Φαρμακείο των διακοπών για παιδιά.

Το σημαντικότερο σημείο της οργάνωσης των αποσκευών μας στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι το φαρμακείο. Φαρμακείο των διακοπών για παιδιά. Τι πρέπει να περιλαμβάνει;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Διακοπές όμως σημαίνει οργάνωση, βαλίτσες, ατελείωτες λίστες με πράγματα που πρέπει να πάρουμε μαζί μας! Το σημαντικότερο σημείο της οργάνωσης των αποσκευών μας στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι το φαρμακείο των διακοπών για παιδιά!

Ας δούμε αναλυτικά τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών καθώς και τι πρέπει να προσέξουμε για την αποφυγή ατυχημάτων. Αφού βρείτε ένα κουτί ή ένα μεγάλο νεσεσέρ στο οποίο έχετε αποφασίσει να φτιάξετε το φαρμακείο των διακοπών σας, σειρά έχει η λίστα με τα απαραίτητα.

Το φαρμακείο των διακοπών, λοιπόν θα πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  1. Αντισηπτικά μαντηλάκια για τον καθαρισμό των χεριών καθώς και μικροτραυματισμών
  2. Αμπούλες φυσιολογικού ορού για τον καθαρισμό της μύτης, ή ακόμα και μικροπληγών
  3. Κολλύριο απλό αλλά και με αντιβιοτικό σε περίπτωση επιπεφυκίτιδας και γενικότερης μόλυνσης του ματιού
  4. Γάζες
  5. Τσιρότα σε διάφορα μεγέθη
  6. Ελαστικό επίδεσμο σε περίπτωση διαστρέμματος
  7. Εντομοαπωθητικό
  8. Παγοκύστες
  9. Σταγόνες για την μύτη για ρινορραγίες (για ενυδάτωση)
  10. Τσιμπιδάκι (σε περίπτωση που πατήσετε αχινό), ψαλιδάκι
  11. Αντηλιακό με μεγάλο δείκτη προστασίας κατάλληλο για παιδιά
  12. Αμμωνία σε στικ για τσιμπήματα
  13. Ενυδατική κρέμα και λαδάκι για την καλή ενυδάτωση του δέρματος του μωρού σας
  14. Μάσκα με βρογχοδιασταλτικό για κρίσεις βήχα
  15. Μια αντιφλεγμονώδη αλοιφή
  16. Τοπική αλοιφή με κορτικοστεροειδή για δερματικά εξανθήματα ή εγκαύματα
  17. Ένα αντιπυρετικό – αναλγητικό φάρμακο με παρακεταμόλη σε περίπτωση πυρετού ή πόνου
  18. Θερμόμετρο
  19. Το βιβλιάριο υγείας του παιδιού
  20. Παιδιά που υποφέρουν από αλλεργίες θα πρέπει να έχουμε βρογχοδιασταλτικά και σετ αναφυλαξίας με αδρεναλίνη καθώς και αγωγή που ενδεχομένως ακολουθεί
  21. Παιδιά με χρόνια νοσήματα τα απαραίτητα φάρμακα που έχει χορηγήσει ο θεράπων ιατρός

EXTRA TIP

Να έχουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα τηλέφωνα σε ένα αυτοκόλλητο που θα έχουμε κολλήσει στο φαρμακείο μας:

  • Το τηλέφωνο του κέντρου υγείας ή του αγροτικού ιατρείου του τόπου όπου θα διαμένουμε
  • Το τηλέφωνο του παιδιάτρου μας και του οικογενειακού μας γιατρού
  • Το τηλέφωνο για την αναζήτηση ταξί στην περιοχή που θα διαμένουμε
  • Τον αριθμό του κέντρου δηλητηριάσεων που εδρεύει στην Αθήνα.
  • Τα τηλέφωνα των κοντινών μας συγγενών (που μπορεί να κατοικούν στην περιοχή που διαμένουμε)

ΠΡΟΣΟΧΗ στην διατήρηση και μεταφορά των φαρμάκων όπου οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές το καλοκαίρι –  επίσης προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στις ημερομηνίες λήξης των σκευασμάτων!

farmakio-twn-diakopwn2

Tι πρέπει να προσέξουμε για αποφυγή ατυχημάτων

  1. Μικρός αριθμός παιδιών υποφέρει από ναυτία. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστώνται μικρές αποστάσεις ή συχνές διακοπές της διαδρομής. Στο πλοίο συνιστάται η κατανάλωση μικρών γευμάτων και ανάλογα με το βάρος και την ηλικία ενδέχεται και η χορήγηση φαρμάκου για τη ναυτία.
  2. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην έκθεση του παιδιού στον ήλιο. Προτιμητέες ώρες είναι πριν από τις 12 το μεσημέρι καθώς και μετά τις 4 το απόγευμα.
  3. Σε νήπια κάτω των 18 μηνών απαραίτητα είναι τα μπρατσάκια ή το σωσίβιο και συνίσταται αρχικά ο χρόνος εξοικείωσης με το νερό. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του θαλασσινού νερού σε μικρότερες ηλικίες υπάρχει περίπτωση να προκληθεί φόβος ακόμα και για το λουτρό του σπιτιού.
  4. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για όλη τη διάρκεια της ημέρας ακόμα και σε στεγασμένους χώρους!
  5. Να περιορίσουμε όσο μπορούμε τις συνεχόμενες βουτιές στο νερό / καταδύσεις των μεγαλύτερων παιδιών γιατί σε πολλές περιπτώσεις αναπτύσσουν «ωτίτιδες του κολυμβητή» και ο έντονος πόνος είναι αρκετός για να χαλάσει τις διακοπές μας. Η είσοδος του νερού στο αυτί δεν αποτελεί πρόβλημα.
  6. Σε περίπτωση τσιμπήματος από έντομα κυρίως κουνούπια χρησιμοποιούμε αντιισταμινικό ή γελ ψύξης για άμεση ανακούφιση. Για τσούχτρες προτιμητέα είναι η αμμωνία. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε σε τσιμπήματα από μέδουσες ή ακόμα χειρότερα φιδιού όπου συνίσταται η περίδεση κεντρικά από το δάγκωμα, καθαρισμός του τραύματος και μετακίνηση στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο.

Για να έχουμε ένα όμορφο και ευχάριστο καλοκαίρι και ήρεμες διακοπές αρκεί να είμαστε χαλαροί και γεμάτοι θετικές σκέψεις! Ακόμα και κάποιες αναποδιές θα μπορέσουν να αντιμετωπιστούν αν είμαστε ψύχραιμοι!

Καλό Καλοκαίρι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ χρήσιμα για εμάς τις μανούλες όλα τα tips. Χρειάζεται πάντα πολύ προσοχή όχι μόνο το καλοκαίρι, κάθε στιγμή και φυσικά οργάνωση και προνοητικότητα. Η λίστα αυτή βοηθά πολύ επομένως. Εγώ ήμουν κι από τις τυχερές που τα άκουσα από κοντά στην υπέροχη εκδήλωση στο Avenue!!!

  2. Νομίζω οτι ειμαι λιγο κουκουρουκου. Ποτε δεν είχα κανει φαρμακείο. Βεβαια τωρα που τα βλέπω ειναι ολα απαραίτητα αλλα επειδη παμε παντα σε μέρη που τα βρισκεις ολα εύκολα το εχω αμελήσει.

  3. Μπράβο Μαρία μου!! Πολύ καλή ανάρτηση και χρήσιμη για όλους τους γονείς! Θα την εκτυπώσω και θα περάσω από το φαρμακείο μια βόλτα.. Από κοντά ήσουν εκπληκτική!!! Χάρηκα πάρα πολύ που είχαμε μαζί αυτη την όμορφη εμπειρία!!!

  4. Σε ευχαριστώ και προσωπικά Ελευθερία για την παρουσία σου και για τα καλά σου λόγια! Πιστεύω η λίστα του φαρμακείου που αναγράφω καθώς και η λίστα με το “τι να πάρεις μαζί σου στις διακοπές” που έχετε αναρτήσει στο makelife.gr και συγκεκριμένα ΕΔΩ: http://makelife.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82/ Αποτελούν τον πλήρη μας οδηγό!

  5. Μαρθά μου δεν είσαι κουκουρούκου απλώς πολλές φορές το αμελούμε όταν γνωρίζουμε ότι έχουμε πάντα κοντά μας ένα φαρμακείο. Καλό όμως είναι να το έχουμε οργανωμένο το φαρμακείο μας και η εκτύπωση της λίστας νομίζω θα βοηθήσει πολύ! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ!

  6. Πολύ χρήσιμη λίστα Μαρία μου και όχι μόνο για παιδιά. Είναι απαραίτητο ένα τέτοιο βαλιτσάκι στις διακοπές. Εξαιρετικές και οι συμβουλές!!! Καλή σου ημέρα και φιλιά!

  7. Σε ευχαριστώ Χριστίνα μου για τα καλά σου λόγια! Εξαιρετικά σωστή η παρατήρηση σου, απαραίτητο αυτό το βαλιτσάκι και για εμάς τους ενήλικες! Σε φιλώ!

  8. Πολλά απο αυτά που αναφέρεις νομίζω πως πιάνουν και εμάς τους μεγάλους! Και τι δεν έχω πάθει μέσα στο καλοκαίρι.. μέχρι και 38 πυρετό έκανα μία χρονιά! Μην μιλήσω για τις ναυτίες.. που απο μικρή υποφέρω. Είναι πολύ χρήσιμη η λίστα σου γιατί όλα τα ‘προβλήματα’ (κατα ένα μαγικό τρόπο) παρουσιάζονται σε ώρες που τα φαρμακεία είναι κλειστά και άντε να βρεις διανυκτερευον στο νησί!!
    Καλημέρα Μαρία μου!!

  9. Ελεάνα μου έχεις απόλυτο δίκιο αν επικαλεστούμε και ολίγον τον αγαπημένο μας νόμο του Μέρφι! Σε φιλώ και εύχομαι να έχεις ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι!!!

  10. Όλοι οι φόβοι μου μαζεμένοι σ’ένα βαλιτσάκι χαχαχα!

    Πέρα από την πλάκα το φαρμακείο είναι το πρώτο που βάζω στο αυτοκίνητο όταν φεύγουμε για διακοπές και οφείλω να ομολογήσω ότι πολλά από τα απαραίτητα που αναφέρεις, δεν τα έχω σκεφτεί! Πάρα πολύ χρήσιμη ανάρτηση και φυσικά και υπέροχα δοσμένη στην παρουσίαση που κάνατε, γιατί εκτός των άλλων ήμουν εκεί και σας απόλαυσα από κοντά!

  11. Σε ευχαριστώ Χριστίνα μου για την παρουσία σου και την εμψύχωση βεβαίως βεβαίως!!! Πολύ σωστά χρησιμοποίησες την λέξη “φόβοι”… Είναι γεγονός αποτελεί και για μένα έναν από τους φόβους μου η περίπτωση ατυχήματος και να είμαι κατάλληλα προετοιμασμένη και με τα πράγματα που θα χρειαστώ! Σε φιλώ και εύχομαι ένα καλό καλοκαίρι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ