Βάση για ρεσώ από αλουμινένιο κουτί!

Αγαπητοί μου φίλοι σήμερα θα φτιάξουμε μια φανταστική βάση για ρεσώ από αλουμινένιο κουτί! Τα υλικά μας είναι ένα αλουμινένιο κουτάκι, αρκετά πλαστικά κουτάλια, πιστόλι σιλικόνης, χρώμα σε σπρέι! Με αυτή την ιδέα που προσωπικά με εντυπωσίασε το αποτέλεσμα, ουσιαστικά αξιοποιούμε ένα άχρηστο υλικό όπως τα αλουμινένια κουτάκια από μπύρες, αναψυκτικά κλπ. Πάμε να δούμε βήμα βήμα την διαδικασία που είναι πολύ εύκολη!

Αρχικά κόβουμε με ένα κοπίδι στην μέση το αλουμινένιο μας κουτάκι.

bash-gia-resw-apo-alouminienio-kouti-2-mommyjammi

Στην συνέχεια με ένα μυτοτσίμπιδο ή και με το κοπίδι μας κάνουμε χαρακές στο επάνω μέρος με σκοπό να τις διπλώνουμε προς τα μέσα ώστε να μην είναι αιχμηρή η επιφάνεια.

bash-gia-resw-apo-alouminienio-kouti-3-mommyjammi

Παίρνουμε τα πλαστικά κουταλάκια και τα σπάμε όπως βλέπετε παρακάτω στη φωτογραφία. Να ξέρετε πως θα χρειαστούμε αρκετά πλαστικά κουταλάκια για την κατασκευή μας. Περίπου 16 κομμάτια.

bash-gia-resw-apo-alouminienio-kouti-4-mommyjammi

Επόμενη κίνηση είναι να ξεκινήσουμε να κολλάμε με το πιστόλι της σιλικόνης τα κουτάλια μας στο κάτω μέρος του αλουμινένιου κουτιού μας. Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα νούφαρο… Πρώτα μια σειρά κάτω και μετά μία επάνω καλύπτοντας τα κενά αλλά και δημιουργώντας μια κλίση στα “φύλλα” μας.

bash-gia-resw-apo-alouminienio-kouti-5-mommyjammi

Το αποτέλεσμα στο τέλος θα είναι το παρακάτω.

bash-gia-resw-apo-alouminienio-kouti-6-mommyjammi

Στην συνέχεια αυτό που έχει σειρά στη βάση για ρεσώ από αλουμινένιο κουτί είναι το βάψιμο. Εγώ χρησιμοποίησα λευκό ματ χρώμα σε σπρέι για να ταιριάζει με το σαλόνι μου, που το μοτίβο του είναι ασπρόμαυρο. Εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο χρώμα σας ταιριάζει ή ακόμα μπορείτε να κάνετε και συνδυασμό χρωμάτων με εφέ! Επιπλέον πρόσθεσα στην βάση λίγη μαύρη διακοσμητική άμμο, λίγα διακοσμητικά λευκά χαλικάκια και σας το παρουσιάζω με χαρά!

bash-gia-resw-apo-alouminienio-kouti-7-mommyjammi

Ένα όμορφο, τολμώ να πω εντυπωσιακό αποτέλεσμα με τόσο απλά υλικά! Σε άκρως καλοκαιρινούς τόνους. Η συγκεκριμένη βάση για ρεσώ, λόγω της ανθεκτικότητας των υλικών της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός σπιτιού, ή την βεράντα ή και τον κήπο σας! Ας το ανάψουμε λοιπόν!!!

bash-gia-resw-apo-alouminienio-kouti-8-mommyjammi

bash-gia-resw-apo-alouminienio-kouti-9-mommyjammi

Σας γλυκοφιλώ και εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν!

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ όμορφο το ρεσώ σου Μαρία, πραγματικά για έξω στο κήπο τώρα που έρχεται καλοκαιράκι είναι ότι πρέπει!! 🙂 Πολύ ωραίες οι τελευταίες φωτογραφίες σου, μου θύμισαν διακοπές τα κοχυλάκια σου!!

  2. Σε ευχαριστώ Ελεάνα μου! Λατρεύω τα κοχύλια για αυτό ακριβώς που λες μυρίζουν καλοκαίρι. Τους συγκεκριμένους αχινούς στις φωτογραφίες τους είχαμε μαζέψει από τον βυθό της θάλασσας με τον σύζυγό μου πριν αρκετά χρόνια στην Φολέγανδρο… Έχουν συναισθηματική αξία!

  3. Σε ευχαριστώ Μαρία μου! Αυτός είναι και ο σκοπός μου στις περισσότερες κατασκευές, θέλω απλά υλικά, συνήθως πολλά από αυτά που πετάμε… Σε ευχαριστώ που πέρασες!

  4. Μου αρέσουν οι ιδέες επαναχρησιμοποίησης άχρηστων υλικών! Λίγη προσοχή θα έλεγα μόνο στο κόψιμο του κουτιού, γιατί είμαι και επιρρεπής σε κοψίματα-ατυχήματα προσωπικά, lol, και το αποτέλεμσα είναι εντυπωσιακό πραγματικά Μαρία μου!

  5. αχαχαχα άδικο δεν έχεις, μια από τα ίδια… προσέχω ιδιαίτερα! Σε φιλώ, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και που πέρασες από δω!

  6. Κι εγώ αυτό που λέει η Ελευθερία σκέφτηκα αμέσως…με φαντάστηκα να το κόβω και να κόβομαι…χαχα!
    Πάρα πολύ έξυπνη ιδέα…κι έγινε τόσο όμορφο!!
    Φιλιά πολλά!

  7. Ε θέλει προσοχή δεν έχετε και άδικο! Επίσης να συμπληρώσω τον ανατριχιαστικό θόρυβο που κάνει όταν κόβετε το αλουμίνιο… προσωπικά με ανατριχιάζει χεχε!

  8. Ωωωω ευχαριστώ αγαπητή μου Δήμητρα! Κατασκευές με στυλ δεν λέμε; Ακόμα και η επιφάνεια εργασίας πρέπει να έχει το δικό της ύφος χεχεχε! Σε ευχαριστώ που πέρασες!

  9. Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου! Ότι πρέπει για το μπαλκόνι και τον κήπο μας αφού είναι ιδιαίτερα ανθεκτική σε καιρικές συνθήκες! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ