Παιδική κατασκευή ονειροπαγίδας

Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι θα φτιάξουμε κάτι όμορφο για το παιδικό δωμάτιο. Παιδική κατασκευή ονειροπαγίδας που ταυτόχρονα με το νεραϊδένιο αποτέλεσμα θα διώχνει μακριά κατά την παράδοση και τα κακά όνειρα των παιδιών σας. Γνωρίζετε ποια ακριβώς είναι η προέλευση της ονειροπαγίδας;

Ονειροπαγίδες κατασκεύασαν αρχικά οι Ινδιάνοι Τσιπέουα . Τις κατασκεύαζαν πλέκοντας σε δίχτυ κλωστές από νεύρα μέσα σε στεφάνια από ξύλο ιτιάς, με μια πλέξη που θύμιζε ιστό αράχνης. Συνήθως τις διακοσμούσαν με χάντρες και φτερά. Μετά τις κρεμούσαν πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών, για να τα προστατέψουν από τα κακά όνειρα. Με τον καιρό και καθώς το παιδί μεγάλωνε, η ονειροπαγίδα φθειρόταν και καταστρεφόταν. Υποτίθεται ότι μόνο τα καλά όνειρα μπορούσαν να περάσουν από την κεντρική τρύπα της ονειροπαγίδας, ενώ τα κακά σκάλωναν και έμεναν παγιδευμένα. Στη συνέχεια, τα παγιδευμένα κακά όνειρα θα διαλύονταν με το πρώτο φως της αυγής.

Η ονειροπαγίδα ταξίδεψε σε όλο το κόσμο και εκτός από τον μύθο της μας αρέσει και σαν διακοσμητικό στοιχείο στο παιδικό δωμάτιο! Για να σας είμαι ειλικρινής, εξήγησα στη μικρή μου κόρη την ιστορία της ονειροπαγίδας ελπίζοντας ότι δεν θα δει ξανά κακό όνειρο…

Αρχικά πήραμε ένα μικρό στεφάνι από φελιζόλ και αρκετές κορδέλες που είχαμε φυλαγμένες σε ένα κουτί. Περιττό να σας πω ότι αποθηκεύω από γάμους και βαπτίσεις κάθε κορδέλα και πάντα έρχεται η στιγμή που θα τις αξιοποιήσω σε κάποια κατασκευή!

oneiropagida-2-mommyjammi

Τυλίξαμε κορδέλες και τις δέσαμε με κόμπους στο στεφάνι μας (στο πίσω μέρος) ώστε να τις στερεώσουμε. Δεν χρησιμοποιήσαμε ούτε καρφίτσες ούτε κόλλα.

oneiropagida-3-mommyjammi

Φυσικά χρυσόσκονη… μπουκαλάκι και νεραϊδόσκονη όπως την αποκαλεί η μικρή μου Κωνσταντίνα! Αυτό το έκανα μόνη μου, χωρίς τη βοήθεια της μικρής μου crafter διότι είχα μία υποψία ότι θα μας έλουζε η νεραϊδόσκονη…

oneiropagida-4-mommyjammi

Στην συνέχεια χρησιμοποιήσαμε τρεις κορδελίτσες για να κρεμάσουμε τρία στοιχεία. Ένα ασημένιο διακοσμητικό που γράφει “Believe in Love”, το μπουκαλάκι με τη χρυσαφένια νεραϊδόσκονη και τέλος ένα επίσης ασημένιο διακοσμητικό σε σχήμα φύλλου. Τυχαία η επιλογή, αυτά είχαμε, αυτά μας άρεσαν τη δεδομένη στιγμή και αυτά τελικά χρησιμοποιήσαμε. Επίσης χρησιμοποιήσαμε και μια κορδέλα/δαντέλα ώστε να ντύσουμε το εσωτερικό του στεφανιού μας.

oneiropagida-5-mommyjammi

Επίσης κολλήσαμε και μερικά κουμπάκια για να την διακοσμήσουμε.

oneiropagida-6-mommyjammi

Έτοιμη η παιδική κατασκευή ονειροπαγίδας! Στο βάθος η μικρή Κωνσταντίνα παίζει με τα υλικά χειροτεχνίας και η μανούλα καμαρώνει την κατασκευή!

oneiropagida-7-mommyjammi

Τελικά την τοποθετήσαμε στην πόρτα του παιδικού δωματίου και όχι επάνω από το κρεβάτι. Είναι γεγονός πως δεν είχα που να την στερεώσω! Δεν μας ενόχλησε καθόλου όμως!

oneiropagida-8-mommyjammi

Μια εύκολη κατασκευή που προσωπικά μου άρεσε και το αποτέλεσμα της! Αν επιχειρήσετε να τη δοκιμάσετε, σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

Σας γλυκοφιλώ!

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και πριν λίγο καιρό έψαχνα ιδέες για ονειροπαγίδα!! έχουν λυσσάξει τα παιδιά μου να φτιάξουμε μία!!!
    Πολύ όμορφη βγήκε η δικιά σας!!!!
    Μαντεύεις τι μου άρεσε περισσότερο;;;;
    Μα τα μπουκαλάκια σας φυσικά!!!!!!!!!!!!!!! και τα κουμπιά!!!!!!!!
    Τα φιλιά μου μικρή μου καλλιτέχνιδα!!!!

  2. Αυτές οι νεραϊδένιες σου κατασκευές πραγματικά με ξετρελένουν!!! ‘Εγινε ονειρεμένη!!! Τώρα πια η Κωνσταντινούλα θα βλέπει μόνο φωτεινά, χαρούμενα όνειρα!!! Σας φιλώ γλυκά…

  3. Αγαπητή μου καλλιτέχνιδα επίσης, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Εύκολη κατασκευή με υλικά που μπορείς να συνδυάσεις. Να φτιάξετε λοιπόν και αναμένω με χαρά το αποτέλεσμα!!! Φιλιά

  4. Γλυκιά μου Κλειώ…Νεράιδες και Δράκοι που μόνο και μόνο η ονομασία του blog σου με τρελαίνει, σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Επίσης λατρεύουμε κάθε τι μαγικό, με νεραιδόσκονες και δεν συμμαζεύεται! Η ευχή σου να βλέπει μόνο φωτεινά όνειρα εύχομαι να πραγματοποιηθεί και σε ευχαριστώ…είναι τόσο τρυφερή!

  5. Οταν εμαθα την ιστορία τους απλώς τις λάτρεψα!!
    Η δική σας ειναι πολυ ξεχωριστή.
    Ομολογώ οτι σας “ζηλεύω” όλες εσας που πιάνουν τα χέρια σας!!!

  6. Σε ευχαριστούμε Μάρθα μου για τα καλά σου λόγια! Δεν είναι τόσο δύσκολο ούτε απαιτεί καμιά μαεστρία, αρκεί να ξεκινήσεις να πιάνεις τα υλικά στα χέρια σου! Σε φιλώ! (μιλώ εγώ που ούτε ένα κουμπί δεν ήξερα να ράψω…)

  7. Καλή μου Ελευθερία σε ευχαριστούμε πολύ!!!! Επίσης και η δική σας ονειροπαγίδα που είχατε φτιάξει ήταν ονειρεμένη και μας έδωσε έμπνευση να φτιάξουμε και εμείς τη δική μας. Σε φιλώ!

  8. Είναι εξαιρετικά όμορφη η ονειροπαγίδα σας Μαρία μου και εύχομαι τα όνειρα της μικρής σου Κωνσταντίνας να είναι πάντα λουσμένα με νεραϊδόσκονη!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ