Περιπεράστε, καφεδάκι μυρωδάτο, κεκάκι λαχταριστό! Έχω “μουντάδα” σήμερα!

Περιπεράστε παρακαλώ αγαπημένοι μου φίλοι!
Σήμερα το mommyjammi προσφέρει καφεδάκι μυρωδάτο, κεκάκι λαχταριστό, μουσικούλες θεσπέσιες και κουβεντούλα χορταστική!

Πριν ξεκινήσω όμως περικαλώ λίγη μουσικούλα να μας συνοδεύσει! Και φυσικά τι άλλο θα επέλεγα η γυναίκα;!

Σάββατο σήμερα και μία μουντάδα στην διάθεση την έχω να σας εκμυστηρευτώ. Λίγο τα φώτα των Χριστουγέννων που έσβησαν; Λίγο το γκλίτερ που έφυγε; Λίγο η έλλειψη των κατασκευών μου αυτή την περίοδο; Λίγο η κούραση; Λίγο από όλα θα συμπληρώσω και θα κλείσω.
Το πρωί άνοιξα το ψυγείο και…όχι δεν περιδρόμιασα (επί τόπου)… απλώς, είπα σήμερα θα φτιάξουμε ωραία πράγματα. Θα κάνουμε το σπίτι να μοσχομυρίσει! Μετά το κλασικό μαγείρεμα της ημέρα (μπιφτεκάκια ψητά με πουρέ πατάτας), διότι κάτι πρέπει να φάμε οι άνθρωποι, με κέικ δεν βγάζεις το μεσημεριανό… Ξεκίνησα την επιχείρηση κέικ!

cake 2 mommyjammi

Παρακαλώ επειδή έχω μουντάδα στην διάθεση μου το κέικ θα είναι φουλ με λευκή και μαύρη σοκολάτα στο εσωτερικό! Βλέπεις είμαι τυχερή που το ψυγείο και τα ντουλάπια μου είναι φουλ στα υλικά και οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσω να φτιάξω κάτι, τα έχω σχεδόν όλα! Αυτό είναι καλό θεωρητικά αλλά πρακτικά για την σιλουέτα μου μάλλον πολύ κακό είναι…

cake 3 mommyjammi

Το αγαπημένο μου επιτραπέζιο μίξερ kenwood, επιτυχημένη αγορά της περσινής χρονιάς, ξεκινά τη δουλειά! Η συνταγή, κλασική του κέικ βανίλιας που όλοι ξέρουμε και αγαπήσαμε με την τσαχπινιά τα δάκρυα δύο ειδών σοκολάτας μέσα στο μείγμα μας. Λευκή και μαύρη. Η δεύτερη τσαχπινιά είναι η σιλικονάτη φόρμα για κέικ σε σχήμα τριαντάφυλλο! Σαφώς τυχαίνει να είναι και ροζ.

cake 4 mommyjammi

Ω ναι εδώ δεν το βλέπεις αλλά όταν ψηθεί και το γυρίσω τούμπα θα το δεις και το τριαντάφυλλο μας! Το σταυρώνουμε (για το Θεό δεν το φτύνουμε) και βουρ για ψήσιμο στον φούρνο.

 cake 5 mommyjammi

Η διακόσμηση περιλαμβάνει λιωμένη λευκή σοκολάτα με λίγη κρέμα γάλακτος ώστε να βγει κάτι σαν σιρόπι (μεταξύ μας ολίγον αποτυχημένη προσπάθεια αλλά αφήστε με να το παίξω λίγο ακόμα σεφ) και πασπάλισμα με παιχνιδιάρικη χρωματιστή τρούφα. Το τριαντάφυλλο μας είναι έτοιμο για…φάγωμα!
Νωρίς το απόγευμα λοιπόν ετοίμασα το ωραίο μου καφεδάκι, έκοψα και ένα γενναίο κομμάτι (ουδέν σχόλιο)… άναψα τα κεράκια μου και το απόλαυσα!

cake 6 mommyjammi

Ήταν η ώρα που ο σύζυγος μαστόρευε στο εργαστήρι του, η μικρούλα κοιμόταν και εγώ απολάμβανα τον καφέ μου με το σημειωματάριό μου. Σκέψεις αρκετές… πλάνα και προγραμματισμός για το blog σχετικά με το κομμάτι των κατασκευών! Κατέγραψα κάποιες ιδέες που σκέφτηκα και άλλες που είχα δει παλιότερα συνεπώς μένει να παραγγείλω υλικά και να ξεκινήσουμε ξανά τις κατασκευές για μικρούς και για μεγάλους.
Ααα σας το είπα; Θα δοκιμάσω την τύχη μου και στο decoupage. Εχθές το βράδυ ξημεροβράδιασα να διαβάζω και είχα μπλεχτεί τόσο με το decoupage και το decopatch! Ευτυχώς μία κοπέλα από την ομάδα “φτιάχτο μόνος σου” μου εξήγησε και με βοήθησε και στο να κατανοήσω αλλά και στο να ξέρω τι υλικά χρειάζομαι.
Έφαγα λοιπόν όσο πρόλαβα από το γενναίο μου κομμάτι (ίσα λίγες μπουκίτσες η δόλια) και μετά πραγματοποιήθηκε κατάσχεσης στο πιάτο μου! Η μικρή Νίνα ξύπνησε και μαζί της λιγούρα μεγάλη σου λέω!

“Μαμ γιαμ μαμ” ναι μαμά είναι ωραίο το κέικ μίλησε με μπουκωμένο το στοματάκι της η μικρή μου ζουζού! Ο πιο σκληρός δοκιμαστής και κριτής των δημιουργιών μου!

cake 7 mommyjammi

Χμ… σκέφτηκα μετά…τι θα φάμε για βραδινό;! Λοιπόν, έτοιμο φύλλο έχω, υλικά επίσης, θα φτιάξουμε μια πίτσα στα γρήγορα! Ω ναι μη μου μιλήσετε για θερμίδες σήμερα γιατί θα σφυρίξω αδιάφορα και κλέφτικα μαζί!
Τι θέλει μία πίτσα; Ντοματοπελτέ, λίγη κέτσαπ και λίγο βασιλικό για βάση και εν συνεχεία τριμμένο τυρί μοτσαρέλα και ότι άλλο είχα καθώς και μπέικον!

cake 8 mommyjammi

Έτοιμοι για ψήσιμο, η πίτσα και εμείς μαζί!

Ώρα για σερβίρισμα οικογένεια!

cake 9 mommy jammi

Απολαύσαμε την πίτσα βλέποντας τον Παρλιάρο στην τηλεόραση! Μα πόσο λατρεύω αυτή την εκπομπή; χμμ μη μιλήσετε για θερμίδες, είπαμε έχω μουντάδα σήμερα!

Θα ευχηθώ να έχετε ένα υπέροχο Σαββατόβραδό με καλή παρεούλα!
Σας γλυκοφιλώ και πάνω να ανοίξω μία σόδίτσα να πιω η γυναίκα!

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντάξει Μαρία μου, παίρνω ένα κομμάτι πίτσα, ένα κομμάτι κέικ και σε καληνυχτίζω. (Αχ τι μου έκανες βραδιάτικα! Χεχε!) Καλή αρχή με το decoupage! Θα φτιάξεις ωραία πράγματα!
    όσο για τον Παρλιάρο, τον αγαπώ χρόνια και εκείνον και τα υπέροχα γλυκά που φτιάχνει!
    Φιλιά πολλά και να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

  2. Μαράκι η φωτογραφία με το μείγμα από το κέικ σε τόσο κοντινό με πέθανε! Μου αρέσει πάρα πολύ να τρώω το μείγμα (ξέρω. μπλιάχ για πολλούς αλλά εγώ το λατρεύω!)
    Μου τρέχουν τα σάλια βραδιάτικα και ευτυχώς μου έστειλε η μαμά μου γλυκό και την γλίτωσα να βγάζω μιξερ τέτοια ώρα!

  3. Αχ να είχα ένα κομματάκι απο αυτό το λαχταριστό κέικ!
    Αυτό το decoupage και εμένα μου αρέσει! Θέλω και εγώ να κάνω μια απόπειρα να φτιάξω κάτι! Ελπίζω να τα καταφέρω! Για 'σένα είμαι σίγουρη! φιλιά..

  4. Στείλε και σε μας Μαρία μου. Μια μουντάδα την έχουμε κι εμείς, με τη διαφορά ότι σε μας λείπει το κέικ και η πίτσα, κρίμα δεν είναι; Καλό βράδυ και να έχεις μια υπέροχη Κυριακή!

  5. Αν στις μουνταμάδες φτιάχνεις τέτοια υπέροχα πράγματα όταν έχει ήλιο τι κάνεις;;
    Τέλειο φαίνεται το κεκάκι!!!!!!!!!!!! και η πίτσα δε πάει καθόλου πίσω!!!!
    Όσο για το decoupage είναι εύκολο, μη το φοβάσαι!!! έχω κάνει λίγα πράγματα σχετικά πάω σ αυτό αλλά είνια πανέμορφη διαδικασία!!!!

    καλές επιτυχίες!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Καλά βρε Μαράκι γιατί μου το κάνεις αυτό; Μου τα μοστράρεις φάτσα φόρα και εγώ η καημένη έχω δεσμευτεί να χάσω 10 κιλά και μετράω μονάδες!!! Απαπαπα… τι έπαθα πρωί πρωί η γυναίκα! Όσο για την μουντάδα που λες, δεν ξέρω μάλλον οι Δίδυμοι έχουμε ανάδρομο Ερμή (χαχαχα)! Και εγώ μια από τα ίδια περνάω αλλά τα απέδιδα στην δίαιτα! Φιλιά πολλά!

  7. Ω, πραγματική σεφ!!
    Με πέθανες με το "δεν το φτύνουμε"…χαχα!!
    Ωραίο τριαντάφυλλο έγινε ομως κι φού πέρασε με άριστα και τον αυστηρό κριτή, ακόμα καλύτερα!!
    Καλή κυριακή με περισσότερες απολαύσεις (ποιος μίλησε για θερμίδες;)

  8. Αμάν ρε Μαίρη, άμα είναι έτσι "η μουντάδα", οι φωτεινές ημέρες πόσες…θερμίδες περιλαμβάνουν;; Αχαχα! Πεινάαααω! Τα φιλιά μου και καλή Κυριακή 🙂 Μετά την μουντάδα, έρχονται "άσπρες μέρες".. ♥

  9. Χα χα η ενέργειά σου βγήκε στα μαγειρέματα λοιπόν!! Να σου πω είναι πραγματική ψυχοθεραπεία το μαγείρεμα και το ψήσιμο. Σούπερ η φόρμα τριαντάφυλλο!! Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

  10. Καλώς σε βρίσκω μανούλα-σεφ! 🙂
    Πόσο θα ήθελα κι εγώ να μαγειρεύω όλη μέρα, αλλά δεν ξέρω ποιος θα τρώει! Δεν είμαστε ποτέ στο σπίτι!
    Το κέικ σου φαίνεται απίθανο και για την πίτσα δεν το συζητάμε και τα μπιφτεκάκια με πουρέ μιαμ μιαμ 🙂
    Καλό σου βράδυ!

  11. Καλή μου Μαρία καταστροφή ο Παρλιάρος όμως, εκεί που λέω ξεκινάμε διατροφή να σου και συνταγές και όρεξη για γλυκές αλχημείες! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ και αναφορικά με το decoupage θα σας δείξω τα επιτεύγματά μου όταν με το καλό πάρω και τα υλικά μου!

  12. Αγαπημένη μου Μαρθούλα να σου πω την αλήθεια είναι μία παιδική μου ανάμνηση αυτό…όταν έφτιαχνε κέικ η μητέρα μου και άδειαζε το μείγμα στην φόρμα εγώ έπαιρνα τον κάδο και βουτούσα το δάχτυλό μου…το λάτρευα! Τώρα που μεγάλωσα…απορώ πως το έτρωγα αυτό το πράγμα!!!! αχαχαχαχαχα! σμουτς!

  13. Βαρβαρουλίνι μου αν και να ήμασταν κοντά να σε φιλέψω ένα γενναίο κομμάτι φίλη μου! Όσο για το decoupage… ας κτατώ μικρό καλάθι, δεν ξέρω τι θα καταφέρω, θα δείξει. Σε ευχαριστώ! Σμουτς

  14. Όταν έχει ήλιο μάλλον το ρίχνω στις χειροτεχνίες ή στον περίπατο. Όταν έχει μουντάδα κάνω καταστροφές!!!! χεχεχεχεχε! Ανυπομονώ για το decoupage έχω δει τόσο όμορφα πράγματα και ειλικρινά με ενθουσιάζει η πρόκληση! Σε φιλώ φίλη μου!

  15. Καλή μου Μάγδα χρυσοχέρα μου, μάλλον όταν έχω μουντάδω έχω την ανάγκη να είμαι δημιουργική, κάτι σαν αυτοθεραπεία το αντιλαμβάνομαι! Όταν είμαι στα τσακίρ κέφια να σου είμαι ειλικρινής δεν έχω καν τη δυνατότητα να συγκεντρωθώ! Είμαι περίεργη το ξέρω… Σμουτς και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  16. Αχ καλή μου Κλειώ, αγαπημένο μου διδυμάκι… άμα πιάσω τον ανάδρομο Ερμή μη σου πω τι θα τον κάνω!!!! Έχω δεσμευτεί και εγώ να χάσω και θα το παλέψω. Από το κέικ ίσα μία φέτα έχω δοκιμάσει να φανταστείς, το υπόλοιπο δόθηκε και λίγο κράτησα για τον σύζυγο, η μικρούλα μου μισό κομμάτι και τέλος. Εμείς εδώ περισσότερο τα φτιάχνουμε και τα δίνουμε, νομίζω την διαδικασία ως διαδικασία έχω ανάγκη να κάνω, με κάνει να νιώθω όμορφα! Βέβαια εάν έκανα τούρτα εκεί δεν θα ήμουν "κυρία" τόσο… το κέικ δεν είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά…ευτυχώς…ίσως και για αυτό το φτιάχνω συχνά αχαχαχα! Σε φιλώ!

  17. Μουντάδα και Δημιουργία…για ένα περίεργο λόγο εγώ προσωπικά εκφράζομαι μέσα από την δημιουργία όταν είμαι λίγο "πεσμένη" ή "πιεσμένη" ψυχολογικά. Εάν είμαι στα τσακίρ κέφια μου μου είναι αδύνατον να συγκεντρωθώ…ναι είμαι περίεργη το ξέρω, ακόμα και εγώ η ίδια δεν μπορώ να με "πιάσω". Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες φίλη μου!!!

  18. Καλή μου Μαρία αυθόρμητο μου βγήκε το "δεν το φτύνουμε" γελούσα και εγώ να φανταστείς με τον εαυτό μου! χοχοχοχο! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια και εύχομαι μία καλή εβδομάδα!

  19. Για εμένα τις φωτεινές ημέρες κάνω διατροφή, στην μουντάδα καταστροφή! Είμαι λίγο ανισόρροπο άτομο μη με βλέπεις έτσι! Δημιουργώ και μεγαλουργώ στις μουντάδες μου, στα κέφια μου δεν μπορώ να συγκροτηθώ! Σε φιλώ αγαπημένη μου Πέτρα και σε ευχαριστώ που πέρασες, καλή εβδομάδα να έχεις!

  20. παιδί μου δεν σου έχω πει να μην ανοίγεις τις αναρτήσεις μου που έχουν φαγητά;!!! Κάνε spam κάνε unfollow…χεχεχε! Σε φιλώ καλή μου Γιώτα και γερά με τσαμπουκά!

  21. Αγαπημένη μου Αθηνά ναι… ψυχοθεραπεία σωστή! Καταστροφική λίγο στην σιλουέτα αλλά ευτυχώς με σώζει που είμαι ολίγον εγκρατής γιατί αλλιώς αλίμονό μου!!! Η φόρμα είναι αυτή εδώ: http://koukouzelis.com.gr/shop/el/tapsia/8024-izzy-stelios-parliaros-silicone-rose.html Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και καλή εβδομάδα!

  22. Αααα σε ευχαριστώ για τον τίτλο σεφ, δεν είμαι και τόσο καλή απλώς πιστεύω ολίγον τυχερή άντε και λίγη εμπειρία αφού φτιάχνω συχνά πράγματα. Να σου πω την αλήθεια καλύτερα να μη φτιάχνεις συνέχεια πράγματα κυρίως λιχουδιές διότι είναι και πιο εύκολο να ακολουθείς και μία διατροφή! Εμείς εδώ δυσκολευόμεθα… Σε φιλώ και καλή εβδομάδα να έχεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ