Το παρεάκι των λουλουδιών

Το παρεάκι των λουλουδιών. Της Κέλλυς Αλχανάτη – Παπούλη, εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Μια παρουσίαση στο νηπιαγωγείο μας που μας ενθουσίασε!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

to-pareaki-twn-louloudiwn-mommyjammi6

Είχαμε τη χαρά και τη τιμή να έχουμε σήμερα στο Νηπιαγωγείο μας την συγγραφέα Κέλλυ Αλχανάτη – Παπούλη η οποία μας διάβασε το παραμύθι “το παρεάκι των λουλουδιών” από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Ένα παραμύθι που μιλάει για την αξία της φιλίας και πως αυτή μπορεί στο τέλος να νικήσει!

Ένα θέμα που συχνά απασχολεί τα μικρά παιδιά τα οποία ξεκινούν τις πρώτες τους φιλίες στο σχολικό τους περιβάλλον και βιώνουν πρωτόγνωρα συναισθήματα. Η φιλία καθώς και η διαχείριση των συγκρούσεων στις μικρές ηλικίες είναι θέματα που πολύ συχνά οι γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μέσα από τα παραμύθια είναι ο καλύτερος τρόπος να μιλήσουμε απλά και κατανοητά στα παιδιά μας για πράγματα τα οποία τα απασχολούν. Η σημερινή παρουσίαση άρεσε πολύ στους μικρούς μας φίλους!

to-pareaki-twn-louloudiwn-mommyjammi2 to-pareaki-twn-louloudiwn-mommyjammi3 to-pareaki-twn-louloudiwn-mommyjammi4 to-pareaki-twn-louloudiwn-mommyjammi5

Φίλες αχώριστες και αγαπημένες είναι η Μαργαρίτα, η Ορτανσία και η Παπαρούνα.
Μέχρι που ένα νέο μέλος μπαίνει στην παρέα και την κάνει άνω κάτω!
Το Άφυλλο Τριαντάφυλλο συμπεριφέρεται άσχημα στα τρία κορίτσια με μόνο σκοπό να τις χωρίσει!
Μπορεί η πραγματική φιλία να νικήσει;
Αφήγηση από την αγαπητή κα Κέλλυ Αλχανάτη – Παπούλη η οποία στην συνέχεια άνοιξε διάλογο με τα παιδάκια και τους ζήτησε να ζωγραφίσουν την εικόνα που τους έφερε το άκουσμα της ιστορίας. Τα παιδάκια έφτιαξαν όλα από μία ζωγραφιά και στο τέλος παρέλαβαν το Δίπλωμα Φιλίας από την συγγραφέα!

to-pareaki-twn-louloudiwn-mommyjammi8

to-pareaki-twn-louloudiwn-mommyjammi9 to-pareaki-twn-louloudiwn-mommyjammi7

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ ΕΔΩ.

Συγγραφέας: ΑΛΧΑΝΑΤΗ-ΠΑΠΟΥΛΗ ΚΕΛΛΥ
Εικονογράφος: ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΧΡΥΣΑ
Κατηγορία: Παιδικό – Εικονογραφημένο
Σειρά: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 01/2016
Σελίδες: 32
ISBN: 978-618-02-0590-9

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ όμορφη παρουσίαση και πραγματικά πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο . Το δίπλωμα φιλίας, τι ωραία ιδέα, θα έπρεπε να το καθιερώσουμε και εμείς οι μεγάλοι .

  2. Μπράβο Μαρία για την πρωτοβουλία που ανέλαβες να φέρεις σε πέρας τέτοια δραστηριότητα!!! Πόσο όμορφη σκέψη!!! Φαντάζομαι τα παιδάκια το καταχάρηκαν!!! Τι όμορφο το δίπλωμα φιλίας!!! Πραγματικά μας χρειάζεται και εμάς!!! Φιλιά πολλά!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ