Φθινοπωρινή διακόσμηση με πολίτικο άρωμα

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μου όπου σας έδειξα πως διακόσμησα εύκολα και γρήγορα ένα λευκό κερί με υλικά που μυρίζουν “φθινόπωρο”, σειρά έχει και το στεφάνι μας για την εξώπορτα του σπιτιού. Σήμερα λοιπόν συγκέντρωσα ότι υλικά είχα στο σπίτι και ξεκίνησα την συναρμολόγηση. Το στεφάνι είναι από λευκό φελιζόλ (μου είχε ξεμείνει από την πρωτομαγιά), χρησιμοποίησα κορδέλα λινάτσα, κορδέλα από δαντέλα, λουλούδια διακοσμητικά, αποξηραμένες φέτες πορτοκάλι και λεμόνι, ξυλάκια κανέλας, γλυκάνισο και μπαχάρι. Για να τα στερεώσω στο στεφάνι χρησιμοποίησα θερμόκολλα και καρφίτσες.

ftinoporino stefani 2 mommyjammi

Μέσα σε χρόνο μηδέν βγήκε μία σύνθεση που ικανοποίησε το μάτι και την μύτη μου!!! Επόμενη κίνηση ήταν να το τοποθετήσω στην εξώπορτά μας!

ftinoporino stefani 3 mommyjammi

Στην συνέχεια έφτιαξα ένα ακόμα κεράκι σε άσπρο και μαύρο με το ίδιο μοτίβο πάνω κάτω για την δασκάλα μας… Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποχαιρετήσει τους μαθητές της και θέλω να της δώσουμε ένα δωράκι από τα χεράκια μας για να μας θυμάται και φυσικά μαζί με αυτό και ένα μεγάλο Ευχαριστώ για το μέχρι τώρα έργο της!

ftinoporino stefani 4 mommyjammi

Το δικό μας κερί διακοσμεί ακόμα την τραπεζερία μας και θα βάλω μπρος άμεσα να φτιάξω και το επόμενο!

ftinoporino stefani 5 mommyjammi

Κάνοντας μία βόλτα στο internet είδα ένα σωρό υπέροχες ιδέες για φθινοπωρινή διακόσμηση στο σπίτι μας. Με υλικά από την φύση και…από την κουζίνα μας!

Γαβάθες με καρπούς και φρούτα της εποχής.

Βάζα διακοσμημένα με φύλλα, ξερά κλαδιά, κουκουνάρια και καρπούς.

Και φυσικά την τιμητικής τους έχουν τα κεριά διακοσμημένα με ξύλα κανέλας! Η θερμοκρασία πέφτει και εμπνέει πλέον η “κεροκατάσταση”. Όσοι έχετε τζάκι ειδικά είναι υπέροχη ιδέα να το γεμίσετε με πολλά μεγάλα κεριά και να το χαρείτε πριν ξεκινήσετε ακόμα να το ανάβετε.

 Καλό μας Φθινόπωρο και Χειμώνα με πλούσιο άρωμα σπιτιού!

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ωραίο το στεφάνι και τα κεριά!! Μου άρεσαν επίσης οι ιδέες για τις γυάλες!! Χαρούμενο φθινόπωρο Μαρία μου!! Φιλιά και Καλό ΣΚ!

  2. Καλησπέρα Αθηνά μου και σε ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια! Στην πόρτα κόλλησα με ταινία διπλής όψης ένα μεταλλικό γατζάκι (αυτά που χρησιμοποιούμε για να κρεμάμε πετσέτες στην κουζίνα μας πχ). Το στεφάνι επειδή είναι από φελιζόλ έκανα τρύπα/εσοχή προσεκτικά με κατσαβίδι ώστε να το κρεμάσω στο γατζάκι. Στην φώτο είναι όπως αρχικά το έβαλα. Στην συνέχεια άνοιξα λίγο παραπάνω την τρύπα για να είναι ελεύθερο το "ματάκι" της εξώπορτας.

  3. Καλό Φθινόπωρο Αθηνά μου επίσης, με μυρωδιές και αρώματα! Άντε να χειμωνιάσει όμως λίγο διότι εμείς εδώ στον Πειραιά ακόμα καλοκαιράκι έχουμε….!

  4. Αγαπητή Ζήνα σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Η κανέλα επίσης ως αρωματικό είναι από τα αγαπημένα μου! Την χρησιμοποιώ σε μαγειρική, ζαχαροπλαστική, ροφήματα και πλέον στην διακόσμηση!!!

  5. Αααα το προχώρησες το θέμα Φθινόπωρο!!! :)) Μ' αρέσεις!! Λατρεμένη εποχή, χρώματα και αρώματα!! Το στεφάνι είναι πολύ ωραίο και τέλειο καλωσόρισμα για αυτή την εποχή!! Καλό Σαββατοκύριακο!!

  6. Φθινοπωριασαμε στο blog μου αχαχα! Ήθελα να κάνω μια ανανέωση στο στεφάνι που είχαμε στην εξωπορτα συνεπώς έβαλα κάτω υλικά ότι είχα στο σπίτι και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Λατρεύω επίσης τα χρώματα του φθινοπώρου… Εν συνεχεία ασχολήθηκα με το Halloween σε επόμενη ανάρτηση. Όχι κάτι σπουδαίο, σαν χειροτεχνια για να εμπλακει και η μικρούλα! Φιλιά πολλά και εύχομαι ένα όμορφο και ξεκούραστο ΣΚ!

  7. Πανέμορφα όλα και άκρως φθινοπωρινά!!! Συγκεντρώσες τα χρώματα και τα αρώματα της εποχής σε αυτό το υπέροχο στεφάνι!!! Καλώς σε βρίσκω από το καφέ της Ζήνας!!! Καλό ΣΚ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ