Οι Πληροφοριοδότες – εκδόσεις Ίκαρος

Φίλοι μου αγαπημένοι. Ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο υπήρξε για μένα το βιβλίο του Juan Gabriel Vasquez  Οι Πληροφοριοδότες – εκδόσεις Ίκαρος.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ένα ταξίδι στη Ν. Αμερική στη μακρινή, για μας, Κολομβία. Ένα ταξίδι στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς του 2ου Παγκοσμίου πολέμου που ο απόηχος του άγγιξε κι αυτήν τη χώρα, καθώς πολλοί Γερμανοί αντικαθεστωτικοί και Εβραίοι είχαν από χρόνια ζητήσει εκεί καταφύγιο και μια νέα ζωή.

Στον παρόντα χρόνο, όταν οι αναμνήσεις μιας γυναίκας,  έγιναν βιβλίο από έναν νεαρό δημοσιογράφο, άνοιξε ένα μονοπάτι προς το παρελθόν. Όμως ένα μονοπάτι δεν είναι μονόδρομος. Έχει πορεία αμφίδρομη . Έτσι αφού παραμερίστηκαν τα βάτα και τα αγριόχορτα, το παρελθόν – κρυμμένο και απωθημένο μέχρι τότε σε μια ηθελημένη λήθη – βρήκε ανοιχτό το δρόμο και βγήκε να συναντήσει τους δημιουργούς του.

Ενόχους και θύματα. Και δημιούργησε την ανάγκη των ενόχων για εξιλέωση και την ανάγκη των θυμάτων για δικαίωση.

oi-plhroforiodotes-ekdoseis-ikaros-mommyjammi2

Αυτό το βιβλίο άνοιξε μια μικρή αλλά δυσάρεστη και σκοτεινή σελίδα της ιστορίας, σχεδόν άγνωστη στους περισσότερους από εμάς. Μας μιλά για τις “Μαύρες Λίστες της Κολομβίας”. Μας μιλά για μια περίοδο όπου διαλύθηκαν οικογένειες, καταστράφηκαν περιουσίες, χάθηκαν ζωές, δοκιμάστηκαν συνειδήσεις.

Μία ιστορία προδοσίας και το ντόμινο των συνεπειών που αυτή προκάλεσε. Παράλληλα τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί για το πόσο μια ζοφερή και ταραγμένη εποχή φόβου και ανασφάλειας μπορεί να επηρεάσει συμπεριφορές και αντιδράσεις ήσυχων και φυσιολογικών ανθρώπων και να τους οδηγήσει σε πράξεις ακατανόητες και από αυτούς τους ίδιους.

Σημαντική αναφορά και στη σχέση πατέρα – γιου. Ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα σε συνδυασμό με ένα ιστορικό ντοκουμέντο.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Juan Gabriel Vásquez

Οι πληροφοριοδότες

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Α’ Έκδοση: 2015
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Σελίδες: 400
ISBN: 978-960-572-058-2