Frozen στέμμα και ραβδί!

Θέλετε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα ένα στέμμα και ένα ραβδί για την στολή της Frozen; Φέτος είμαι σίγουρη πως κάθε γειτονιά μη σου πω και κάθε οικογένεια θα έχει από μία Frozen ανάμεσά τους… Ορίστε και η δική μας που αποφάσισε άρον άρον φέτος να ανοίξει το τριώδιο δύο εβδομάδες πριν!

Ήταν η πρώτη χρονιά όπου αγοράσαμε την στολή της frozen από το ebay. Με τιμή μόλις στα 10 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά και παραλαβή περίπου ένα μήνα μετά. Είχα προνοήσει να την παραγγείλω τέλη Δεκεμβρίου ώστε με την οποιαδήποτε καθυστέρηση να την έχουμε στα χέρια μας το αργότερο ως τέλος Γενάρη.

Η αλήθεια είναι πως προχώρησα φέτος σε αυτή την κίνηση διότι θυμώνω ως καταναλωτής να βλέπω ακριβώς το ίδιο φόρεμα σε εμφάνιση αλλά και σε ποιότητα να πωλείται στην χώρα μας κοντά στα 30 ευρώ! Θέλω να στηρίζω την ελληνική αγορά και για αυτό το λόγω κάνω ελάχιστες αγορές από το εξωτερικό, όμως, δεν μπορώ και ως καταναλωτής να μη μελετώ την σχέση ποιότητας και τιμή!
Αφού αποκτήσαμε την στολή μας, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα στέμμα και ένα ραβδί ώστε να δέσουμε το σύνολό μας.
Τα υλικά που χρησιμοποίησα καθώς στέκα ήδη είχαμε σπίτι, ήταν μόλις στα 2-3 ευρώ και με υλικά που έχουν περισσέψει και για επόμενες κατασκευές μας.

Μια στέκα, γαλάζια τσόχα, βελουτέ συρματάκια, αυτοκόλλητα στρας, κόλλα και ξύλινα γλωσσοπίεστρα. Τύλιξα το σύρμα γύρω από την ροζ στέκα ώστε να της αλλάξω χρώμα! Θέλουμε γαλάζιο!!!!

stoli frozen 1

Σχεδίασα εντελώς ελεύθερα στο χέρι ένα τύπου κορυφή στέμματος. Αφού το έκοψα το στερέωσα στην στέκα με κόλλα και συρραπτικό. Το έβαλα επίτηδες στραβά για να κερδίσω στην ασυμμετρία του όλου σχεδίου.

Στην συνέχεια διακόσμηση με στρας και ασημί χάντρες. Εδώ την τιμητικής της είχε η μικρή βοηθός! Χαντρουλες από εδώ αυτοκόλλητα στρας από εκεί…ένας χαμός! Όμως αυτός ήταν και ο σκοπός, η δική της συμμετοχή!

stoli frozen 2

Στην συνέχεια και με τον ίδιο τρόπο και σε εντελώς ελεύθερη έκδοση φτιάξαμε και ένα ραβδί, με γλωσσοπίεστρα που ήδη είχαμε. Το μπλε γλιττερ αποτελεί καθαρή εικαστική παρέμβαση της μικρής βοηθού! Είμαστε έτοιμοι!

stoli frozen 3

Είναι γεγονός πως το αποτέλεσμα δεν με εντυπωσίασε για να σου είμαι ειλικρινής. Είπα στην μικρή μου Κωνσταντίνα πως εάν δεν της αρέσουν ευχαρίστως να αγοράσουμε ένα στέμμα και ένα ραβδί. Η απάντησή της ήταν αρνητική! Ενθουσιάστηκε, της άρεσαν και τα δύο πολύ και μου είπε με απόλυτη βεβαιότητα πως δεν θέλει να αγοράσουμε άλλα! Πόσο χαρούμενη έγινα δεν σας το κρύβω! Συμπληρώσαμε την στολή μας αλλά και το διασκεδάσαμε!

stoli frozen 4
Διότι σκοπός μου σε όλες τις κατασκευές είναι η ενεργή της συμμετοχή, βασικό κομμάτι είναι η δημιουργική απασχόληση. Σαφώς εκεί όπου κρίνω ότι τα υλικά μπορούν να δουλευτούν από ένα μικρό παιδί στο σημείο και τον βαθμό όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Τώρα πρέπει να σκεφτώ πως θα ντυθώ εγώ olaf…! Αυτό μου ζήτησε η μικρή μου… Κάτι έχω στο μυαλό μου, εντελώς απλό μεν, αλλά αν το καταφέρω τελικά, θα σας το παρουσιάσω!

Σας γλυκοφιλώ!

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ Μαρία για τις μεγάλες διαφορές στις τιμές…
    Επίσης συμφωνώ με τη συμμετοχή του παιδιού στη κατασκευή χειροτεχνία ή ότι άλλο αποφασίσετε να κάνετε!!
    Κι ακόμα χαίρομαι πολύ που της άρεσαν αυτά που κάνατε!!!!!!!!!!!
    Και στ' αλήθεια τα φτιάξατε πολύ όμορφα!!!!!!!!!!
    Εύχομαι να τα ευχαριστηθείτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Τώρα αντικειμενικά δεν είναι και φοβερά, απλώς γλυκούλια κυρίως γιατί ξέρεις ότι έβαλε την τέχνη του το μικρό χεράκι… χεχεχε!!! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ναι συμφωνώ…εμπλέκουμε τα παιδιά όσο μπορούμε περισσότερο στις κατασκευές μας!

  3. Χαχαχαχα δεν παίζεστε μαμά και κόρη… καλά έκανε η μικρή και κράτησε το δικό σας στέμμα γιατί σίγουρα θα είναι διαφορετικό από αυτά που κυκλοφορούν. Περιμένω εναγωνίως τον Όλαφ!!!! Φιλιά και καλή εβδομάδα

  4. ax αυτό το frozen θα πω εγώ! πόσες μανούλες δεν έχουμε ξενυχτήσει για frozenάτο?? πολύ καλά τα καταφέρατε μαμά και κόρη! και θα συμφωνησω ότι είναι αδικο να πληρώνουμε τόσα λεφτά στο ελλάντα για πράγματα που αλλού κοστίζουν στο 1/3!

  5. Όχι άλλο Frozen!!!!! Όχι άλλη Έλσα!!! χαχαχαχαχαχα Την πήραμε πέρσι τις Απόκριες και κάναμε "αμάν" για να την καταχωνιάσουμε στο πατάρι….περούκες, τιάρες, μικρόφωνα….φέτος θέλει χιονάτη αλλά με τις τιμές που παίζουν….μια χαρα ειναι το περσινό Ελσάκι! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Πάντως κρατάω την ιδέα σου για να ανανεώσουμε τα Ελσοαξεσουάρ μας!!!!

  6. Μαράκι αν κατάλαβα καλά, τη στολή την αγόρασες τελικά….Τόσο πολύ κοστίζει? Δεν το έχω ψάξει ακόμη, αλλά φαντάζομαι οι παιδικές στολές, εκεί περίπου θα κυμαίνονται… Σκέφτόμουν και εγώ να ντυθούμε οικογενειακώς… Πάντως το ραβδάκι και η κορώνα μου άρεσαν και άφου άρεσαν στην μικρή σου να αισθάνεσαι περήφανη για τις δημιουργίες σου!

  7. Ούτε εμένα μου αρέσει το κόστος και η ποιότητα των στολών γι'αυτό και πάντα φτιάχνω δικές μου.
    Εγώ πάντως βρίσκω πανέμορφα τα αξεσουάρ που φτιάξατε. Μακράν καλύτερα από τα ετοιματζίδικα. Και με σαφώς μεγαλύτερη "αξία"!

  8. Νομίζω ότι απο τις πιο καλές μου αναμνήσεις είναι ο χρόνος που πέρναγα με τη μαμά οταν μου έφτιαχνε αποκριάτικες στολές. Λεφτά για έτοιμες τοτε ουτε λόγος, όποτε κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό! Η πιο αγαπημένη μου ήταν όταν με έντυσε…φιόγκο! Χαχαχα και μετά αναρωτιέμαι από που μου κόλλησαν οι φιόγκοι! Μπράβο σου που ασχολήσε τόσο! Η τελειότητα δεν ειναι το ζητουμενο, το πως νιωθει ομως το παιδι που ασχοληθηκες ειναι ανεκτιμητο!

  9. Ότι μπορούμε κάνουμε Christina μου να περάσει όμορφα και δημιουργικά η ώρα μας! Για να δούμε θα τα καταφέρω εγώ; Τρέχουν ταυτόχρονα τόσα άλλα πράγματα που βλέπω να ντύνομαι ένα σκέτο "Μαρία" και τέλος! Σε φιλώ!

  10. Την στολή Αθηνά μου την αγόρασα μέσω ebay στα 10 ευρώ ενώ Ελλάδα κοστίζει 25-30 ευρώ ανάλογα το κατάστημα, ακριβώς ίδιο φόρεμα και από εμφάνιση και από ποιότητα! Με το καλό να ντυθείτε και να το χαρείτε! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

  11. Εάν ήξερα να ράβω για να σου είμαι ειλικρινής θα ξεκινούσα να τα φτιάχνω εγώ αλλά δυστυχώς δεν ξέρω…βέβαια θα μου πεις ποτέ δεν είναι αργά! Σε ευχαριστώ που πέρασες!

  12. Τι γλυκιά ανάμνηση μας περιέγραψες;! Θυμάμαι 1-2 φορές που μου είχε φτιάξει και η δική μου μαμά και ήταν όντως πολύ γλυκό και τρυφερό! Η στολή σου φιόγκος θα ήταν μούρλια και εντελώς πρωτότυπη! Σε φιλώ, σε ευχαριστώ που πέρασες και ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια!

  13. Χαίρομαι που σου άρεσε η παρουσίασή μας καλή μου Ελένη. Τώρα όσο για τις απόκριες…για τα πανηγύρια είμαστε λόγω της δεδομένης κατάστασης που όλοι βιώνουμε στην χώρα μας, αλλά αυτά τα συναισθήματα πρέπει να μη μεταφερθούν στα παιδιά με νύχια και με δόντια. Σε αυτές τις τρυφερές τουλάχιστον ηλικίες! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!!!!

  14. Το θέτεις πολύ σωστά το θέμα της συμμετοχής των παιδιών στην δημιουργία Μαίρη μου.Αμ τι άλλο απο εκπαίδευση και σωστή διαπαιδαγώγηση….φιλάκια πολλά!

  15. Μαρία μου, δεν έχει σημασία αν θα βγει τέλειο ή όχι…σημασία έχει η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και η συνολική προσπάθεια! Κι αφού άρεσαν στη μικρή σου, αυτό είναι που μετράει! Καλό βράδυ!

  16. H αλήθεια είναι πως γενικά σε κάποια πράγματα εδώ οι τιμές είναι αρκετά υψηλότερες αλλά… αφού ο καταναλωτής το δέχεται (και δεν είναι προνοητικοί σαν εσένα) δεν έχει λόγο η αγορά να αναθεωρήσει τις τιμές.
    Μπράβο σας και για τις δυο δημιουργίες δεν έχει σημασία αν δεν βγήκε τέλειο (μεταξύ μας είναι υπερεκτιμημένο το τέλειο), αλλά ότι περάσατε καλά και η μικρή είναι ικανοποιημένη με την στολή της.
    Σου στέλνω ένα μεγάλο φιλί! 🙂

  17. Συμφωνώ με το σκεπτικό σου, πρέπει ο καταναλωτής να μάθει να επιλέγει, ο καταναλωτής έχει την δύναμη και δυστυχώς δεν το έχει καταλάβει…χειραγωγείται πολύ εύκολα δυστυχώς. Όσο για το υπερεκτιμημένο τέλειο πόσο δίκιο έχεις…σε όλα ισχύει! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

  18. οκ…αυτο το ποστ θα το εκτυπωσω κιολας γτ τις στεκες της Ελσας τις φοραμε συνεχεια και φυσικα καθε φορα που βλεπουμε μια που δεν εχουμε, γκρινιαζουμε! με βγαζεις απο δυσκολη θεση μαρακι!

  19. Ωωω αγαπητή μου Zina δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι! Πιστεύω με λίγη δεξιοτεχνία και προσοχή μπορεί να γίνει πολύ όμορφη! Καλή επιτυχία!!!Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ