Back to school!

Back to school! Ω ναι σχεδόν είμαστε ένα βήμα πριν ανοίξουν τα σχολεία! Βέβαια εσείς που με γνωρίζετε θα μου πείτε τι εννοώ με το back to school για ένα παιδί που φέτος θα πάει νηπιαγωγείο! Ξέρω δεν είναι το ίδιο με τα παιδιά που θα πάνε δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο αλλά σίγουρα είναι μια επιστροφή στο σχολείο όταν έχει πάει παιδικό σταθμό και προνήπιο. Σε γενικές γραμμές θα σου πω ότι απλώς λατρεύω το φθινόπωρο και την επιστροφή στο σχολείο. Όχι μόνο τώρα αλλά ανέκαθεν! Πριν βιαστείς να το πεις, ναι θα σε συμπληρώσω λέγοντάς σου ότι ήμουν πάντα άριστη μαθήτρια και για έναν περίεργο λόγο ποτέ το σχολείο δεν μου προκάλεσε άγχος ή φόβο! Αυτή την περίοδο ειδικά ψώνιζα του κόσμου τα σχολικά είδη!

Ας πάμε όμως στο θέμα μας… Back to school και σκέφτηκα να φέρω έναν μαυροπίνακα στην κουζίνα μας. Δεν ήθελα ούτε πίνακα κανονικό να βάλω αλλά ούτε και να βάψω κάποιον τοίχο. Βλέπεις δεν είμαι τόσο υπέρ των μόνιμων αλλαγών οπότε σκέφτηκα κάτι πιο εύκολο και απλό…αυτοκόλλητο! Υπάρχει αυτοκόλλητο μαυροπίνακας που μπορείς να εφαρμόσεις πανεύκολα σε όποια επιφάνεια θέλεις και μάλιστα χωρίς να την καταστρέψεις! Δεν είναι τέλειο;!

back-to-school-2-mommyjami

Θέλει μια προσοχή να το κεντράρεις και με πια πλαστική καρτούλα να το περάσεις καλά από πάνω ώστε να διώξεις τον αέρα σε φυσαλίδες που μπορεί να δημιουργηθούν. Από εκεί και πέρα είσαι έτοιμος. Εγώ έκοψα την διάσταση που με βόλευε από το ρολό και έχω και αρκετό ακόμα στην άκρη για μελλοντική χρήση. Κινητό, φωτογραφική και την μικρούλα δίπλα μου να σκαλίζει τα πάντα… SUPER!

Κάτι ετοιμάζω, για να δούμε… ♥ #mommyjammi #momblogger #mombloggergr #bloggerlife #craft #crafting #diy #moodoftheafternoon #σε_δουλεια_να_βρισκομαστε #ησυχία_δεν_έχω

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Maria Liodou/mommyjammi.gr (@mommyjammi.gr) στις

Όταν ο πίνακας ήταν πλέον έτοιμος για χρήση, η μικρή Νίνα φυσικά και δεν έχασε καιρό! Ξεκίνησε τη ζωγραφική! Για να σου είμαι ειλικρινής σκέφτομαι πως πρέπει να βρω ένα τρόπο να εφαρμόσω ένα μικρό πλαστικό δοχειάκι κάτω από τον πίνακα ώστε να τοποθετούμε τις κιμωλίες και ένα μικρό πανάκι. Θα δω τι πατέντα ακριβώς θα φτιάξω!

back-to-school-3-mommyjami

Πέρα όμως από την υπέροχη ζωγραφική που κάνει η μικρή μου καλλιτέχνιδα, ο σκοπός μου είναι και άλλος… Θέλω σε αυτόν τον πίνακα να ξεκινήσω ένα είδους διάγραμμα σαν to do list. Ουσιαστικά να γράφουμε τι πράγματα πρέπει να έχουμε έτοιμα για να πάμε στο σχολείο όπως τσάντα, κολατσιό και τάπερ, πετσετούλα κλπ Επίσης να αναγράφω τις ημέρες. Αρχικά θέλω η μικρούλα να αναλαμβάνει την ευθύνη του να συγκεντρώνει από το βράδυ τα απαραίτητα για την τσαντούλα της αλλά και επιπλέον να αρχίζει να εξοικειώνεται με τα γράμματα και τις λεξούλες. Όταν με βλέπει να γράφω κάποιες λέξεις και να τις προφέρω, θα την βοηθήσει στο να ξεκινήσει να κατανοεί καλύτερα τα γραμματάκια.

back-to-school-4-mommyjamiΕίναι αρκετά νωρίς για να μάθει να διαβάζει και να γράφει (αν και μερικές λεξούλες τις γράφει) αλλά σίγουρα ποτέ δεν είναι νωρίς για να δίνεις ερεθίσματα στο παιδί σου. Πιστεύω πως αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος! Ας κάνουμε την καθημερινότητα και τη ρουτίνα μας λίγο πιο διασκεδαστική! Σίγουρα πιστεύω πως το διάγραμμα θα αλλάξει μορφή στην πορεία. Θα αφαιρέσουμε και θα προσθέσουμε πράγματα. Ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και… τα κέφια μας! Θα το αφήσω να δω πως θα λειτουργήσει και στην πορεία θα το προσαρμόζουμε!

Εύχομαι να σας άρεσε η ιδέα και φυσικά να σας ευχηθώ από καρδιάς ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ στα ζουζουνάκια μας!

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκπληκτικη ιδεα Μαρακι μου!!! Ενθουσιαστηκα με τον αυτοκόλλητο μαυροπινακα… Περιμενουμε λεπτομερειες που μπορουμε να το βρουμε!!!!!! Καλη σχολικη χρονια!!!!

  2. Φυσικά και είναι τεράστια η αλλαγή για ένα παιδί το νηπιαγωγείο, που καμία μα καμία σχέση δεν έχει με το παιδικό σταθμό. Καλά έκανες και τοποθέτησες τον πίνακα, εξαιρετική ιδέα. Αλήθεια από πού τον πήρες; Καλή σχολική χρονιά σας εύχομαι!!!

  3. Εμείς το αυτοκόλλητο αυτό το έχουμε πίσω από την πόρτα του δωματίου της και ζωγραφίζει, σημειώνει, κτλ. Πιστεύω θα σας βολέψει πολύ! Φιλιαααα

  4. Σε ευχαριστούμε Γιούλη μου. Από χρωματοπωλείο, ουσιαστικά κατάστημα με δομικά υλικά με ηλεκτρονική παραγγελία. Εάν γκουγκλάρεις “μαυροπίνακας σε αυτοκόλλητο” θα βρεις πολλά καταστήματα που το πουλάνε. Η εφαρμογή είναι πανεύκολη και κυρίως δεν είναι μόνιμο το αποτέλεσμα. Εάν το βαρεθείς απλώς το ξεκολλάς!

  5. Σε ευχαριστούμε Ελενά μου! Ενθουσιάστηκε και η μικρούλα μου πολύ! Όπως είπα και παραπάνω στην Γιούλη από e-shop το πήρα κατάστημα με χρώματα και υλικά δομικά τύπου. Εάν γκουγκλάρεις “μαυροπίνακας σε αυτοκόλλητο” θα βρεις πολλά!

  6. Σε ευχαριστούμε Μάγδα μου και όντως η αλλαγή είναι μεγάλη, έχεις δίκιο! Όπως είπα και στα κορίτσια παραπάνω από e-shop κατάστημα με χρώματα κλπ Εάν γκουγκλάρεις όπως είπα και στα κορίτσια “μαυροπίνακας σε αυτοκόλλητο” και στο σκρουτζ θα βρεις πολλά.

  7. Οοο αλήθεια;! Τι τέλειο! Ουσιαστικά γλιτώνεις και χώρο από το να τοποθετούσες κάποιον πίνακα επιτραπέζιο και φυσικά είναι πιο σταθερό το αυτοκόλλητο από το να στερέωνες έναν πίνακα. Για το μόνιμο βάψιμο του τοίχου δεν το συζητώ καν. Σε φιλώ!

  8. Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει σε αυτοκόλλητο!!! Απλά βρε Μαράκι μου, αυτό με τη σκόνη από τις κιμωλίες δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ!!! Εσύ πως την παλεύεις, υπάρχει κανένα κολπάκι και γι’ αυτό?

  9. Τέλεια ιδέα τόσο ο μαυροπίνακας όσο και η to do list. Πάρα πολύ χρήσιμα και τα δύο για άπειρους λόγους. Άσε που πρέπει να ταίριαξε υπέροχα στον χώρο σου.
    Εγώ έχω προχωρήσει σε πιο ριζοσπαστική λύση φτιάχνοντας έναν μαυροπίνακα στο παιδικό, αλλά για να πω την αλήθεια επειδή τον λατρεύουν δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Μήπως να το σκεφτώ και για την κουζίνα;

  10. Σε ευχαριστώ Χριστίνα μου για τα καλά σου λόγια! Εντυπωσιάστηκα με τον μαυροπίνακα στο δωμάτιό σας και από την στιγμή που το έχουν λατρέψει…φυσικά και να προχωρήσετε και στη κουζίνα σας! Σε φιλώ!

  11. Πολύ όμορφη ιδέα!!!!
    Αν κι εμείς για λόγους ευκολίας (πάμε δημοτικό εμείς) χρησιμοποιύμε πίνακα με μαρκαδόρους!
    Πάντως στο δικό σου το σπίτι ο μαυροπίνακας πρέπει να ταίριαξε πολύ!!!!

  12. Σαφώς και είναι πρακτικοί οι πίνακες με μαρκαδόρο και πλέον σε όλα τα σχολεία έχουν βάλει. Μας ταίριαξε ο μαυροπίνακας και αυτό που μου αρέσει είναι ότι δεν είναι ένα μόνιμο αποτέλεσμα! Σε φιλώ!

  13. Θέλω και εγώ ενα μαυροπίνακα!! 😉 Η καλύτερη μου θα είναι, να γράφω οτι θυμάμαι απευθείας γιατί μετά τα ξεχναω. Πάντως και για τα παιδιά πρέπει να είναι τέλειο παιχνίδι! Καλή αρχή!

  14. αν σου πω ότι ξεκίνησα να γράφω μικρο-σημειωσούλες θα με πιστέψεις; Και όχι τίποτα άλλο, αλλά δέχτηκα και παρατήρηση της μικρής… “μαμά για εμένα δεν έφτιαξες τον πίνακα;”…. Φιλιά πολλά!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ