Ο κουραμπιές παρουσιάστηκε από τον Jamie Oliver ως πασχαλινό γλυκό!

Στην ιστοσελίδα του ο διάσημος σεφ χαρακτηρίζει το ελληνικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό ως “δημοφιλές πασχαλινό μπισκότο”! Δείτε και την συνταγή του! Ο κουραμπιές παρουσιάστηκε από τον Jamie Oliver ως πασχαλινό γλυκό!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ο Jamie Oliver είναι ο διασημότερος Βρετανός σεφ στον κόσμο και στις συνταγές του έχει επιστρατεύσει πολλά στοιχεία από την ελληνική κουζίνα. Είναι δεδομένη η αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και δεν χάνει την ευκαιρία συχνά να παρουσιάζει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές στα εκατομμύρια των θαυμαστών του.

Κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο και ψάχνοντας σχετικά με συνταγές για κουραμπιέδες και μελομακάρονα έπεσα και στην δική του σημερινή παρουσίαση στην σελίδα του, συνταγής για κουραμπιέ! Στην παρουσίαση βλέπουμε λαχταριστούς χιονισμένους κουραμπιέδες και ελληνικό παραδοσιακό καφέ!

Βέβαια έκανε ένα μικρό έως και τεράστιο λάθος θα έλεγε κάποιος… Μα αγαπητέ μας Jamie αποκαλείς τον κουραμπιέ μας πασχαλινό γλυκό;;;; Δημοφιλές πασχαλινό μπισκότο;;;! Oh no!!!

Στην συνταγή του βλέπουμε κάποιες διαφορές σχετικά με τη δική μας παραδοσιακή συνταγή. Δεν χρησιμοποιεί ροδόνερο, δεν ραντίζει αλλά αλείφει τους ζεστούς κουραμπιέδες με αρωματισμένο νερό πορτοκαλανθών και δεν τους πασπαλίζει σαν χιόνι, όπως εμείς.

Συνταγή για 24 κουραμπιέδες

  • 75γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα ή καρύδια
  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1 ιδέα νερό αρωματισμένο με ανθούς πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 160 C και στρώσε με λαδόκολλα δύο ρηχά ταψιά
  2. Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα από αυτά και καβούρδισε στο φούρνο για 10 λεπτά ή όσο χρειαστεί ώστε να πάρουν χρώμα.
  3. Κόψε το βούτυρο σε κύβους και χτύπησε στο μίξερ να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και στη συνέχεια το κονιάκ και τον κρόκο και συνέχισε το χτύπημα για μερικά λεπτά.
  4. Ψιλόκοψε τα αμύγδαλα ή τρίψε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και πρόσθεσε στο βούτυρο μαζί με το αλεύρι, το baking powder και μια ιδέα αλάτι. Ανακάτεψε τα υλικά με ένα κουτάλι να ενωθούν.
  5. Πλάσε τους κουραμπιέδες όπως επιθυμείς εσύ, είτε μισοφέγγαρα, είτε στρογγυλούς.
  6. Βάλε τους στο δεύτερο ταψί και ψήσε στο φούρνο για 15′ με 20′ λεπτά ώσπου να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Βάλε μια γενναία ποσότητα ζάχαρη άχνη σε ένα ρηχό πιάτο ή ταψάκι. Άλειψε τους ζεστούς κουραμπιέδες με το αρωματισμένο νερό και κύλησε τους στη ζάχαρη άχνη.
  8. Μετέφερε σε μια σχάρα και άφησε να κρυώσουν καλά.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η συνταγή φαίνεται τέλεια και μοσχοβολιστή, έχω όμως μια ένσταση! 24 κουραμπιέδες; 24 τρώμε μόνο για δοκιμή για να δούμε αν μας πέτυχαν!!!! αχχαχαχαχχ! Καλές γιορτές, με υγεία, θαλπωρή, χαρά και απέραντη αγάπη!

  2. Ούτε εμείς στην οικογένεια μου ραντίζουμε τους κουραμπιέδες με ροδόνερο αλλά ούτε και το σόι της πεθεράς μου.. Ίσως οι Κρητικοί να μην το χρησιμοποιούν τόσο. Εγώ βασικά με το που το μυρίζω δεν ακουμπάω γλυκό.
    Τώρα για τον συγκεκριμένο σεφ.. δεν τον έχω σε εκτίμηση και μετά από αυτό τον θεωρώ και λίγο χαζό.. Παρουσιάζεις μία ξένη συνταγή και δεν φροντίζεις να εξακριβώσεις πότε ακριβώς την φτιάχνουν?? Καλά έναν Ελληνα σε ολόκληρο το Λονδίνο δε βρήκε να ρωτήσει?? :)))

  3. Για να σου είμαι ειλικρινής μου φάνηκε και εμένα μεγάλο λάθος για τόσο μεγάλο σεφ που έχει και ένα τεράστιο επιτελείο δίπλα του.

  4. Εκτός του ότι εκνευρίστηκα από το λάθος του θεωρώ μεγάλο του ατόπημα να μη τσεκάρει πότε τους φτιάχνουμε… ήθελα να ήξερα από εκεί που πήρε την συνταγή δεν είδε κάτι; Τέλος πάντων… Άγγλοι παιδί μου τι να πεις!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ