Προτάσεις για ανέξοδα Χριστουγεννιάτικα δώρα

SAMSUNG CSC

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η έκφραση “δεν μετρά το δώρο αλλά η κίνηση” , είναι πιο αληθινή από ποτέ. Τα Χριστούγεννα είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους. Οι κοινωνικές όμως υποχρεώσεις, οι υψηλές προσδοκίες και τα καταναλωτικά πρότυπα, δημιουργούν άγχος και κάπου εκεί χάνουμε τη μαγεία… Προτάσεις για ανέξοδα Χριστουγεννιάτικα δώρα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

Σε συνέχεια της ανάρτησης:

Χριστούγεννα στην οικονομική κρίση

HAm????o? S?I?????? ?????(EUROKINISSI-??Q?U E?I?

έρχομαι να σας προτείνω ανέξοδα Χριστουγεννιάτικα δώρα που μπορείτε να κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα! Σίγουρα αυτές οι προτάσεις αφορούν περισσότερο ενήλικες και λιγότερα τα παιδιά. Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν αγαπημένη γιορτή των παιδιών. Ακόμα και στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες κάνουμε το “κουμάντο” και φροντίζουμε να αγοράσουμε ένα μικρό δωράκι στο παιδάκι μας. Δεν έχει σημασία η αξία αλλά η κίνηση. Η ιστορία με τον Άη Βασίλη, το χαρτί περιτυλίγματος και οι κορδέλες συνθέτουν όλη τη μαγεία των Χριστουγέννων…

Σε παππούδες, γιαγιάδες, θείους, θείες, φίλους που παλιότερα ενδεχομένως τους αγοράζαμε ένα δωράκι, τώρα δεν υπάρχει λόγος να νιώθουμε άσχημα που δυσκολευόμαστε να τους αγοράσουμε κάτι. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Απλές κινήσεις γεμάτες με αγάπη!

Γράψτε μαζί με τα παιδάκια σας ένα γράμμα. Γράψτε ένα γράμμα με τα συναισθήματά σας και εκφράστε την αγάπη σας σε αυτά τα πρόσωπα. Όταν μάλιστα στο γράμμα υπάρχουν και τα ορνιθοσκαλίσματα των μικρών σας ή και ζωγραφιά τους… να ξέρετε πως έχετε δημιουργήσει το πιο υπέροχο αναμνηστικό δώρο ειδικά για τους παππούδες και τις γιαγιάδες!

Χαρίστε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη σας. Επιλέξτε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη σας που πιστεύετε ότι θα αρέσει στο πρόσωπο για το οποίο το προορίζετε. Γράψτε μια γλυκιά αφιέρωση και ευχές και να είσαστε σίγουροι πως ένα καλό βιβλίο θα εκτιμηθεί δεόντως!

DIY και χειροτεχνίες. Αν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο θα βρει άπειρες προτάσεις για κατασκευές και χειροτεχνίες είτε για παιδιά είτε για ενήλικες. Με απλά υλικά, πράγματα που έχουμε ήδη στο σπίτι μας, μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα πράγματα! Έχω να σου προτείνω και εγώ αρκετά πράγματα εδώ στο MommyJammi αρκεί να κάνεις μια βόλτα στη παρακάτω κατηγορία:

 Seasons & Holidays – Χριστούγεννα!

protaseis-gia-aneksoda-xristougenniatika-dwra2

Χαρίστε ένα ρούχο που πιστεύετε ότι θα ταίριαζε τέλεια σε ένα σας αγαπημένο πρόσωπο. Μπορεί να είναι ρούχο ή κάποιο αξεσουάρ. Μπορεί να είναι και κάτι από τη κουζίνα σας, κάποιο σκεύος ή κάποιο δίσκο σερβιρίσματος που γνωρίζετε ότι θα χρησιμοποιηθούν με χαρά! Σίγουρα όμως δεν θα επιλέξετε κάτι από το σπίτι σας που απλώς θέλετε να ξεφορτωθείτε… θα πρέπει να είναι κάτι που πιστεύετε ότι θα ταιριάζει στο πρόσωπο για το οποίο το προορίζετε.

Γράψτε ένα CD με μουσική. Ένα CD ή usb stick ότι σας βολεύει και ότι πιστεύετε ότι θα βολέψει το αγαπημένο σας πρόσωπο. Αγαπημένες μουσικές επιλογές που στην περίπτωση που έχετε τα ίδια ακούσματα, οι επιλογές θα είναι εύκολη υπόθεση. Βάλτε το σε μια χάρτινη θήκη, γράψτε μια αφιέρωση και το δώρο είναι έτοιμο!

Φτιάξε ένα γλύκισμα. Γλυκά από τα χέρια σας σε ένα δισκάκι με ένα όμορφο περιτύλιγμα και ευχές σε μια καρτούλα είναι μια πολύ όμορφη και γλυκιά κίνηση. Να είστε σίγουροι πως το αγαπημένο σας πρόσωπο όταν απολαμβάνει το ζεστό του ρόφημα και θα τρώει το γλυκάκι σας, θα σας σκέφτεται!

Καλέστε τους στο σπίτι σας. Ναι ένα απλό κάλεσμα για φαγητό στο σπίτι σας στις γιορτινές ημέρες είναι το καλύτερο δώρο. Κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος του αυτές τις ημέρες. Έτσι αν τα οικονομικά σας είναι στριμωγμένα, από το να δώσετε κάποια για να τους αγοράσετε δώρο, καλύτερα καλέστε τους σπίτι. Για φαγητό; Για καφέ και γλυκό; Ότι σας βολεύει. Πιστέψτε με θα το εκτιμήσουν ακόμα καλύτερα και κυρίως θα περάσετε όλοι πολύ καλύτερα.

Σας γλυκοφιλώ!

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Υπέροχες οι προτάσεις σου Μαράκι κι αν κρίνω ότι είναι εντελώς ανέξοδες όπως είπες, κρύβουν και πολλή αγάπη μέσα τους! φιλάκια

  2. Η μία καλύτερη από την άλλη οι προτάσεις σου Μαρία μου… εγώ θα τα έλεγα δώρα καρδιάς όλα αυτά που προτείνεις. Κι αν η οικονομική κρίση μας κάνει να έρθουμε πιο κοντά, να φερθούμε πιο ανθρώπινα, χαλάλι!!! Καλό Σ/Κ

  3. Μου αρέσει πολύ σαν δώρο να κάνω συχνά χειροποίητα μπισκότα! Έχεις απόλυτο δίκιο για όλη την πρόταση και την αγάπη που πηγάζει από αυτά τα δώρα!

  4. Πολυ ομορφες προτάσεις. Το σημαντικο ειναι να σκεφτεσαι τι πραγματικά θα εκανε καποιον χαρούμενο και να το δινεις με αγάπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ