Ψωμί με ντομάτα και ρίγανη

Αγαπητοί μου φίλοι, σήμερα θα φτιάξουμε ψωμί με ντομάτα και ρίγανη! Λατρεύω το χειροποίητο σπιτικό ψωμάκι και εγώ αλλά και η οικογένεια μου και φυσικά είναι τέλεια ευκαιρία απασχόλησης της μικρής μου κόρης η οποία λατρεύει να μπλέκεται με τα αλεύρια! Σε παλιότερες αναρτήσεις μου είδαμε πως φτιάχνουμε (ΕΔΩ) ζυμαράκι για πίτσα εύκολα και γρήγορα καθώς και (ΕΔΩ) ζύμη για κέικ στις οποίες αναρτήσεις που σας επισυνάπτω θα απολαύσετε και το λιλιπούτειο σεφ στην κουζίνα μου!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το ψωμί μας είναι τα παρακάτω:

  • ένα πακέτο (500gr) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • λάδι περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας
  • ζεστό νερό (περίπου 3/4 του ποτηριού)
  • ντοματίνια

Αρχικά ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ρίγανη σε ένα μεγάλο δοχείο και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το ζεστό νερό.

pswmi-me-ntomata-kai-rigani-mommyjammi-2

Δουλεύουμε καλά την ζύμη με τα χέρια μας και αφού τελειώσουμε την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 45 λεπτά.

pswmi-me-ntomata-kai-rigani-mommyjammi-3

Μετά το τέλος του χρόνου ζυμώνουμε ξανά και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε ώστε στο εσωτερικό να τοποθετήσουμε τα κομμένα ντοματίνια. Σε αυτό το σημείο μπορείτε αν επιθυμείτε να προσθέσετε επιπλέον βότανα όπως βασιλικό ή και τυριά – τριμμένο τυρί!

pswmi-me-ntomata-kai-rigani-mommyjammi-4

Βάζουμε το ζυμαράκι μας σε μια μακρόστενη λαμαρίνα αφού την έχουμε λαδώσει καλά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για περίπου 1 ώρα.

pswmi-me-ntomata-kai-rigani-mommyjammi-5 pswmi-me-ntomata-kai-rigani-mommyjammi-6

Το ψωμί μας δεν θα φουσκώσει το αναμενόμενο λόγο της ντομάτας όμως θα είναι τραγανό και αφράτο όπως ακριβώς πρέπει! Στο εσωτερικό θα έχει συγκρατήσει όλο τον ζωμό και το άρωμα της ντομάτας που σε συνδυασμό με την ρίγανη είναι ένα θαύμα γεύσης!

pswmi-me-ntomata-kai-rigani-mommyjammi-7

Αποτελεί από μόνο του γεύμα και με λίγο τυρί είναι ένα υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρα! Η κορούλα μου ξετρελάθηκε και το σπίτι μας μύρισε φρέσκο, χειροποίητο, σπιτικό ψωμάκι από τα χέρια της μανούλας (και του λιλιπούτειου σεφ!).

pswmi-me-ntomata-kai-rigani-mommyjammi-8

Σας γλυκοφιλώ!

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχο φαίνεται, πάντα ήθελα να φτιάξω ψωμάκι, ευκαιρία τώρα να το δοκιμάσω. Ευχαριστούμε για την ωραία συνταγή Μαράκι μας!!!

  2. Ο βασιλικός θα δώσει απίστευτο άρωμα στο ψωμάκι και για αυτό τον πρόσθεσα και στην φωτογράφιση! Δυστυχώς στην κόρη μου δεν αρέσει τόσο για αυτό έβαλα ρίγανη μόνο. Καλή επιτυχία και αναμένω εντυπώσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ