Τα τυροπιτάκια της γιαγιάς Μαρίας!

Είναι τα αγαπημένα τυροπιτάκια της μικρής Κωνσταντίνας. Τόσο αφράτα που λιώνουν στο στόμα, τόσο γευστικά που ποτέ το ένα δεν είναι αρκετό αλλά ταυτόχρονα και τόσο υγιεινά! Τα τυροπιτάκια της γιαγιάς Μαρίας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μια συνταγή δοκιμασμένη χρόνια τώρα, με ένα αποτέλεσμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Ιδανικό και ελαφρύ  σνακ για όλες τις ώρες!

 

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει συν 1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

230 γρ. λάδι  ,κατά 2/3 ηλιέλαιο και 1/3 ελαιόλαδο

210 γρ. γιαούρτι

1/2 κουτ.γλ. αλάτι

1 κουτ. γλ. ζάχαρη

1 κουτ, γλ. ξύδι

Για τη γέμιση:

150 γρ. φέτα και 150 γρ. ανθότυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ  ανακατεύουμε όλα τα υλικά ρίχνοντας τελευταίο το αλεύρι. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου ή μερικά λεπτά στο μίξερ. Εγώ τα κάνω με το χέρι. Γίνεται μια ωραία μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε τα δύο τυριά αφού τα τρίψουμε με το χέρι.

Ανοίγουμε στρογγυλά πιτάκια  πιέζοντας από ένα σβώλο ζύμης  κάθε φορά. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το γεμίζουμε με τυροπιτάκια. Τα αλείφουμε από πάνω με γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας όρεξη!

ta-tiropitakia-tis-giagias-marias-mommyjammi2

ta-tiropitakia-tis-giagias-marias-mommyjammi3

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μμμμμμ ωραία τυροπιτακια και ευκολακια … η συνταγή αποθυκευται και θα γινει οσονουπο.. φαίνονται πεντανοστιμα..Μαρια μου.. να περνας ομορφα καλη Κυριακή .. φιλακιαααα
    Υ.Γ. δεν εχω φεης μπουκ..να σου κανω λάικ..

  2. Είναι τα αγάπημενα μου και τα κάνω τακτικά. Η συνταγή σαν την δική μου. Σε ευχαριστούμε και καλοφαγωτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ