Παιδικά Μουσεία στην Αθήνα

Θα ήθελα ξεκινώντας την ανάρτησή μου να ευχαριστήσω την αγαπημένη μου Λαμπρινή που σήμερα μου έστειλε ένα μήνυμα με προτάσεις για υπέροχα παιδικά μουσεία στην Αθήνα. Πάμε να τα δούμε μαζί ώστε να κάνουμε ένα πρόγραμμα για φέτος το χειμώνα!
1. Ελληνικό Παιδικό Μουσείο / Μουσείο της Αθήνας
http://www.hcm.gr/

Φέρνει σε επαφή τα παιδιά ως δώδεκα ετών με τον πολιτισμό, την τέχνη, την ιστορία και την επιστήμη. Στηρίζεται στη μάθηση με χρήση αντικειμένων και παιχνιδιών.

2. Μουσείο Συναισθημάτων της Παιδική Ηλικίας
http://www.mce.gr/
Είναι ένα μουσείο το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως και δώδεκα ετών και ασχολείται με την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Το παιδί αντιλαμβάνεται και εξοικειώνεται με τα συναισθήματά του και πως όλο αυτό το ταξίδι διαμορφώνει την προσωπικότητά του ως ενήλικας.

3. Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
http://www.childrensartmuseum.gr/
Το είχα αναφέρει σε παλιότερη ανάρτησή μου. Είναι ένα μουσείο που φέρνει σε επαφή τα παιδιά με την τέχνη αναπτύσσοντας την καλλιτεχνική τους πλευρά. Έχει όμορφες εκθέσεις και ενδιαφέροντα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.


4. Μουσείο Πειραμάτων
http://www.mouseiopeiramaton.gr/
Είναι ένα μουσείο που προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά στις επιστήμες, μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

5. Μουσείο Αφής
http://www.tactualmuseum.gr/
Σε αυτό το μουσείο τα παιδιά μπορούν να αγγίξουν εκθέματα τα οποία είναι πιστά αντίγραφα γνωστών πρωτοτύπων με μάσκα στα μάτια τους. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

6. Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

ΑΡΧΙΚΗ


Ο βασικός σκοπός είναι να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με το φυσικό περιβάλλον. Να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον μας. Η “γαιώσφαιρα” που είναι μία ημισφαιρική οθόνη δείχνει την γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη μας και είναι άκρως εντυπωσιακή.

Φυσικά μη ξεχάσουμε και το “φαινόμενο” που φέτος κατεβαίνει από την Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα… το κράτησα για το τέλος όπως βλέπετε…

7. Εργοστάσιο Μουσείο Σοκολάτας
http://chocofactory.helexpo.gr/chocofactory/
Το απόλυτο όνειρο της σοκολάτας παίρνει μορφή σε ένα θεματικό πάρκο 3500τμ και ένα διαδραστικό εργαστήρι εντελώς πρωτότυπο! Τα τμήματα του εργοστασίου είναι πολλά και ξεκινάνε μετά την υποδοχή με την ιστορία της σοκολάτας κάπου βαθιά σε μία ζούγκλα του Αμαζονίου…

Για να βγάζουμε λοιπόν μπλοκάκια/ημερολόγιο και να σημειώνουμε που έχουμε να πάμε φέτος το χειμώνα με τα παιδιά μας! Δεν θέλω να κρυφτώ αλλά στο εργαστήριο σοκολάτας θέλω σαν ΤΡΕΛΗ να πάω!!!! Το έβλεπα πέρσι που είχε ανοίξει τις πόρτες του στην Θεσσαλονίκη και έλεγα πόσο μα πόσο άδικο είναι;!

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το Παιδικό Μουσείο το έχω στο πρόγραμμα να πάμε λίαν συντόμως. Στο Μουσείο Γουλανδρή πήγαμε τον Απρίλη την Διεθνή Ημέρα Μουσείων και πέρασαν τέλεια τα μικρά! Και το εργοστάσιο σοκολάτας νομίζω ανυπομονώ περισσότερο από τα παιδιά χαχαχα

  2. Αααα τέλεια εσείς ξεκινήσατε! Εμείς ακόμα δεν έχουμε επισκεφτεί κάποιο αλλά είναι στα σχέδιά μας. Σαφώς το εργοστάσιο σοκολάτας το περιμένω από πέρσι με μεγάαααααλη χαρά!!!!!!! αχαχαχα!

  3. Ναι τα ξέρουμε και τα προτείνουμε και εμείς!!!! Την άλλη Τετάρτη θα πάει η κόρη μου με το σχολείο στο μουσείο πειραμάτων, οπότε κάποια τα γνωρίζει η ίδια και όχι εγώ χιχιχι!!!!Πάντως ανεξάρτητα με μένα κάνεις πολύ καλά που τα προτείνεις!! Φιλιά πολλά!!!

  4. Δεν έχουμε για την ώρα εμείς επαφή με μουσεία τώρα όμως που το μικρούλι έγινε 4ων πιστεύω δειλά δειλά θα ξεκινήσουμε! Σε ευχαριστώ πολύ και να χαίρεσαι την κόρη σου!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ