Καθρέφτη καθρεφτάκι μου…

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…ποια είναι η πιο όμορφη; Πες μου όμορφα λόγια, ξέρεις εσύ, αυτά που θέλω εγώ να ακούσω που θα με κάνουν να νιώσω όμορφη σαν ντίβα!
Πόσες φορές έχω κοιτάξει τον καθρέφτη και έχω αναρωτηθεί για το πόσο ξαφνικά γέρασα. Ένα ρίγος, ένας φόβος, χαμένη νεότητα σκέφτομαι… Πόσος κόπος, χρήμα, χρόνος και προσπάθεια να διατηρηθώ όμορφη, νέα και περιποιημένη.
Πόσες γυναίκες έχουμε “πέσει” σε αυτή την ψυχαναγκαστική προσπάθεια. Βλέπω γύρω μου, βάλλομαι διαρκώς από ακραία πρότυπα ομορφιάς και τελικά αναρωτιέμαι τι είναι ομορφιά;

lady mommy jammi

Ναι αυτό ισχύει… Ομορφιά είναι να είμαστε ο εαυτός μας. Ομορφιά είναι να χαμογελάς και να το νιώθεις,
ομορφιά είναι να έχεις σωματική και ψυχική υγεία,
ομορφιά είναι να αγαπάς και να μυρίζεις το λουλούδι, ομορφιά είναι να ξέρεις να βιώνεις αληθινά και με όλο το ρεπερτόριο των συναισθημάτων τις στιγμές σου…
Ομορφιά είναι να είσαι ΕΣΥ!
Για να μπορέσεις να βιώσεις το μεγαλείο της ομορφιάς σου, πρέπει πρώτα να σε αγαπήσεις με όλη σου τη δύναμη.
Κλείσε υπολογιστή, τηλέφωνα, τηλεοράσεις και διάβασε ένα βιβλίο, ζωγράφισε, κάνε μία βόλτα στην θάλασσα, κάνε ένα αφρόλουτρο, κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη για αρκετά λεπτά και πες του πόσο τον αγαπάς, πόσο υπερήφανη είσαι για τον εαυτό σου…
Δεν είναι και λίγα αυτά που έχεις καταφέρει, είσαι ένα θαυμάσιο πλάσμα που θέλει αγάπη. Βάλε το αγαπημένο σου κραγιόν και άφησε ένα φιλί στον καθρέφτη σου…μόνο για εσένα! Όταν επιστρέψεις ξανά σπίτι και το δεις εκεί να σε περιμένει, ένα χαμόγελο θα ζωγραφιστεί στο στόμα σου…στο υπόσχομαι!

Ναι ξέρω ο χρόνος τρέχει και εμείς από πίσω του…Μη τον αφήνεις όμως να κάνει κουμάντο στη ζωή σου, νίκησε τον μέσα στην δύσκολη καθημερινότητά σου! Λίγα λεπτά προσέφερε στον εαυτό σου, ίσα να ανασυγκροτήσεις τις σκέψεις σου… ίσα να του πεις ένα γλυκόλογο που τόσο ποθεί.

Πάρε μία βαθιά ανάσα αργά και σταθερά ξανά και ξανά…μη ξεχνάς να αναπνέεις! Ακόμα και η αναπνοή μας είναι κοφτή, απότομη και γρήγορη…
Γίνε ένας άνθρωπος γεμάτος αγάπη που κυβερνά ο ίδιος τις λέξεις και όχι εκείνες αυτόν.
Όπως έλεγε και ο Γάλλος φιλόσοφος Σάιντ-Εξυπερύ “ίσως η αγάπη είναι ο μόνος τρόπος να σε οδηγήσω μαλακά πίσω στον εαυτό σου”. Όχι σε αυτόν που εγώ θέλω να γίνεις αλλά σε αυτόν που πραγματικά είσαι…

Η ιδέα της τελειότητας με τρομάζει αγαπητοί μου φίλοι, δεν είμαι τέλεια, δεν μπορώ να γίνω γιατί είμαι άνθρωπος με αδυναμίες. Δεν μπορώ να υποσχεθώ, μπορώ μόνο να παρουσιάσω την θετική μου πρόθεση, να γίνω ένας όμορφος άνθρωπος, να με αγαπήσω, να σε αγαπήσω και τελικά να βιώσω το μεγαλείο της ομορφιάς.

Σας γλυκοφιλώ!

 

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχη ανάρτησή σου!!!!
    Πάντα πίστευα ότι τα καλούπια δεν είναι για όσους θέλουν να αναπνέουν…κ εγώ θέλω να παίρνω βαθιές ανάσες ζωής!!!Της δικής μου ζωής όχι μιας εικόνας που είναι αποδεκτή γτ έτσι επιτάσσει η μόδα!!!
    Υπέροχο…υπεροχο…υπέροχο!!!!!!

  2. Ύστερα από μία μεγάλη απώλεια στη ζωή μου, και ένα καλό erase and rewind που ακολούθησε κατάλαβα το εξής..αν δεν μου αρέσει ο εαυτός μου δεν μου αρέσει και κανείς τριγύρω μου..αν δεν μου αρέσουν οι τριγύρω μου δεν μου αρέσει και ο εαυτός μου..με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη με όσα καταθέτεις..μου αρέσει ο εαυτός μου και πλέον δεν δίνω δεκάρα για το αν περνάει ο χρόνος και μεγαλώνω…(δεν θα πω για το αν δεν δίνω δεκάρα για το τι λένε οι άλλοι, ή πως με βρίσκουν?..άλλωστε ποιος μου λέει πως και η δική τους άποψη είναι και η σωστή…πολλές φορές τα έβαλα με τον χρόνο..που δεν πρόλαβα να εκπληρώσω όνειρα, λόγω παιδιών..ή που ο χρόνος κατάφερε να μου πάρει πρόσωπα που αγαπούσα..σήμερα , ετών 29 και κάτι ψιλά, ευγνωμονώ τον χρόνο γιατί μου χάρισε πριν την ώρα μου (για τα δεδομένα της εποχής ) παιδιά, και που όσα μου έφερε στο διάβα μου τα δέχτηκα και τα χρησιμοποίησα υπέρ μου..δεν ξέρω κατά πόσο γίνομαι κατανοητή..όπως και να έχει μόνο όταν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα αγαπήσεις και τον χρόνο και την μόδα και όλα..Και ναι!Ομορφιά είναι η ψυχοσωματική σου υγεία..όλα τα άλλα είναι απλώς περιτύλιγμα..

  3. Όταν είσαι όμορφη από μέσα, τότε αυτό εκπέμπεται και προς τα έξω! Όταν η ψυχή σου είναι όμορφη, φαίνεται στα μάτια, στο πρόσωπο και στο χαμόγελο σου! Και η ψυχή δεν γερνάει ποτέ, μένει για πάντα νέα! Σωστά? Μαράκι με βρίσκεις κι εμένα σύμφωνη σε όλα όσα είπες…καλημέρα και καλό Σ/Κ

  4. Αγαπημένο μου Μαράκι, πιστεύω πως έχεις το μεγαλείο της ομορφιάς!!! Φαίνεται πάντα από τα όμορφα σχόλεια που αφήνεις! Από τις γλυκιές κουβέντες που πηγάζουν από μέσα σου, από τα γεμάτα νόημα κειμενά σου! Συνέχισε να μας εμπνέεις με την ομορφισ των αναρτήσεων σου

  5. Πόσο αυτονόητο φαίνεται και πόσο θεαματικά δεν είναι, το ότι οφείλουμε στον εαυτό μας να τον αγαπάμε και να του φερόμαστε σωστά! Πόσο παράξενο είναι οι ίδιοι να τον πιέζουμε, να του ζητάμε πράγματα στα οποία γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει κι όλο να θέλουμε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο!
    Πιστεύω κι εγώ πως ποτέ δεν θα τα πάμε πραγματικά καλά με κανέναν άνθρωπο αν πρωτίστως δεν τα πηγαίνουμε καλά με αυτό που είμαστε εμείς οι ίδιοι.
    Καλό βράδυ Μαράκι!

  6. Υπέροχη ανάρτηση Μαίρη μου!
    Η ομορφιά είναι στη στιγμή, είναι στη ψυχή!
    Να βλέπεις όχι με τα μάτια! Πόσο δύσκολο όμως με τα πρότυπα που μας περνούν τα μέσα κυρίως τηλεόραση και ίντερνετ!
    Ας διδάξουμε σωστά τα παιδιά μας τουλάχιστον!
    Πολλά φιλιά μάτια μου :))

  7. Τα καλούπια της τελειότητας, μας τα δημιούργησαν οι καιροί μας… αστέρες, επιτυχημένες γυναίκες, σούπερ γυναίκες… ότι χρειάζεται για να μας πείσουν για τη τελειότητα που υπάρχει έξω… και φυσικά για να μας πείσουν να ακολουθήσουμε αυτή τη τελειότητα με όποιο τίμημα…

    Η ομορφιά είναι μέσα μας!
    Κι είναι στο χέρι μας να τη κρατήσουμε παντοτινά!!!
    Μαράκι υπέροχα τα λόγια σου!!!

  8. Είπες μεγάλη κουβέντα, "για όσους θέλουν να αναπνέουν"! Δεν αξίζει να χαρίζουμε το οξυγόνο μας σε μικρότητες και σε ανθρώπους τοξικούς! take care yourshelfe! kisses!

  9. Συμφωνώ απόλυτα αγαπημένη μου evi! Όλοι στην ζωή μας, μετράμε κάποια σημαντική απώλεια… ή μη εκπλήρωση ονείρων… Όμως αν τα βάλουμε στο ζύγι θα δούμε πως η ζυγαριά γέρνει στα καλά και σε αυτά που καταφέραμε με κόπο! Το θέμα είναι ο εαυτός μας να αρέσει σε εμάς και οι άλλοι εάν θέλουν. Ξέρεις… πέρασα πολλά στάδια στην ζωή μου κυρίως άσχημα και το καλό που μου άφησαν είναι ότι έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου και κυρίως…να μη με αγγίζει τόσο η γνώμη των άλλων. Κάνω το κέφι μου και δίνω αγάπη σε όποιον επιθυμεί να λάβει, οι άλλοι καλή καρδιά! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ θερμά που άνοιξες την καρδιά σου!

  10. Αγαπητή μου πόσο σωστά το έθεσες "Όταν είσαι όμορφη από μέσα, τότε αυτό εκπέμπεται και προς τα έξω". Τα μάτια μας και το χαμόγελο είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας δεν λένε; Σε ευχαριστώ θερμά για την τοποθέτησή σου και εύχομαι τα καλύτερα σε εσένα και στους ανθρώπους που αγαπάς!

  11. Αγαπημένη μου Ελένη…εσύ ειδικά ξέρεις τι είναι ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο…η ποίησή σου είναι ένα αιώνιο πανέμορφο πολύτιμο ρόδο… Να συνεχίσεις αυτό που κάνεις για να ομορφαίνεις και την δική μας ζωή! Σε φιλώ!

  12. Καλή μου Έλενα σε ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου και σου εύχομαι αυτή η ομορφιά που βλέπω στο πρόσωπό σου να μείνει έτσι αναλλοίωτη και προστατευμένη. Σε φιλώ!

  13. Μαρίνα μου γλυκιά είσαι από τους ανθρώπους που γνώρισα μέσα στις blogoγειτονιές για τους οποίους βάζω το χέρι μου στην φωτιά για την ομορφιά της ψυχής τους… Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  14. αγαπημένη μου Κλειώ το ίδιο θα πω και για εσένα και δεν είναι τυχαίο το πως "δένουν" κάποιοι άνθρωποι λίγο παραπάνω. Ίσια ιδιοσυγκρασία και ομορφιά ψυχής. Σε ευχαριστώ θερμά για τα όμορφα σου λόγια, δεν ξέρεις τι χαρά μου δίνεις… Σε φιλώ και να συνεχίσουμε να δίνουμε ομορφιά και αγάπη με τα κείμενά μας!

  15. Πολύ όμορφη η τοποθέτησή σου καλή μου Μαίρη και θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που γράφεις. Το σώμα μας είναι ένα κουτί, ένα περίβλημα της ψυχής μας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αγαπήσουμε και τα δύο! Γιατί ο συνδυασμός και των δύο μας κάνει αυτό που είμαστε. Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  16. Αγαπημένη μου Αριστέα που η ομορφιά από εσένα όχι απλώς φαίνεται αλλά ξεχειλίζει θα έλεγα, θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτά που γράφεις…"Να βλέπεις όχι με τα μάτια". Με αυτή σου τη φράση μου θύμισες τον "μικρό πρίγκιπα" που διαβάσαμε τις προάλλες με την μικρή. Είχα χρόνια να το διαβάσω και με συγκίνησε… τελικά κάθε φορά που θα το διαβάζω θα αποκομίζω και καινούργια νοήματα! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  17. Γλυκιά μου Γιούλη…σε ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια…Χαίρομαι πραγματικά που σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο γράφω γιατί αυτά που γράφω βγαίνουν από την ψυχή μου και με χαρακτηρίζουν απόλυτα. Προσπαθώ να είμαι αυθεντική, γνήσια και "όμορφη" με την οπτική που περιγράφω. Σε φιλώ!

  18. Αγαπημένη μου Ελένη, ομορφιά μου επίσης! Είσαι πολύ σωστή σε αυτά που γράφεις σχετικά με τα πρότυπα που μας προωθούν. Τα οποία πρότυπα δημιουργούν απίστευτη καταπίεση προσωπικών συναισθημάτων, δημιουργούν απογοήτευση, υπερκαταναλωτικές τάσεις και στο τέλος καταθλιπτικά επεισόδια… Η πίεση του να κρύψουμε αυτό που είμαστε και να γίνουμε κάτι άλλο είναι ίσως η πιο καταστροφική που υπάρχει. Η προσπάθεια του να γίνουμε αρεστοί και αποδεκτοί από τους άλλους μας κάνει να χανόμαστε και να χάνουμε και τον εαυτό μας…Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!

  19. Συμφωνώ τόσο πολύ μαζι σου. Ταυτίζομαι θα έλεγα. Αν αγαπάμε τον εαυτό μας και τα μάτια μας καθρεφτίζουν με όμορφη, γαλήνια ψυχή τότε αυτή είναι και η ομορφιά. Εξάλλου τα τυποποιημένα κλισέ και οι κανόνες του τι είναι όμορφο που έχουν ορισθεί, βοηθούν τη βιομηχανία μόδας και ομορφιάς να κερδίζει ασύστολα. Και για μένα υπάρχουν και ύποπτοι λόγοι πίσω από αυτά τα πρότυπα που ορίζουν.
    Το ποιοι είμαστε το καθορίζουν οι πράξεις μας, το πώς φαινόμαστε το καθορίζει η ψυχή μας
    Καλό Σ/Κο Μαρία

  20. Ζωγράφισες σήμερα Μαίρη μου!
    Η ομορφιά είναι σαν τις σχέσεις: θέλει συνεχώς να την καλλιεργείς.
    Ο τρόπος είναι υποκειμενικός, ωστόσο η πνευματική καλλιέργεια, είναι πάντα σύμμαχος!
    Τα φιλιά μου και καλή Κυριακή ♥

  21. Καλή μου Άννα σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου και θα συμφωνήσω με την άποψή σου σχετικά με την βιομηχανία μόδας… Μου αρέσουν οι εναλλακτικοί άνθρωποι, οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν τάσεις αλλά τις δημιουργούν οι ίδιοι…Τι όμορφα που έθεσες το ότι αυτό που είμαστε το καθορίζουν οι πράξεις μας και το πως φαινόμαστε οπτικά το καθορίζει η ψυχή μας! Σε φιλώ αγαπητή μου!

  22. Αγαπημένη μου Petra πόσο όμορφα έθεσες και το θέμα σχέσεις…θα συμφωνήσω μαζί σου ότι συνεχώς θέλουν να τις καλλιεργείς. Έτσι στις σχέσεις έτσι και τον ίδιο μας τον εαυτό η πνευματική καλλιέργεια όπως λες είναι σύμμαχος. Και μη ξεχνάμε πως η μεγαλύτερη και σημαντικότερη σχέση στη ζωή μας από την οποία καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να απαλλαγούμε μέχρι να πεθάνουμε…είναι με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ευτυχισμένος ο άνθρωπος που για ώρες απολαμβάνει την παρέα του εαυτού του…Σε φιλώ αγαπημένη μου!

  23. Καλή μου Μαρία σε ευχαριστώ για την συμμετοχή και την τοποθέτησή σου. Όπως ακριβώς λες εάν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας δεν θα δούμε ποτέ την ομορφιά του και κατ επέκταση δεν θα δούμε ποτέ την ομορφιά γύρω μας… ναι ζούμε σε δύσκολους καιρούς αλλά αν ψάξουμε υπάρχει και αρκετή ομορφιά γύρω μας. Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!

  24. πολύ ωραίο το κείμενό σου Μαίρη! και θα συμφωνήσω, πως ομορφιά είναι να είσαι εσύ!! θέλει δουλειά με τον εαυτό μας!! καλή εβδομάδα, φιλάκια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ