Κακοί γονείς που κάνουν διακοπές χωρίς τα παιδιά τους…

Αν με ρωτήσεις τι πραγματικά έχω περισσότερο ανάγκη, εδώ και χρόνια, θα σου απαντήσω “μια απόδραση με τον άντρα μου”. Κακοί γονείς που κάνουν διακοπές χωρίς τα παιδιά τους…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Είναι αλήθεια κακοί οι γονείς που φεύγουν κάποιες ημέρες μακριά από τα παιδιά τους; Αλήθεια αυτοί οι γονείς αγαπάνε λιγότερο τα παιδιά τους; Τα παιδιά αυτών των γονιών είναι λιγότερο ευτυχισμένα; Οι ίδιοι οι γονείς είναι ευτυχισμένοι και υγιείς;

Το πρότυπο της ελληνικής οικογένεια είναι ίδιο και απαράλλαχτο χρόνια τώρα. “τι αναίσθητοι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους να φύγουν διακοπούλες;!” Αυτό το ύφος και το βλέμμα συναντάς στους περισσότερους όταν ακούνε πως οι γονείς θα φύγουν ολιγοήμερες διακοπές χωρίς τα παιδιά τους. Ένα βλέμμα απαξίωσης… απαξιώνοντας το ΟΛΟ σου έργο ως τώρα… επειδή έχεις την ανάγκη για λίγο ιδιωτικό χρόνο με τον σύντροφό σου.

Ενοχή – Φόβο – Άγχος αυτό ακριβώς θέλουν να σου περάσουν. Λες και αν είσαι 24 ώρες το 24ωρο για 365 ημέρες το έτος με το παιδί σου, σε κάνει αυτομάτως να κερδίσεις το βραβείο της καλύτερης μάνας… Μιας μάνας που έχει ξεχάσει τι σημαίνει προσωπικός χρόνος αλλά και όταν η σχέση της έχει πάει περίπατο.

Όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από τα παιδιά σου και αυτό είναι λογικό, η σχέση μπαίνει στον πάγο και η λέξεις εραστές και σύντροφοι εξαφανίζονται. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν, τα οικονομικά προβλήματα, οι αυξημένες ώρες εργασίας, τα προβλήματα υγείας κλπ κλπ είναι αρκετά σε συνδυασμό με την μητρότητα και την πατρότητα να σου αφήσουν μηδενικά αποθέματα δύναμης.

Όχι δεν είναι κακοί ή άχρηστοι οι γονείς που φεύγουν διακοπές χωρίς τα παιδιά τους. Ακόμα και ένα σαββατοκύριακο είναι απαραίτητο αλλά και αναγκαίο ώστε το ζευγάρι να κολλήσει τα σπασμένα κομμάτια, τα κομμάτια που δεν μπορούν να συμμαζευτούν μέσα στην καθημερινότητα. Τα κομμάτια που μπαίνουν πάντα σε δεύτερη μοίρα γιατί πάντα άλλα προέχουν. Όταν όμως τα παιδιά σου μεγαλώσουν και φύγουν, αυτά τα κομμάτια σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται;

Εσύ σε ποια κατάσταση θα βρίσκεσαι; Γιατί δεν έχει σημασία να στενοχωριέσαι για τα χρόνια που πέρασαν αλλά για τα χρόνια που δεν έζησες.

Ακόμα και οι εργαζόμενοι κάποια στιγμή έχουν ένα ρεπό ή άδεια από την εργασία τους, γιατί η μητρότητα και η πατρότητα είναι εργασία 24ωρου χωρίς ρεπό και άδειες. Ακόμα και ένα διήμερο είναι αρκετό να να κοιμηθείς λίγο παραπάνω, να βρεθείς πιο κοντά με τον σύντροφό σου χωρίς να φοβάσαι, να πιεις ένα καφέ χωρίς ατελείωτες ερωτήσεις να διακόπτουν την συζήτησή σου, να βγεις έξω χωρίς να χρειάζεσαι να ετοιμάσεις ένα σάκο με άπειρα πράγματα, να δειπνήσεις και να κάνεις με τον σύντροφό σου τις συζητήσεις που κάνατε όταν είχατε γνωριστεί… να περπατήσεις χέρι χέρι χωρίς να μιλάς…

Γιατί είναι σημαντικό να θυμάσαι και τις δικές σου ανάγκες είναι σημαντικό να δίνεις την ευκαιρία και στο παιδί σου να είναι ανεξάρτητο, να μην έχει αυτόν τον αρρωστημένο συναισθηματικό δεσμό, αλλά να περνά όμορφα και με άλλους.

Φυσικά οι εποχές είναι δύσκολες για πρίγκιπες και πριγκίπισσες… Όταν δεν υπάρχουν γιαγιάδες και παππούδες για να σου κρατήσουν τα παιδιά ή δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πληρώσεις άνθρωπο, το όνειρο πηγαίνει περίπατο. Εποχές που ο περισσότερος κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το σούπερ μάρκετ και τις υποχρεώσεις του, πλέον δεν σκέφτεται ρομαντικά 2ήμερα ή 3ήμερα χωρίς τα παιδιά του…

Η κρίση χτύπησε και αυτό, είναι γεγονός… Αν με ρωτήσεις στα 5,5 χρόνια της κόρης μου, πόσες φορές φύγαμε έστω και για 2 ημέρες με τον σύζυγο μου θα σου απαντήσω 3. Την μία από αυτές αρρώστησε η μικρή μου και επέστρεψα κλαίγοντας σπίτι, την άλλη φορά μας έκλεψαν… Αποφασίσαμε πως είναι φρόνιμο να μη φύγουμε ξανά…

Οι συνέπειες αυτής μας την απόφασης … ναι… είμαι εμφανείς επάνω μας…

Δεν είναι λοιπόν κακοί οι γονείς που φεύγουν λίγο χωρίς τα παιδιά τους…

Είναι ευτυχισμένοι

Είναι υγιείς

Είναι ερωτευμένοι

Τα παιδιά τους απολαμβάνουν χαρούμενους γονείς

Αν λοιπόν έχεις αυτή τη δυνατότητα ή μπορείς να το προγραμματίσεις σε βάθος χρόνου, κάντο! Κάνε αυτό το δώρο σε εσένα, στον σύντροφό σου αλλά και τα παιδιά σου… και όποιος σε αγαπά αληθινά θα επικροτήσει και θα στηρίξει αυτή σου την κίνηση! Μη δέχεσαι το άγχος – το φόβο – και τις ενοχές που οι άλλοι θέλουν να σου φορτώσουν! 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμεις δεν εχουμε φυγει ουτε μια. αρκουμαστε σε απλες μονοημερες αποδρασεις φια ψωνια, βολτα, καφεδακι κατι στο χαλαρο. και προς το παρων μου φτανει Μαρακι. αν μεγαλωσουν περισσοτερο ισως να το επιχειρησω…βλεπουμε!

  2. Αναρωτιέμαι πότε θα εξαλειφθούν αυτά τα ταμπού..Μάλλον ποτέ!
    Οπότε απλά θα πρέπει οι γονείς να μη δίνετε σημασία στους κακοπροαίρετους και φυσικά όπως πολύ ορθά ανέφερες να μη νιώθετε ενοχές για κάτι τόσο υγιές! (και αποτελεσματικό)
    Δεν είμαστε γονείς, επειδή το επάγγελμά μου συνδέεται με συμβουλευτική γονέων αυτό προσπαθώ πάντα να τους προτείνω, να δίνουν χρόνο στους εαυτούς τους και στις σχέσεις τους χωρίς τύψεις..
    Και με την σειρά μου όταν έρθει αυτή η εποχή το ίδιο θα επιλέξω.

    Μου άρεσε πολύ η ανάρτηση σου! Καλή συνέχεια!! 🙂

  3. Έχω πάει 4-5 ταξιδάκια χωρίς παιδιά και το χάρηκα. Ευτυχισμένοι γονείς ευτυχισμένα παιδιά. Κι οι γονείς άνθρωποι είναι και αν θέλουν να ξεσκάσουν λιγάκι γιατί όχι? Σιγά μη κάτσω να σκάσω για το τι λένε οι άλλοι. Εκτός από γονέας είμαι και σύντροφος…

  4. Χωρίς την μικρή μας 3 ταξιδάκια πήγαμε 2-3 ημερών που βασικά τα δύο ήταν γάμοι φίλων μας αλλά να σου πω ξινό μας βγήκε…

  5. Πατε καλα τι γραφετε και τα διαβαζουν και ανθρωποι χωρις κριτικη σκεψη και νομιζουν οτι ετσι ειναι τα πραγματα.Αυτα μας εχουν φαει και μεγαλουν τα παιδια στους παπουδες και τις γιαγιαδες και μετα δε μας αρεσουν οπως γινονται. Και να χει χρονο η μανα να ριλαξαρει μετα τη δουλεια της,ας παει λοιπον το παιδι στο κεντρο μελετης,αλλα επειδη ειναι και κουρασμενη ας παραγγειλουμε ή ας πουμε στη γιαγια να μαγειρεψει και το ΣΚ πρεπει να παμε για ενα καφε να χαλαρωσουμε απο την ενταση της εβδομαδας οποτε ας παει ο παππους το παιδι καμμια βολτα στο παρκο και ξαφνικα το παιδι μας οταν δε μας ξερει ξινίζουμε κι απο πανω.Αλλα η γυναικα πρεπει να δουλευει γιατι πρεπει να μην πεταει την καριερα της κι οχι οτι το να εισαι μανα ειναι οτι πιο δυσκολο υπαρχει και κουραστικο,αλλα με ενα δουλευω σημερα ξεμπερδευω τα φορτωνω ολα στους αλλους και το παιζω και Η ΜΑΝΑ.Τα παιδια χαιρονται να περναν ποιοτικο χρονο με τους γονεις τους κι αν υπαρχει υγεια στη σχεση δεν υπαρχει αναγκη να πανε ταξιδακια αναψυχης οι γονεις και να αφηνουν τα παιδια σε ενα διαμερισμα με τη γιαγια και το ταμπλετ και το κινητο,χρονος για να κοιταξει το ζευγαρι τη σχεση τους αν υπαρχει θεληση βρισκεται.

  6. Και κάπως έτσι με τέτοιο τρόπο και συμπεριφορά στο μοίρασμα των απόψεων τα σημερινά ζευγάρια έχουν κρίση. Εκτιμώ την άποψή σας αλλά να λαμβάνεται υπόψη όλους τους παράγοντες. Επίσης σας ομιλεί μια γυναίκα, μάνα, εγώ, όπου άφησε δουλειά και καριέρα και εξασκεί από το σπίτι το επάγγελμά της για να είναι δίπλα στην οικογένεια της, το παιδί της, τον σύζυγο και να φροντίζει γιαγιά και παππού… Σας ευχαριστώ θερμά για την τοποθέτησής σας που οφείλω να πω ότι ξεχώρισε για την ευγένεια της… Να είσαστε καλά.

  7. Δε νομιζω να φανηκα αγενης καπου,συγχαρητηρια τοτε ειστε απο τις απειροελάχιστες,απλα οι γενικευσεις δεν ειναι καλο οταν κλείνουν προς τη μερια της ισοπεδοποιησης ,γιατι πιστεψτε με οτι γραφετε πλεον στον διαδίκτυο δε φιλτράρετε και αποτελει πλεον και ντοκουμέντο ή τεκμήριο και οι πιο πολλοι το χρησιμοποιουν προς το συμφερον τους,ετσαι λοιπον θα βγουν και θα πουν πολυ απλα “εγω διαβασα οτι τα ζευγαρια πρεπει να πηγαινουν διακοπες χωρις τα παιδια τους”.Ετσι απλα και απροκατάληπτα ,όχι ας πουμε σαν συμβουλη μια στο τοσο,ή καπου καπου αλλα παντοτε.

  8. Παν μέτρον άριστον αγαπητέ μου αναγνώστη και εύχομαι να έγινα κατανοητή. Σας ευχαριστώ και πάλι για την τοποθέτησή σας αφού εκτιμώ και σέβομαι τις απόψεις όλων και εύχομαι οι αναρτήσεις μου να δίνουν τροφή για σκέψη… Καλή σας ημέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ