5 προλήψεις για τον καφέ που δείχνουν καλοτυχία ή γρουσουζιά!

O καφές και ειδικά ο ελληνικός καφές, έχει συνδεθεί με πολλές προλήψεις! 5 προλήψεις για τον καφέ που δείχνουν καλοτυχία ή γρουσουζιά!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

O καφές και ειδικά ο ελληνικός καφές, έχει συνδεθεί με πολλές προλήψεις, ενώ κάποιοι ακόμα και σήμερα πιστεύουν πως μπορούν να διαβάσουν το μέλλον στο φλιτζάνι. Δεν θα σου πω αν συμφωνώ ή όχι με αυτό, προφανώς και δεν συμφωνώ…

Εκτός όμως από την καφεμαντεία υπάρχουν και δεκάδες άλλες προλήψεις που σχετίζονται με τον καφέ. Δες τις δημοφιλέστερες.

1. Θεωρείται γρουσουζιά να πεις “στην υγειά μας” με ένα φλιτζάνι καφέ, μια πρόληψη που μάλλον βασίζεται στο γεγονός πως ο καφές σερβίρεται σε μνημόσυνα και σε κηδείες.

 

2. Για τον ίδιο λόγο είναι γρουσουζιά να ζητήσεις να πιεις καφέ μόλις μπεις για πρώτη φορά στο σπίτι νιόπαντρου ζευγαριού

 

3. Είναι γρουσουζιά να χύσεις τον ελληνικό καφέ, όταν τον βράζεις

4. Αν πίνεις τον καφέ σου με γάλα και ζάχαρη (π.χ. το γαλλικό καφέ) πρέπει πρώτα να βάζεις τη ζάχαρη και μετά το γάλα γιατί αλλιώς θα μείνεις ανύπαντρος/η (η ίδια πρόληψη ισχύει και για το τσάι).

5. Αν χυθεί τυχαία ο καφές είναι σημάδι καλοτυχίας

Απολαυστικό ρόφημα αχνιστή Mocha Kακάο!

apolaustiko-rofhma-axnisti-mocha-kakao-mommyjammi1

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ