Πασχάλης Πράντζιος – Ξανάγινε τρεις…

Φίλοι μου αγαπημένοι. Μόλις το τελείωσα. Πασχάλης Πράντζιος – Ξανάγινε τρεις… Δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένη. Μια μυθοπλασία που δεν έμεινε στην επιδερμική αφήγηση. Έχτισε χαρακτήρες από σκληρούς και εγωιστικούς μέχρι απαλούς και ευαίσθητους και κάποτε μυστηριακούς -Αρσιόνη- πάντα όμως συνεπείς και αυθεντικούς.
Δημιούργησε συναισθήματα ισχυρά και έντονα. Μας έδωσε σκέψεις και μηνύματα με φιλοσοφικές προεκτάσεις.
Κι έπαιξε με μια παράξενη προσέγγιση του χρόνου στον οποίο έδωσε ρόλο συμπρωταγωνιστή. Παρελθόν,  παρόν και  μέλλον εναλλάσσονται σε ένα ανεβοκατέβασμα  μέσα στη σχετικότητα του χρόνου μέχρι να μπουν όλα τα κομμάτια στη θέση τους και να συμπληρωθεί η εικόνα.

Ο Αντίνοος  “Αντίνο μου” τον έλεγε η γιαγιά που το μεγάλωσε – ξεκινά σαν ήρωας αντιήρωας, άπονος, αδίστακτος, δαιμονικός, αλλά βαθιά και απόλυτα ειλικρινής, που απορρίπτει την αγάπη που του προσφέρεται απλόχερα και πληγώνει σκληρά όποιον τον πλησιάζει. Εκπροσωπεί το κακό ενάντια στο καλό – Λευτέρης- τον εγωισμό ενάντια στο απόλυτο του έρωτα – Λητώ- σε έναν αμείλικτο πόλεμο χωρίς νικητή, που αφήνει πίσω του μόνο ηττημένους και αθεράπευτα πληγωμένους. Και οδηγείται στη λύτρωση σε ένα αποκορύφωμα αυτογνωσίας, ενδοσκόπησης και απολογισμού.

Παράλληλα, το μεταφυσικό στοιχείο με το πράσινο φεγγάρι, τη μαγική μπίλια του Ζεράρ και τη μάγισσα Χάρμπω παίζει το δικό του ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη του έργου. Ευχάριστη πινελιά οι στίχοι που συμπληρώνουν αλλά και εκτονώνουν το έντονα φορτισμένο συναισθηματικό τοπίο.

Ένα βιβλίο που δεν με απογοήτευσε, αντίθετα ξαναγύρισα στις σελίδες του και αναζήτησα σε δεύτερη
ανάγνωση κείμενα πολύ ενδιαφέροντα.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι.

Ημ/νία Έκδοσης: 23/5/2016 | ISBN: 978-960-410-777-3 | Κωδικός: 0924 | Σελίδες: 400 |

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρκετά ενδιαφέρον Μαρία μου! Πάντως μπράβο σου που βρίσκεις χρόνο για ανάγνωση βιβλίων… εγώ γιατί δεν μπορώ…μπουαααχααα 2 εβδομάδες στέκει στο κομοδίνο μου ένα καινούριο κι ακόμα να το ανοίξω…

  2. Μαράκι μου είναι το χαλαρωτικό μου χάπι…και η κα Διακαντώνη που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο επίσης βιβλιοφάγος και λάτρης των καλών βιβλίων! Εύχομαι να το ξεκινήσεις και να σου αρέσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ