Μαμά διάβασε μου ένα παραμύθι…

Αν θέλεις τα παιδιά σου να γίνουν έξυπνα διάβασε τους παραμύθια, αν θέλεις να γίνουν πιο έξυπνα διάβασε τους περισσότερα παραμύθια – Einstein. Η αγαπημένη ώρα της ημέρας, το βράδυ και μια φωνούλα να μου λέει Μαμά διάβασε μου ένα παραμύθι… Εκείνη ήδη βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του δωματίου της και διαλέγει ποια παραμύθια θέλει να διαβάσουμε απόψε. Εγώ καθισμένη στο κρεβάτι περιμένω να δω τις επιλογές της και το μαγικό ταξίδι να ξεκινήσει…

Ταξιδεύοντας στο κόσμο του παραμυθιού με τα παιδιά μας είναι μια συνήθεια που γονείς και γιαγιάδες ακολουθούν αιώνες. Διαβάζοντας παραμύθια και οι γιαγιάδες λέγοντας ιστορίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανατροφής των παιδιών. Μια συνήθεια που από την βρεφική ηλικία ξεκινά και ο κόσμος της μαγείας, της φαντασίας γίνονται ένα με την παιδική ψυχή. Σύμφωνα με ερευνητές, το διάβασμα παραμυθιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ενεργοποιεί μέρη του εγκεφάλου τους που βοηθούν στην ανάπτυξη της φαντασίας και της κατανόησης μιας αφήγησης. Δεξιότητες που αποτελούν κλειδί στην ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας, αλλά και των ικανοτήτων στη γραφή και την ανάγνωση.

Τα παραμύθια εξηγούν με τον πιο απλό τρόπο το πως βιώνουμε τα συναισθήματα, χαρά, λύπη, ζήλια. Ακούγοντας τις ιστορίες, τα παιδιά βιώνουν τους ρόλους των πρωταγωνιστών και ξεκινούν να βιώνουν τα συναισθήματα, τα ανακαλύπτουν και αναπτύσσονται μαζί με αυτά. Όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά. Δεν επιλέγουμε παραμύθια που έχουν αποκλειστικά happy end. Όλα είναι στη ζωή και όλα είναι ανθρώπινα. Η ζωή, ο θάνατος, η αγάπη είναι υπαρξιακά θέματα που από την προσχολική κιόλας ηλικία αρχίζουν να απασχολούν το παιδί. Εκεί ακριβώς συζητάμε για την συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Το κάθε παιδί δείχνει με το τρόπο του κάθε φορά τις προτιμήσεις του ανάλογα με την εποχή και με τα διλήμματα ή τα συναισθήματα που το απασχολούν, αυτός είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος, μέσα από την επιλογή της ιστορίας, να μάθουμε πως νιώθει. Ενδέχεται ακόμα και ένα κλασικό παραμύθι να το αναστατώσει, όπως για παράδειγμα η αδελφική ζήλια που παρατηρούμε στην Σταχτοπούτα όμως δεν πρέπει να μας ανησυχήσει. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να ανακαλύψει τα συναισθήματά του, να μάθει να τα διαχειρίζεται εάν δεν τα αναστατώσει…

Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι θα σας παρουσιάσω μια σειρά από τους Μυθικούς Ήρωες από τις εκδόσεις Ψυχογιός που μας άρεσαν πολύ! 

mythikoi-hrwes-2-mommyjammi

Αχιλλέας, Ηρακλής και Θησέας! Οι μυθικοί ήρωες με τους οποίους μεγαλώσαμε στα παιδικά μας χρόνια. Διαβάζοντας τους άθλους, τα κατορθώματά τους, τα πάθη και τις δοκιμασίες τους μεγαλώσαμε με το όνειρο του ήρωα. Αυτούς τους ήρωες με τη δύναμη, το θάρρος και την ανδρεία θα μεταφέρουμε τώρα και στα δικά μας παιδιά σε εκδόσεις ειδικές που μπορούν εύκολα να διαβαστούν και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Αφηγήσεις μελωδικές σαν μελωδία από τραγούδι… και εικόνες μαγικές που αφήνουν τη φαντασία να ζωντανέψει!

mythikoi-hrwes-1-mommyjammi

Το MommyJammi σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός  θα χαρίσουν σε ένα τυχερό τον μυθικό ήρωα που θα επιλέξει! Αχιλλέας – Θησέας – Ηρακλής! (Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ)

Τα βήματα είναι απλά και ο διαγωνισμός θα γίνει μέσω Facebook!

  1. Like σε Mommyjammi και ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ – PSICHOGIOS PUBLICATIONS
  2. Share δημόσια τη φωτογραφία του διαγωνισμού στο Facebook που θα βρεις ΕΔΩ
  3. Comment κάτω από τη φωτογραφία του διαγωνισμού, ποιον ήρωα θέλεις, που θα βρεις ΕΔΩ για να μπεις και εσύ στη κλήρωση (προσοχή όχι σχόλιο εδώ στην ανάρτηση αλλά στην φωτογραφία στο Facebook)

mythikoi-hrwes-3-mommyjammi

 Όροι διαγωνισμού:

  • Λήξη διαγωνισμού Δευτέρα 29/08
  • Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί σε αυτή την ανάρτηση την Τρίτη 30/08 καθώς και στην σελίδα του Facebook.
  • Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα στο Facebook και σε περίπτωση μη ανταπόκρισης εντός τριών ημερών η κλήρωση θα επαναληφθεί.
  • Ο τυχερός θα παραλάβει το δώρο του από το βιβλιοπωλείο Εκδόσεις Ψυχογιός, εάν είναι εκτός Αττικής η αποστολή θα πραγματοποιηθεί με courier.
  • Ο διαγωνισμός αφορά κατοίκους εντός Ελλάδος.
  • Tο δώρο δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ