Θέσε στόχους και κάνε τη ζωή σου Καλοκαίρι…

Είναι Αύγουστος, κάτι λιγότερο από ένας μήνας πριν τον Σεπτέμβρη και αρκετές σκέψεις πλημμυρίζουν το μυαλό μου. Πέρασα όμορφα το καλοκαίρι; Κατάλαβα το καλοκαίρι; Το παιδί μου έζησε πολλές καλοκαιρινές στιγμές; Γέμισαν με εικόνες τα μάτια μας και το κεφάλι μας; Ξεκουράστηκα; Βρήκα ότι έψαχνα φέτος το καλοκαίρι; Οι προσδοκίες που είχα για φέτος το καλοκαίρι έγιναν πραγματικότητα; Δεν θα σου πω ψέματα η απάντηση είναι όχι. Όπως φέτος έτσι και σχεδόν κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια δεν έρχονται τα πράγματα όπως θα τα ήθελα και αυτό γιατί οι εξωτερικοί παράγοντες διαρκώς μεταβάλλονται και εμείς τρέχουμε πίσω τους για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αυτό τον Αύγουστο λοιπόν, αποφάσισα να βάλω ένα νέο μότο στη ζωή μου, “Θέσε στόχους και Κάνε τη ζωή σου Καλοκαίρι…”!

Συνηθίζουμε να βάζουμε νέους στόχους κάθε αρχή ενός νέου έτους ή κάθε αρχή Σεπτέμβρη. Εγώ ανήκω στην ομάδα όπου θέτω τους στόχους μου και οριοθετώ τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου κάθε Σεπτέμβρη. Σε αυτό το μήνα θεωρώ ότι ξεκινά ένα νέο έτος ανεξάρτητα αν η πραγματική αλλαγή του έτους γίνεται τον Γενάρη. Κάθε τέλος καλοκαιριού συνηθίζω να καταγράφω τις σκέψεις μου, τα σχέδια μου, τις επιθυμίες μου και τελικά να θέτω τους στόχους μου. 5 Στόχους για φέτος το Καλοκαίρι αλλά και για όλο το χρόνο!

1.Ύπνος

Θα αφιερώνω καθημερινά ένα 8ωρο για ύπνο. Είναι σημαντικό να κοιμάσαι σωστά και ικανοποιητικές ώρες ώστε να έχεις ενέργεια για να μπορείς να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες και το πρόγραμμα της καθημερινότητάς σου. Το καλοκαίρι τα ωράριο αλλάζουν, τα σχολεία είναι κλειστά και ίσως αυτό να είναι εφικτό. Από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία, υποσχέσου στον εαυτό σου ότι θα κάνεις μια σοβαρή προσπάθεια!

2.Όχι

Θα λέω Όχι εκεί που πρέπει, σε αυτό που με στενοχωρεί, σε αυτό που με καταπιέζει. Όχι… μια τόση δα λεξούλα με τόση δύναμη μέσα της κρυμμένη. Είναι σημαντικό να λες το Όχι ακόμα και όταν ξέρεις πως θα έρθεις σε ρήξη. Υπερασπίσου τον εαυτό σου, τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου. Σε αυτό τον πλανήτη δεν ήρθες για να υπηρετήσεις τους άλλους, ήρθες για Ζήσεις ΕΣΥ!

3.Χόμπι

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει περίτρανα πως τα χόμπι βοηθούν σημαντικά τον άνθρωπο στο να αδειάσει το μυαλό του και να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του. Δίνει ένα χρονικό κενό κατά το οποίο ο εγκέφαλος αποφορτίζεται και κάνει reboot όπως ακριβώς και ένας υπολογιστής! Μετά είναι πλέον έτοιμος να μπει ξανά στο παιχνίδι των προβλημάτων και των λύσεων!

4.Υγεία/Ευεξία

Το να αγαπώ το σώμα μου είναι ίσως η σημαντικότερη και πιο δυνατή έκφραση selflove! Όπως είχα γράψει και σε παλιότερο άρθρο μου “Θέλω Δίαιτα”  δεν έχω ανάγκη από δίαιτα. Έχω ανάγκη από ισορροπημένη διατροφή, έχω ανάγκη να μάθω ξανά να αγαπώ τον εαυτό μου και τελικά να απαλλαγώ από την συναισθηματική μου πείνα… Αγάπησε τον εαυτό σου, δώσε του το χρόνο για να αφουγκραστείς τις ανάγκες του!

5.Ευτυχία vs Επιτυχία

Σε παλιότερο άρθρο μου “Ευτυχία vs Επιτυχία – Απλά βήματα για τη κατάκτηση” εξηγούσα το πως μπορώ να επιλέγω το συναίσθημα που θέλω να νιώθω, πως να φτάνω στην ευτυχία, βάζοντας στην άκρη όλους τους εξωτερικούς παράγοντες που με βομβαρδίζουν. Φέτος το καλοκαίρι είπα θα κλείσω τα αφτιά, θα κλείσω τα μάτια και θα κάνω όνειρα…

Η αλμύρα στα μαλλιά μου… η άμμος στο σώμα μου… το κύμα στο βάθος… η μυρωδιά της θάλασσας είναι αρκετά! Εσύ και η θάλασσα… κλείσε τα μάτια και κάνε όνειρα… Ακόμα και όταν φύγω από τη θάλασσα και ο καιρός κρυώσει και οι βροχές αρχίσουν, εγώ μέσα μου θα κρατώ τα όνειρά μου… Όνειρα που θα έχω κάνει το καλοκαίρι και θα μετατραπούν σε στόχους για το χειμώνα!

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εύχομαι στον απολογισμό του επόμενου καλοκαιριού να έχεις πετύχει όλους τους στόχους σου Μαράκι μου. Το ΟΧΙ είναι αποκλειστικά και μόνο στο χέρι μας. Γιά τα άλλα δεν ξέρω.

  2. Μαράκι μου γλυκό μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε όλοι τη ζωή μας σαν καλοκαίρι! Να σου πω ένα κόλπο που σε έμενα πιάνει; Βλέπω καλοκαιρινά όνειρα όλο το χρόνο! Έτσι έχω το καλοκαίρι πάντα στη ζωή μου! Φιλάκια πολλά!

  3. Συμφωνώ απόλυτα μαζι σου κοριτσι και ευχομαι να τους κατακτησεις και τους 5 στοχους σου. Ολα οσα εγραψες είναι νομιζω οτι θέλουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην ζωή του. Καλη επιτυχια λοιπον!

  4. Με στόχους ή χωρίς στόχους (γιατί καμιά φορά δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις) είναι το πιο σημαντικό να έχεις καλοκαίρι στην ψυχή γιατί αυτό το εκπέμπεις! Κι εγώ με την σειρά μου εύχομαι οι δικοί σου στόχοι να κατακτηθούν και να είναι πάντα ένα ηλιόλουστο καλοκαίρι η ζωή σου!

  5. Τι εξαιρετικό tip αγαπημένη μου φίλη! Νομίζω πως είναι σαν να κλείνεις τις διακοπές σε ένα μικρό μπουκαλάκι και όλο το χρόνο να απολαμβάνεις το άρωμά τους! Σε φιλώ και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους μας!

  6. Χριστίνα μου σε ευχαριστώ για τις υπέροχες ευχές σου και ειλικρινά από καρδιάς σου εύχομαι επίσης πάντα να έχεις το καλοκαίρι στη ζωή και στη ψυχή σου! Σε φιλώ!

  7. Μαράκι μου γλυκό!! Κι εγω αρχές Σεπτέμβρη βαζω στόχους! Και γενικότερα θέτω διάφορους στόχους συχνά πυκνά στην διάρκεια του χρόνου!
    Οι δικοί σου στόχοι νομίζω οτι ταιριάζουν σε καθε χρονική περίοδο!

  8. Μάρθα μου σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και θα συμφωνήσω με το σκεπτικό σου. Είμαι υπέρ της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου διότι νιώθω ότι ξεκινά μια σεζόν από την αρχή και από την άλλη προτιμώ μικρούς στόχους σε πιο τακτά διαστήματα. Νιώθω ότι μπορώ να τους διαχειριστώ καλύτερα. Σε φιλώ!

  9. Πόσο ωραία τα γράφεις Mairy! Μπορεί τώρα τελευταία ο καιρός να μην είναι στα “καλά” του, παρ’όλα αυτά όμως νομίζω ότι απολαύσαμε όσο μπορέσαμε τα μπανάκια μας και προσπαθήσαμε – όσο μπορούσαμε – να κάνουμε την ζωή μας καλοκαίρι!

  10. Σε ευχαριστώ Μίλτο για τα καλά σου λόγια και ειλικρινά εύχομαι όλοι μας να το καταφέρουμε… Μέσα στους τραγικά γρήγορους ρυθμούς που ζούμε πρέπει να βρούμε άμυνες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ