Αν και στα πρόθυρα χρεωκοπίας οι Έλληνες δεν πουλάμε την αξιοπρέπεια μας στον Gucci

Η Ακρόπολη δεν έχει την ανάγκη της διαφήμισης από κανένα οίκο μόδας, είναι παγκοσμίως γνωστή! Αν και στα πρόθυρα χρεωκοπίας οι Έλληνες δεν πουλάμε την αξιοπρέπεια μας στον Gucci

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ακούγοντας την είδη αλλά και τις επόμενες ημέρες βλέποντας τον καταιγισμό των μηνυμάτων στα social media και ένα τρολάρισμα άνευ προηγουμένου πολλές σκέψεις γεννιούνται. Στην απόφαση να απορριφθεί το αίτημα του οίκου μόδας Gucci, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα διεξαγωγής επίδειξης μόδας στην Ακρόπολη δεν έχουμε να σχολιάσουμε. Σαφώς η Ακρόπολη είναι πιο γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων από τον Gucci και σαφώς η εν λόγο κίνηση καταδικάζεται.

Η απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ήταν κατηγορηματική, “η αξία και ο χαρακτήρας της Ακρόπολης δεν είναι συμβατά με ένα γεγονός αυτού του είδους”. Τέλος. “Δεν χρειαζόμαστε διαφήμιση”, επέμεινε ο Δημήτρης Παντερμαλής, διευθυντής του θαυμάσιου μουσείου όπου φιλοξενούνται τα ευρήματα από το αέτωμα του Παρθενώνα και οι Καρυάτιδες. Ο συμβολισμός του μνημείου θα μειωθεί με το να χρησιμοποιηθεί μόνον ως “φόντο” για μία επίδειξη μόδας.

Αν και στο παρελθόν τα μάρμαρα του Παρθενώνα έτυχαν εκμετάλλευσης από τον οίκο Christian Dior, τη Coca Cola, της Lufthansa καθώς και της Verizon. Στην παρούσα φάση η ΚΑΣ δεν δίνει την έγκριση και καλώς το κάνει.

Οι Έλληνες όμως αν κάνεις μια βόλτα στα social media είναι αρκετά διχασμένοι. Μεγάλη μερίδα σχολιάζει αρνητικά την απόφαση λέγοντας χαρακτηριστικά “πως έχουμε δει και χειρότερα” εξου “το όχι στο δημοψήφισμα”. Αρκετές σκέψεις γεμίζουν το κεφάλι όταν βλέπεις γύρω σου αυτό το διχασμό ο οποίος ξεκάθαρα πηγάζει από την απογοήτευση του λαού, την οικονομική ύφεση, την έλλειψη εμπιστοσύνης στα κυβερνώντα πρόσωπα κλπ

Η απογοήτευση οδηγεί στην εξάλειψη του κάθε ίχνους ελπίδας και στο τέλος της ημέρας ακόμα και στην αμφισβήτηση των ιδανικών μας. Κατ εμε το συγκεκριμένο συμβάν δείχνει για άλλη μια φορά το έντονο κοινωνικό διχασμό και την αιμορραγία της κοινωνίας η οποία διαρκώς χάνει τα ιδανικά της και την αρχική της υπόσταση.

Μέσα στον καταιγισμό προτύπων της υπερκαταναλωτικής εποχής μας, ας πάρουμε τα παιδάκια μας, να επισκεφτούμε αυτά τα μέρη, Ακρόπολη, Παρθενώνα, Στήλες Ολυμπίου Διός και ένα σωρό άλλους αρχαιολογικούς χώρους. Ας τους διαβάσουμε βιβλία εξηγώντας με απλά και λιτά λόγια την ιστορία μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη να ανατρέξουμε πίσω στην ιστορία μας και να θυμηθούμε ποιοι ήμασταν κάποτε.

Τα μικρά παιδιά, τα δικά μας παιδιά ας είναι η ελπίδα για ένα νέο μέλλον…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ