Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, η άλλοτε φθηνή απόλαυση…

Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι 29 Σεπτεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα του καφέ, τουλάχιστον όπως έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια – ακριβώς για να σας πω δεν γνωρίζω! Μια γιορτή που αφορά όλους: Αγουροξυπνημένους, μερακλήδες, πικραμένους και κυρίως, φίλους… Το MommyJammi αγαπά τον καφέ και την κουβεντούλα και το μότο συνεχίζει σταθερά “η ζωή θέλει κουβεντούλα με καφέ”. Ο καφές έχει “δέσει” φιλίες, έχει δώσει παρηγοριά, αποτελεί την πιο σταθερή συντροφιά και πηγαίνει τέλεια με το αγαπημένο μας βιβλίο. Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, η άλλοτε φθηνή απόλαυση. Η αναμενόμενη -και ψηφισμένη- επιβολή φόρου κατανάλωσης έρχεται να αλλάξει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την τιμή της αγαπημένης συνήθειας.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

Και αναζητώντας στο διαδίκτυο σχετικά δημοσιεύματα, κάποιοι φαίνεται να έκαναν έναν πολύ απλό υπολογισμό. Σε έναν νέο εργαζόμενο των… 400 ευρώ, ο καφές της ημέρας θα τον επιβαρύνει με έναν επιπλέον μισθό το χρόνο! Και δεν είναι υπερβολές, απλώς κάντε τους υπολογισμούς σας. Μη μου σχολιάσετε ότι με 300 ευρώ το μήνα και δήλωση ετήσιου εισοδήματος 7.400 ευρώ γίνεσαι καναλάρχης γιατί θα ανοίξουμε άλλη κουβέντα και δεν κάνει!

Το όνομα του καφέ προέρχεται από την αραβική λέξη «qahwa» και αποτελεί παραφθορά της αρχικής (αραβικής) ονομασίας του καφέ, «qahwat al-bunn». Όταν ο καφές πρωτοήρθε στην Ευρώπη ήταν γνωστός ως «αραβικό κρασί». Η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε αυτό βοήθησαν τα αριστοκρατικά στρώματα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με κατανάλωση 5,33 κιλά τον χρόνο ανά άτομο. Ο καφές που κερδίζει περισσότερο στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, είναι ο ελληνικός και ο εσπρέσο.

Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ και δεν θα μπορούσα να μη σας κεράσω έστω και μέσω ιντερνετ ένα καφέ! Ελάτε παρέα μαζί μου, στη κουζίνα μου να φτιάξουμε ένα διαφορετικό καπουτσίνο με κρέμα κακάο!

Χαρούμενη παγκόσμια ημέρα του καφέ φίλοι μου! Θα παραμείνουμε λάτρεις του αγαπημένου μας ροφήματος ότι και αν γίνει!

Σας γλυκοφιλώ!

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ζω χωρις καφέ λέμε!!!! Μία απόλαυση είχε μείνει θα μας την χαλάσουν και αυτή.. Δεν ήξερα πάντως πως η αρχική ονομασία ήταν Αραβική. Ωραίο το βιντεάκι σου, είσαι άνετη τελικά με το φακό! 😉

  2. Ελένη μου με κολακεύεις…σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Λάτρης του καφέ και της ποίησης λοιπόν…καλά λοιπόν είχα καταλάβει ότι είσαι άκρως ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία!!! Σε φιλώ!!!!

  3. Λυπάμαι αν βγαίνω εκτός συζήτησης – λάτρης του καφέ κι εγώ και υπέροχο το βίντεο σου αν και προτιμώ μάρκα καφέ το Riva Gold – αλλά δεν μπορούσα παρά να κοιτάω καθ ‘όλη τη διάρκεια του βίντεο την μπλούζα που φοράς. Είναι όντως από το γνωστό RPG παιχνίδι Aion;

  4. Παναγιώτη με έκανες και γέλασα! Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου και την παρατήρηση για το μπλουζάκι. Ναι από το γνωστό παιχνίδι είναι. Γενικώς έχω μπλουζάκια από αγαπημένα rpg Games όπως World of Warcraft – Lineage – Aion – Heros guitar (άσχετο αυτό το ξέρω).

  5. Μόλις με έβαλες σε πολύ μεγάλο πειρασμό να παραγγείλω κι εγώ ένα!! Έπαιζα Aion 4 χρόνια (μετά μεγάλωσα και αποφάσισα πως είχε έρθει η στιγμή να τα κόψω αυτά) και το μπλουζάκι μου έφερε πολλές χαρούμενες αναμνήσεις 😀

  6. Αγαπητέ μου Παναγιώτη όσο και να μεγαλώσουμε αυτά δεν κόβονται, είναι ο χαρακτήρας μας, τα γούστα μας και η προσωπικότητά μας! Σου μιλά μια μαμά ετών 35 που φορά μπλουζάκια από rpg game! I feel great!!! Τα φιλιά μου!

  7. Πολλές καλημέρες!! Έχεις απόλυτο δίκαιο και ελπίζω όταν με το καλό φτάσω την ηλικία σου να παραμείνω το ίδιο “παιδί” όπως είμαι σήμερα!! Είναι ωραίο να φοράς t-shirts και να παίζεις που και που κάνα παιχνίδι για να ξελαμπικάρεις, κρίμα που… ωπ.. μόλις μου ήρθε ιδέα για άρθρο, μιλάμε σε λίγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ