Παιδική κατασκευή για τη γιορτή της Μητέρας

Έλα να φτιάξουμε παρέα κάτι όμορφο, γλυκό και χαριτωμένο παρέα με τα μικρά μας ζουζούνια… Παιδική κατασκευή αποκλειστικά για τη γιορτή της Μητέρας!

Ξέρεις πόσο λατρεύω τις απλές κατασκευές, με τα λίγα υλικά που τα παιδικά χεράκια μπορούν εύκολα να διαχειριστούν και αποτέλεσμα είναι η διασκέδαση αλλά και η δημιουργία! Τα υλικά μας απλά. Χαρτόνι από αφρώδες υλικό με σχέδια (εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υλικό θέλετε αρκεί να “στέκεται”). Χαρτί ή μαλακό χαρτόνι για την ένωση, κόλα, μολύβι και σχετικά με την διακόσμηση; Ότι σας έρθει στο μυαλό εκείνη την στιγμή! Πάμε να δούμε τα βήματα.

Σχεδιάζουμε με στυλό ή μολύβι επάνω στο αφρώδες χαρτόνι μας το παιδικό χεράκι επί δύο! Στην συνέχεια τα κόβουμε.

giorti-tis-miteras-paidiki-kataskeui-2-mommyjammi

Χρησιμοποιούμε γλασέ χαρτόνι ή οποιοδήποτε άλλο χαρτόνι θέλουμε αρκεί να είναι μαλακό ώστε να φτιάξουμε τις παρακάτω πτυχώσεις όπως δείχνει η εικόνα. Ουσιαστικά κόβουμε μια λωρίδα μακρόστενη και διπλώνουμε σαν φυσαρμόνικα και κολλάμε στα χεράκια. Στόχος είναι να στέκεται όρθια η κατασκευή μας.

giorti-tis-miteras-paidiki-kataskeui-4-mommyjammi

Εμείς για την διακόσμηση χρησιμοποιήσαμε διακορευτή με σχέδιο ένα μικρό λουλούδι. Κόψαμε λουλουδάκια σε χαρτόνι με ροζ glitter. Εννοείται αγαπάμε κάθε τι που έχει glitter επάνω του και αυτό είναι πασίγνωστο! Κάθε κορίτσι (μικρό ή μεγάλο) που σέβεται τον εαυτό του αγαπά το glitter!!!

giorti-tis-miteras-paidiki-kataskeui-3-mommyjammi

Τοποθετήσαμε με κόλλα τα λουλουδάκια επάνω στα δαχτυλάκια της κατασκευής μας, γράψαμε τις ευχές μας και έτοιμη η χειροποίητη καρτούλα για την γιορτή της Μητέρας!

“Μανούλα Χρόνια πολλά – Νίνα – 2016”

giorti-tis-miteras-paidiki-kataskeui-5-mommyjammi

Η περσινή μας χειροτεχνία ήταν η παρακάτω, επίσης χεράκι! Ένα δέντρο που τα δαχτυλάκια είναι τα κλαδιά και οι καρδούλες τα άνθη του…

giorti-tis-miteras-paidiki-kataskeui-6-mommyjammi

Αυτές οι κατασκευές για εμένα τουλάχιστον έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία διότι είναι τα χεράκια της κόρης μου, τα έφτιαξε η ίδια με την βοήθειά μου (ειδικά την φετινή που είναι πλέον πιο μεγάλη ηλικιακά), οι ευχές είναι γραμμένες από τα χεράκια της (φέτος) και φυσικά… τα έδωσε σε εμένα για την γιορτή της Μητέρας! Παιδικές κατασκευές που εκτός του γλυκού τους αποτελέσματος, αποτελούν και υπέροχα ενθύμια… τα χεράκια δεν θα μείνουν για πάντα μικροσκοπικά, συνεπώς συλλέγετε στιγμές όσες περισσότερες μπορείτε…

Χεράκια, αποτυπώματα, αρχικά στάδια γραφής, ζωγραφική… όλα είναι υπέροχα ενθύμια! Περιττό να σας πω ότι κοντεύω να γεμίσω μισή ντουλάπα μόνο με τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες μας και τα κουτιά των αναμνήσεων όπως αποκαλώ, έχω γράψει και σχετική ανάρτηση στο παρελθόν που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ (Συλλογή από αναμνήσεις)! 

Η γιορτή της Μητέρας προσωπικά ως γιορτή δεν έχει να μου πει πολλά… Η Μητέρα ως πρόσωπο μου λέει καθημερινά πολλά… Έχω μάθει να μην εστιάζω τόσο στις παγκόσμιες ημέρες αλλά στις καθημερινές στιγμές! Καθημερινά δώσε μια αγκαλιά στην μητέρα σου, μίλα της τρυφερά, πες της ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που είναι δίπλα σου… Εξέφρασε ΤΩΡΑ τα συναισθήματά σου γιατί αύριο ίσως να μην έχεις ξανά την ευκαιρία…

Χρόνια μας Πολλά μανούλες όλου του κόσμου!!!

Σας γλυκοφιλώ!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια μας πολλα Μαρία μου!! Την φτιάξαμε πέρσυ αυτην την κατασκεύη με τον μικρό και είναι πολυ ευκολη!

  2. Χρόνια μας Πολλά!!! Λατρεύω τις κατασκευές με τα χεράκια, έχουμε κάνει ένα σωρό και έχω γεμίσει κουτιά με αυτές, δεν ξέρω πόσες ακόμα! Μπράβο σας και εύχομαι να είμαστε γερές δυνατές με πολλή φαντασία και κουράγια! Χρόνια μας Πολλά και σε ευχαριστώ που πέρασες!!!

  3. Χρόνια μας πολλά Μαράκι! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες που προσπαθούν καθημερινά για τα παιδιά τους! Να μας έχει όλες ο Θεός καλά! Πολύ γλυκιά η κατασκευή σας! φιλάκια

  4. Μαράκι Χρόνια πολλά!!! Τέλεια κατασκευή και με τεράστια συναισθηματική αξία μιας και οι λόγοι που αναλύεις παραπάνω είναι πέρα για πέρα αληθινοί!!! Και του χρόνου κοριτσάκια να είστε γερές να δημιουργήσετε στιγμές μαμάς και κόρης!!! Φιλιά!!!

  5. Ευχαριστούμε πααααρα πολύ για τα γλυκά σου λόγια! Υγεία και Δύναμη εύχομαι σε όλες μας και μπόλικη φαντασία! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ που πέρασες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ