Βασιλόπιτα της πολυάσχολης με 4 μόνο υλικά!

Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος αλλά δεν θέλεις να αγοράσεις έτοιμη βασιλόπιτα αλλά να την φτιάξεις εσύ ντε και καλά… Βασιλόπιτα της πολυάσχολης με 4 μόνο υλικά!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μετά τους Κουραμπιέδες της Τεμπέλας έρχεται και η Βασιλόπιτα της πολυάσχολης με 4 μόνο υλικά! Δεν χρησιμοποίησα ξανά τον χαρακτηρισμό “τεμπέλα” διότι λέγε-λέγε θα το οικειοποιηθούμε στο τέλος και δεν κάνει…

Κάθε χρόνο φτιάχνω τη δική μου Βασιλόπιτα ρίξε μια ματιά και στην περσινή μου:

Βασιλόπιτα και…Καλή μας Χρονιά!

vasilopita 1mommyjammi

Η φετινή λοιπόν, για το 2017, μου βγήκε πιο απλή αφού χρησιμοποίησα μια συνταγή για κέικ με 4 μόνο υλικά.

ΥΛΙΚΑ:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
3 βανίλιες και λίγο ξύσμα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αβγά ένα-ένα και προσθέτουμε σιγά-σιγά και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι έχοντας χαμηλώσει αρκετά τις στροφές στο μιξερ μας (αν χρησιμοποιούμε μίξερ).

Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βέβαια εδώ ο χρόνος ψησίματος είναι ενδεικτικός, ανάλογα με τον φούρνο σας.

vasilopita-ths-polyasxolhs-me-4-mono-ylika-mommyjammi2

Φόρμα με αποσπώμενο πάτο.

vasilopita-ths-polyasxolhs-me-4-mono-ylika-mommyjammi3

Η μικρή βοηθός βουτά στο ζαχαρούχο το δαχτυλάκι της… όχι ότι δεν το έκανα και εγώ…

vasilopita-ths-polyasxolhs-me-4-mono-ylika-mommyjammi4

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:

Χρησιμοποίησα ένα μεγάλο κουπ κατ σε σχήμα καρδιάς αφού το κάλυψα με αλουμινόχαρτο ώστε να πασπαλίσω όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας με ζάχαρη άχνη και να σχηματίσω μια καρδιά. Κορδελίτσα γύρω – γύρω, σοκολατένια αστεράκια και διακοσμητικά αγιοβασιλάκια. Τέλος το έτος με ένα μεταλλικό διακοσμητικό!

vasilopita-ths-polyasxolhs-me-4-mono-ylika-mommyjammi5

Ακόμα και η διακόσμηση φέτος ήταν fast forward! Παρόλα αυτά όμως, κατάφερα και την έφτιαξα! Το θεωρώ γούρι, να φτιάχνει η κάθε νοικοκυρά στο σπιτικό της, την δική της βασιλόπιτα!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ!

Επέλεξα φέτος το σχήμα της καρδιάς να διακοσμεί την Βασιλόπιτα μας καθότι πιστεύω πως λείπει η αγάπη και εύχομαι το 2017 να έρθει μπόλικη σε όλους τους ανθρώπους!

vasilopita-ths-polyasxolhs-me-4-mono-ylika-mommyjammi6

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και ξύπνησα σήμερα με το ερώτημα αν θα φτιάξω τουλάχιστον βασιλόπιτα! Και λέω καμιά εύκολη δεν υπάρχει, έτσι για το καλό; Και να σου! Τα υλικά σου τα έχω βέβαια στο ντουλάπι 🙂 Τώρα μου μένει να βρω 1 ωρίτσα ελεύθερης ηρεμίας να τη φτιάξω..χεχε θα το προσπαθήσω! Καλή Πρωτοχρονιά!

  2. Ναι ναι βρήκες τον άνθρωπο σου… απλό κεικ χωρίς πολλά πολλά υλικά και βγάζεις ένα κεκάκι βασιλόπιτα για το καλό! Καλή Πρωτοχρονιά σου εύχομαι με ότι ποθείς η καρδιά σου το 2017 να σου φέρει! Σε φιλώ!

  3. Έτσι εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά! Ποια νοικοκυρά έχει άπλετο χρόνο; Συνεπώς έξυπνες συνταγές! Φιλιά πολλά! Καλή Χρονιά να έχουμε!

  4. Το ότι είναι γούρι να φτιάχνει η νοικοκυρά την βασιλόπιτα της το έλεγε και η γιαγιά μου. Βέβαια εγώ δεν έφτιαξα φέτος αν και αυτό που μας παρουσιάζεις εδώ Μαρία μου είναι και πανεύκολο και νόστιμο με τα απλά του υλικά. Αν προσθέταμε και κάποιες σταγόνες σοκολάτας λες να χαλούσε η συνταγή; Καλή χρονιά κορίτσι μου, να χαίρεσαι τον άντρα σου και το κοριτσάκι σου, καλές δουλειές και ότι άλλο επιθυμείτε! Φιλιά πολλά!

  5. Η σοκολάτα πάντα ευπρόσδεκτη Χριστίνα μου! Είναι πανεύκολη η συνταγή και για αυτό επέλεξα αυτήν φέτος που τα πράγματα ήταν πιο ζορισμένα.

  6. πολύ ωραία!την έκανα για τους φίλους μου..
    χρειαζόμαστε κι άλλες επιτυχημένες συνταγές για πολυάσχολες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ