Ένα πρωί νωρίς… όταν ο πόλεμος σημαδεύει την παιδική ψυχή…

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Διάβασα πρόσφατα το βιβλίο της Αγγλίδας συγγραφέα  Birginia Baily  “Ένα πρωί νωρίς” από τις Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ. Βιβλίο του μήνα και best seller στην Αγγλία. Θα σας πω και τις δικές μου εντυπώσεις.

Ένα πρωί νωρίς, λοιπόν, Οκτώβρη του 1943, σε ένα γκέτο στη Ρώμη, δύο γυναίκες άγνωστες μεταξύ τους διασταυρώνουν τα βλέμματά τους και καταφέρνουν να συνεννοηθούν. Η μία πρέπει να προσπαθήσει να σώσει το παιδί της άλλης καθώς οι Γερμανοί στρατιώτες σπρώχνουν εκείνη, τον άνδρα και τα παιδιά της σε ένα καμιόνι με άγνωστο προορισμό.

Έτσι, από τη μια στιγμή στην άλλη, η Κιάρα βρίσκεται να τρέχει με ένα εφτάχρονο αγόρι στην αγκαλιά, ένα αγόρι που αδυνατεί να κατανοήσει πώς έτσι ξαφνικά ξεριζώνεται από τη σιγουριά και την ασφάλεια των γονιών του και σέρνεται από μια γυναίκα άγνωστη εντελώς που φωνάζει ότι είναι ανιψιός της.

Στιγμή εφιαλτική για μια παιδική ψυχή που σημαδεύεται για πάντα, με τραγικές συνέπειες για το μέλλον του στον κόσμο.

Τριάντα χρόνια αργότερα, στην άλλη άκρη της Ευρώπης, στην Ουαλία, ο κόσμος γκρεμίζεται για μια 16άχρονη έφηβη  όταν ανακαλύπτει ότι πραγματικός της πατέρας δεν είναι αυτός που την μεγάλωνε ως τώρα, αλλά κάποιος Ντανιέλε Λέβι.

Από αυτές τις δύο άκρες και με φόντο τη Ρώμη του πολέμου, του ολέθρου και της καταστροφής από τη μια και τη Ρώμη της ειρήνης των μνημείων και των εκκλησιών από την άλλη, σιγά-σιγά θα γεμίσουν τα κενά των τριάντα χρόνων, τα κομμάτια του παζλ θα βρουν τη θέση τους, θα δεθούν τα πρόσωπα, θα υφανθεί η ιστορία.

Μια ιστορία δύναμης και αυτοθυσίας που μόνο μια αγάπη τόσο δυνατή όσο η μητρική μπορεί να εμπνεύσει.

Μια ιστορία αφοσίωσης, αγάπης , φιλίας, συναισθηματικών δεσμών…

Μια ιστορία  των συνεπειών που μπορεί να έχει μια στιγμιαία απόφαση, μια ενέργεια, μια  λέξη ή φράση. Πόσο καταλυτικά μπορούν να  επηρεάσουν  ζωές και ανθρώπους στο βάθος του χρόνου. Κι εδώ έχουμε πολλές τέτοιες στιγμιαίες αποφάσεις και ενέργειες με συνέπειες δραματικές.

Μια συγκινητική ιστορία, βαθιά συναισθηματική και εξαιρετικά καλογραμμένη.

Εμένα  μου  άρεσε  πάρα πολύ και φυσικά σας την συστήνω.

“Ένα πρωί νωρίς” από τις Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ