Επιπτώσεις αλλά και μέθοδοι καταπολέμησης του Bullying

Δύο ταινίες με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό θα προβληθούν στο Μουσείο Μπενάκη. Επιπτώσεις αλλά και μέθοδοι καταπολέμησης του Bullying. 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Σχολικός εκφοβισμός… μόνο στο άκουσμα προκαλεί τρόμο στους γονείς και προβλήματα στην ψυχοσύνθεση των παιδιών. Η χρήση βίας, συνήθως λεκτικής, ανάμεσα στα παιδιά, συμμαθητές, συνομήλικους που σκοπό έχουν την πρόκληση πόνου…

Ένα κοινωνικό φαινόμενο, μία αρρώστια μάστιγα με τεράστιες δυσκολίες στην αντιμετώπιση αυτής. Σύμφωνα με έρευνες περίπου το 29% των παιδιών έχει υποστεί μορφή εκφοβισμού εντός του σχολικού του περιβάλλοντος έστω και μία φορά.  Οι ειδικοί επιμένουν, τα παιδιά πρέπει να μάθουν να μη φοβούνται, να αντιδρούν, να έχουν το θάρρος της γνώμης και να καταδικάζουν τα φαινόμενα εκφοβισμού με την βοήθεια των γονέων, των εκπαιδευτικών αλλά και των φίλων τους!

Save the date! Κυριακή 19/2 ώρα 12.30 KinderDocs στο The Benaki Museum! με τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ Ninnoc από την Ολλανδία και Kacey, Birt of an actor από την Ελβετία. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την ψυχολόγο-εκπαιδευτικό Αριάννα Καρακώστα που θα μιλήσει για τις επιπτώσεις και τις μεθόδους καταπολέμησης του Bullying (Empathy training, Zero Tolerance και Olweus bullying prevention), η σκηνοθέτιδα Sofia Exarchou, που στις αρχές Μαρτίου παρουσιάζει το PARK, την βραβευμένη της ελληνική ταινία μεγάλου μήκους με πρωταγωνιστές εφήβους και η παιδοψυχολόγος Μαρία Μεράντζα.

Οι ταινίες είναι κατάλληλες για παιδιά σε προεφηβεία και εφηβεία. kinderdocs.com

Τι θα πει “νορμάλ”; Ποιες είναι οι μαγικές συνάψεις στο μυαλό μιας έφηβης; Πώς μπορούν κάποια “ξεχωριστά” παιδιά να αποκλειστούν από τις παρέες στο σχολείο;

To KinderDocs είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα , προβολών βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους, καθώς και δασκάλους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείους, νονούς, νονές και τους φίλους τους. Ο πρώτος κύκλος προβολών ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και διαρκεί έως τον Απρίλιο του 2017.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!!!

Τιμή εισιτηρίου: 3€ (παιδιά), 6€ (ενήλικες)
Προπώληση από 12/1 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, Πε & Κυ 10.00-18.00, Πα & Σα 10.00-22.00

Κτήριο Οδού Πειραιώς / Pireos St Annexe Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου / 138, Pireos & Andronikou St Τ: +30 210 34 53111, 210 36 71 000
www.benaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ