Ζούμε σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι ξέρουν μονάχα να κρίνουν

Είναι εκείνοι που φόρεσαν την μάσκα του φίλου και σε πρόδωσαν με την πρώτη ευκαιρία, εκείνοι που δήθεν ενδιαφέρθηκαν για εσένα… Ζούμε σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι ξέρουν μονάχα να κρίνουν

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

photo credit

Όλοι εκείνοι που ζουν πίσω από μία μάσκα, την μάσκα του “καλού” και του “ευάλωτου”. Ξέρεις… όταν βάζεις ταμπέλα ότι είσαι “ευαίσθητος” και “ευάλωτος” δημιουργείς ένα αριστουργηματικά ευνοϊκό περιβάλλον γύρω σου. Ένα περιβάλλον που θα σε υποστηρίξει γιατί είσαι “ευάλωτος” όπως έχεις δηλώσει. Μα πόσο βολικό είναι αυτό! Αλήθεια το πιστεύεις όμως; Ότι είσαι ευάλωτος; Θα σου πω…

Είσαι ευάλωτος και σε χειραγωγούν με την πρώτη ευκαιρία. Είσαι γεμάτος φοβίες και θέλεις μια ασπίδα προστασίας, κάποιον, κάποιους για να σου χαϊδέψουν την πλάτη. Γιατί πολύ απλά δεν έχεις τα κότσια και τα @@ να πορευτείς μόνος σου. θέλει τσαμπουκά αυτό φίλε μου και αν δεν το διαθέτεις άστο.

Ζούμε σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι ξέρουν μονάχα να κρίνουν. Γεμίσαμε με ειδήμονες και ξερόλες που εκφράζουν άποψη για το κάθε τι και κρίνουν για ψύλλου πήδημα. Η κύρια ασχολία τους είναι η ζωή των άλλων. Μιλάω για εκείνους που έβαλαν μια μάσκα φίλου και σε πρόδωσαν και συμπεριφέρονται ως προδομένοι. Μιλώ για εκείνους που ποτέ δεν έμαθαν πραγματικά εσένα αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Μιλώ για εκείνους που το παίζουν “καλά παιδιά” για να εισπράξουν συμπόνια.

Που δεν έχουν το θάρρος να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να αντικρίσουν τη δική τους αλήθεια, που δεν έχουν το θάρρος να τα κάνουν όλα ρημαδιό και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Εκείνους που είναι γεμάτοι αδυναμίες, φόβους και τάσεις εξάρτησης… Εκείνους που όλα τους φταίνε!

Στο διάβα σου πολλούς τέτοιους ανθρώπους θα συναντήσεις γιατί ο κόσμος μας γέμισε με επικριτές. Γέμισε με παλιάτσους που έχουν ζωγραφισμένα χαμόγελα και η χολή τους στάζει. Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, ο κόσμος αρέσκεται να ακούει κουτσομπολιά, κακίες και κατινιές. «άρτον και θεάματα» εφήμερες απολαύσεις και διασκεδάσεις κατώτερης ποιότητας που πάντα έχουν μεγάλη απήχηση.

Μη χαλιέσαι όμως φίλε μου, προχώρα γιατί είσαι πραγματικά ελεύθερος όταν αποδεσμευτείς από τα δεσμά των επικριτών σου. Γιατί μόνο τότε είσαι δυνατός να προχωρήσεις και να προοδεύσεις, γιατί μόνο τότε μπορείς να ΖΗΣΕΙΣ πραγματικά…

Εσύ ξέρεις τα πάθη σου, τις αδυναμίες σου, τις δυνάμεις σου, τις εμπειρίες σου, τα συναισθήματα σου… Εσύ και κανένας άλλος. Είσαι ο μοναδικά αληθινός κριτής του εαυτού σου. Μην είσαι όμως αυστηρός. Θα βρεις την πραγματική σου γαλήνη αν πραγματικά σε αγαπήσεις και νιώσεις υπερήφανος για όλα όσα έχεις καταφέρει ως σήμερα.

Άστους να λένε φίλε μου…. εσύ συνεχίζεις τον δρόμο σου και δίπλα σου κρατάς τους ανθρώπους που αγαπάς, σε αγαπάνε, σε σέβονται και πραγματικά πιστεύουν σε εσένα.

Να θυμάσαι…

“Ο ανώτερος άνθρωπος κρίνει τον εαυτό του. Ο κατώτερος, τους άλλους.”

Ζήσε όπως εσύ έχεις επιλέξει, κάνε αυτό που θέλεις και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Ξέρεις… η ζωή είσαι σαν μια τεράστια ρόδα. Γυρίζει φίλε μου… κάνε υπομονή και άσε τον χρόνο να κάνει τη δουλειά του.

Μη ξεχνάς πάντα να προσέχεις τον εαυτό σου…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εχω μεινει αφωνη…. πραγμα σπανιο για μενα. Πολυ δυνατο γράψιμο και περισσοτερο δυνατο νοημα! Εχεις βρει το είδος που σε αντιπροσωπευει νομιζω! Γινεσαι ολο και καλυτερη και χαιρομαι απιστευτα για σενα. Μια αγκαλια απο εμένα

  2. Μαράκι υποκλίνομαι!!!! Τόσο δυνατό κείμενο, τόσο αληθινό!!!! Ωχού με τους υποκριτές και τους δήθεν ταλαίπωρους και αδικημένους. Πόσο σωστά το έθεσες!
    Ψοφάνε για ίντριγκες και ψάχνουν να βρουν κατινιές για να τρέφονται.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος:)
    Φιλιά πολλά!!!!

  3. Σε ευχαριστώ Αθανασία μου για τα καλά σου λόγια… Αυτά που ουρλιάζουν μέσα μου βρίσκουν διέξοδο εδώ και χαίρομαι που δίνουν τροφή για σκέψη… Σε φιλώ

  4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ… νομίζω απλά καθημερινά πράγματα που όλοι τα έχουμε βιώσει στη ζωή μας… Με τιμά το σχόλιό σου να είσαι καλά!

  5. Δήμητρα μου το σχόλιο σου με τιμά. Η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος είναι γεγονός αλλά αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι το πως εσύ ο ίδιος νιώθεις στο τέλος της ημέρας… Σε φιλώ και σε ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο σου!

  6. δεν υπαρχει κατι να διαφωνησω…ειναι όλα γραμμένα όπως ακριβως πρέπει. το θεμα ειναι να βαλουμε μυαλο και να προσωρησουμε σωστα αυτη τη φορα 🙂

  7. Υπάρχουν όλοι αυτοί και υπάρχουμε κι εμείς που τους αφήνουμε να μας επηρεάζουν! Αυτό σκέφτομαι κάθε φορά που πέφτω πάνω σε έναν τέτοιο. Και υπάρχουν πολλοί εκεί έξω. Μπράβο Μαρία για το υπέροχο κείμενο!

  8. Σε ευχαριστώ Μάγδα για την τοποθέτησή σου η οποία είναι πολύ σωστή “Υπάρχουν όλοι αυτοί και υπάρχουμε κι εμείς που τους αφήνουμε να μας επηρεάζουν”. Νομίζω πως όλη η σοφία και το κλειδί της εσωτερικής γαλήνης υπάρχει μέσα σε αυτή την φράση που έγραψες…

  9. Μακάρι να μπορούσα να σου γράψω πως κάνεις λάθος σε όλα όσα ανέφερες, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματική αλήθεια. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι πως όταν καταλαβαίνεις ποια είναι αυτά τα άτομα, απλά τα βγάζεις από τη ζωή σου και συνεχίζεις. Αν έμαθα κάτι σε αυτή τη ζωή, είναι πως κρατάς λίγους και καλούς δίπλα σου, δεν χρειάζεσαι πολλούς. Δυνατό άρθρο, μου άρεσε αρκετά!

  10. Αγαπητέ Φίλε Πάνο πάντα αγαπώ τα σχόλια σου… ναι θα εστιάσω στα καλά νέα! Αθόρυβα απλά και μοναχικά αποσύρεσαι… Άλλωστε η δική μας ζωή είναι ο δικός μας θίασος και τον φτιάχνουμε εμείς όπως θέλουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ