Πώς θα προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από το κρύο;

Το χειμώνα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών το δέρμα μας υποφέρει. Κοκκινίλες, ερεθισμοί, ξηρότητα, αφυδάτωση. Πώς θα προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από το κρύο;

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ο χειμώνας είναι εδώ και οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει έντονα την εμφάνισή τους. Η έλλειψη υγρασίας στους θερμαινόμενους χώρους, η διαρκής εναλλαγή ζέστης-κρύου. Το δέρμα μας ήδη “τραβάει” έχει ανάγκη την ενυδάτωση για να μπορέσει να αναπληρώσει την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος που καταπονείται. Όταν η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος ταλαιπωρείται νιώθουμε το δέρμα μας να είναι ξηρό, να ξεφλουδίζει ή εμφανίζονται ακόμα και σημάδια ξηρότητας (κοκκινίλες κλπ)!

Η επιμελής φροντίδα του δέρματος, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του και καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση όχι μόνο της ομορφιάς μας αλλά και της υγείας μας.

Πώς θα προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από το κρύο; Τα παρακάτω βήματα θα μας βοηθήσουν ώστε να διατηρήσουμε υγιή και όμορφη την επιδερμίδα του προσώπου μας!

Επιλέγουμε μια ενυδατική κρέμα ημέρας. Μια ενυδατική κρέμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας μας καθώς και στις ανάγκες με βάση την ηλικία μας. Δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ την κρέμα μας. Η ενυδάτωση είναι το νούμερο 1 !

Αντιηλιακή προστασία. Δεν έχει καμία σημασία που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Σε μια βόλτα μας στο βουνό που έχει χιόνι ή σε εκδρομές μας στη φύση η αντιηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη. Η ακτινοβολία του ήλιου παραμένει δυνατή και εντείνεται τις ηλιόλουστες ημέρες.

Μάσκα προσώπου. Μία φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να κάνουμε μια μάσκα ενυδάτωσης αλλά και καθαρισμού στο πρόσωπό μας. Για να αποφύγουμε τις κοκκινίλες εφαρμόζουμε μια μάσκα ενυδάτωσης και καταπράυνσης δύο φορές την εβδομάδα

Πίνουμε νερό. Η ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για ολόκληρο τον οργανισμό μας. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τείνουμε να καταναλώνουμε ελάχιστο νερό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το αυξήσουμε εντάσσοντας και ροφήματα βοτάνων που μόνο καλό μας κάνουν.

Κρέμες χειλιών lip balm. Τα χείλη δεν διαθέτουν υδρολιπιδικό φιλμ που να τα προστατεύει, γι’ αυτό και είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που παρουσιάζουν σκασίματα και νιώθουμε να μας «τραβάνε». Χρησιμοποιούμε λοιπόν lip balm που περιέχουν φυσικά έλαια, βιταμίνη Ε, γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ ή βαζελίνη.

Κάθε εποχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και σε αυτές πρέπει να προσαρμόσουμε και την φροντίδα της επιδερμίδας μας. Αλλάζουμε λίγο τις συνήθειες μας και υιοθετούμε ορισμένες καινούργιες και απλές πρακτικές για να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούν το κρύο αλλά και η ζέστη το καλοκαίρι!

Απλές καθημερινές κινήσεις που γίνονται συνήθεια και παράλληλα με την επιδερμίδα του προσώπου μας προσέχουμε και το υπόλοιπο σώμα μας. Η ενυδάτωση με αφρόλουτρα και κρέμες σώματος είναι απαραίτητη. Απολέπιση επίσης ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα μας να είναι λαμπερή και όμορφη Χειμώνα – Καλοκαίρι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ