Tips για να ξεκινήσετε ευχάριστα την εβδομάδα σας!

Oh shit it’s Monday αυτό λέμε με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι Δευτέρα πρωί! Τι μπορούμε να κάνουμε για να το βελτιώσουμε; Tips για να ξεκινήσετε ευχάριστα την εβδομάδα σας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ω ναι αυτός ο απίστευτα εκνευριστικός θόρυβος από το ξυπνητήρι και η δική σου άχαρη κίνηση, ένα τσακ πριν το ρίξεις κάτω για χιλιοστή εξηκοστή φορά… Ίσα που ανοίγεις το μάτι και μπερδεμένη μέσα στην ζάλη της νύστας, μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας… αντιλαμβάνεσαι ότι ναι… είναι Δευτέρα! Πρέπει να κάνεις τη γενναία κίνηση και να σηκωθείς από το τέλεια βαθουλωμένο μαξιλαράκι σου…

Εάν είσαι εργένισσα ή μαμά χωρίς παιδάκια, ξεκινάς να σηκωθείς από το κρεβάτι και να πατήσεις το κουμπί της καφετιέρας. Εάν είσαι μαμά με παιδιά υπάρχουν τα εξής ενδεχόμενα: 1. τα παιδιά σου να έχουν ξυπνήσει πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι σου και να αναλάβουν ρόλο ξυπνητηριού. 2. αν δεν έχουν ξυπνήσει, πηγαίνεις σέρνοντας τις παντόφλες σου στο δωμάτιό τους για να τα ξυπνήσεις γλυκά / πιθανότητα και το ένα να ξυπνήσει το άλλο / ή εσύ να τα τραβάς από το κρεβάτι. 3. αν έχεις ένα παιδί που πηγαίνει σχολείο και ένα μωράκι μερικών μηνών μάλλον δεν θα ακούσεις το ξυπνητήρι αφού δεν θα έχεις καν κοιμηθεί όλη την νύχτα.

Προχωράς στην κουζίνα, ξεχνώντας τον καφέ ή στην καλύτερη πατάς να γίνεται ένα εσπρεσσάκι και ξεκινάς να φτιάχνεις γάλα και κολατσιό όλων. Μέσα στην παραζάλη της αβάσταχτης νύστας αλλά και κακοκεφιάς – γιατί είναι Δευτέρα βρε αδερφέ – σκέφτεσαι τι μπορεί να έχεις ξεχάσει ή τι έχει εξτρά το πρόγραμμα της ημέρας.

Αν περιμένεις να σου πω σούπερ ντούπερ tips που θα σου αλλάξουν την οπτική σου για τις Δευτέρες … μάλλον γελάστηκες. Η Δευτέρα είναι Δευτέρα, blue Monday, είναι η αρχή της εβδομάδα και μας πέφτει βαριά από όσες πλευρές και αν την κοιτάξουμε!

Αυτά που μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις είναι:

Να φροντίζεις να περνάς ένα όσο το δυνατόν πιο όμορφο Σαββατοκύριακό ώστε να γεμίζεις τις μπαταρίες σου. Αν νιώθεις ότι δεν ξεκουράστηκες αρκετά ή δεν έκανες κάτι που να σε γεμίσει, δύσκολα η Δευτέρα θα είναι ευχάριστη. Δύσκολο θα μου πεις όταν οι υποχρεώσεις και τα παιδιά σε κυνηγούν – προσπάθησε θα σου απαντήσω.

Φτιάξε καφέ και απόλαυσε τη μυρωδιά του. Το άρωμα του δυνατού καφέ θα “γαργαλήσει”  την όσφρηση σου, η καφεΐνη  θα διεγείρει το νευρικό σου σύστημα  και έτσι θα ξυπνήσεις για τα καλά! Ξύπνα λίγο πιο νωρίς από τα παιδιά σου ώστε να προλάβεις να φτιάξεις το φλιτζανάκι σου με τον καφέ.

Τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις  την ημέρα σου ακούγοντας μουσική; Συντονίσου στον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό ή καλύτερα επέλεξε να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι. Βάλε ένα ραδιόφωνο στην κουζίνα σου, έχε συντονισμένο τον σταθμό ώστε να έχεις μόνο να πατήσεις ένα κουμπί! Μη προσπαθείς να ψάχνεις για σταθμούς πρωινιάτικο διότι σε βλέπω να εκνευρίζεσαι ή να χαζεύεις και μετά να τρέχεις πανικόβλητη.

Κάνε από το προηγούμενο βράδυ μια λίστα με το τι θα φάτε για πρωινό, τα ρούχα που θα φορέσετε, και τα πράγματα που πρέπει να πάρετε (οικογενειακώς). Με αυτή τη τακτική θα νιώσεις πιο χαλαρή, θα έχεις τον έλεγχο και το πιο σημαντικό, είναι ότι θα έχεις έξτρα χρόνο το πρωί.

Μην ανοίγεις την τηλεόραση! Πολλοί το πρωί ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις που είναι θλιβερές και στενάχωρες. Αυτός είναι ένας άσκημος τρόπος, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

Μη σκέφτεσαι με το “Καλημέρα σας” όλα τα δυσάρεστα και τις αγγαρείες που έχεις να αντιμετωπίσεις μέσα στην ημέρα σου. Έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου άλλωστε…

Καλημέρα και Καλή εβδομάδα είπαμε;!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ