Μαμά τι θα κάνουμε στις διακοπές; Γνώσεις και παιχνίδι μαζί!

Οι διακοπές είναι η καλύτερη ευκαιρία ώστε τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να πάρουν γνώσεις ή να κάνουν επανάληψη σε αυτά που ήδη γνωρίζουν! Μαμά τι θα κάνουμε στις διακοπές; Γνώσεις και παιχνίδι μαζί!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Δεν είμαι της άποψης να φορτώνουν στις διακοπές, Πάσχα ή Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι, με ένα σωρό βιβλία τα παιδιά. Οι διακοπές ειδικά για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων είναι για ξεκούραση, χαλάρωση και χόμπι! Όταν όμως τα βιβλία είναι κοντά στα ενδιαφέροντα των παιδιών μπορούν εύκολα να τα αγαπήσουν και να τα βλέπουν ως ψυχαγωγία και χαλάρωση. Όταν ειδικά πρότυπο είναι οι γονείς που οι ίδιοι αγαπούν τα βιβλία και διαβάζουν αρκετά – τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα! Όταν το παιδί αγαπήσει τα βιβλία είναι τεράστια η επιτυχία για εσάς τους γονείς! Έχετε προσφέρει στο παιδί σας ένα παράθυρο αστείρευτης γνώσης, φαντασίας και γνώσης!

Είναι κατ εμε λοιπόν, η μέγιστη επιτυχία είναι το παιδί να αγαπήσει τα βιβλία, προσφέροντάς του χαρά πέρα από κάθε καταναγκασμό! Ειδικά στην σημερινή μας πρόταση, η οποία αφορά παιδιά νηπιακής ηλικίας! Είναι ένα βιβλίο το οποίο προσφέρει παιχνίδι, χαρά και γνώση στα παιδιά τα οποία τελειώνουν το νηπιαγωγείο και προετοιμάζονται για την 1η δημοτικού.

Το Βιβλίο της Γλώσσας μου στο Νηπιαγωγείο – Ελληνοεκδοτική

mama-ti-tha-kanoyme-stis-diakopes-gnoseis-kai-paixnidi-mazi-mommyjammi2

Σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών.

Βιβλίο με πολλές πρωτότυπες και ευχάριστες δραστηριότητες που στόχο έχουν να εισαγάγουν σταδιακά τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της προφορικής επικοινωνίας, να υποβοηθήσουν τις δυνατότητές τους στην ανάγνωση και να τους ασκήσουν στη γραφή και στη γραπτή έκφραση. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, τους οποίους θέτει και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, προσφέρονται ελκυστικές ασκήσεις παιγνιώδους μορφής στις οποίες ο μαθητής, εκτός από τη γνώση, προσλαμβάνει και διαθεματικά ερεθίσματα, καθώς οι περισσότερες δραστηριότητες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη Μελέτη Περιβάλλοντος. Οι δραστηριότητες που παρουσιάζονται έχουν οργανωθεί ως εξής:
• Γνωριμία με τις γραμμές (οριζόντια, κάθετη και πλάγια).
• Αντιστοιχίσεις εικόνων – λέξεων με σκοπό την αναγνώριση του αλφαβητικού συστήματος.
• Το αλφάβητο (τρόπος γραφής, κατανόηση και χρήση κάθε γράμματος στη λεκτική επικοινωνία).
Παράλληλα, η προσέγγιση και κατάκτηση των παραπάνω διδακτικών στόχων υποβοηθείται από επαναληπτικές ασκήσεις που πλαισιώνουν τις δραστηριότητες του βιβλίου.

  • KATHΓΟΡΙΑ: Βιβλία Νηπιαγωγείου
  • ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ: ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 136
  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 21Χ29
  • BARCODE: 978960673853-1
  • ISBN: 978-960-6738-53-1
  • Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

mama-ti-tha-kanoyme-stis-diakopes-gnoseis-kai-paixnidi-mazi-mommyjammi3

Με το που έφερα το βιβλίο σπίτι μας, η μικρή μου Κωνσταντίνα εντυπωσιάστηκε και ξεκίνησε να κάνει όσα μπορούσε. Για τα παιδιά του νηπιαγωγείου που δεν ξέρουν να διαβάζουν, απαιτείται η παρουσία ενήλικα ώστε να τους διαβάζει τις οδηγίες αλλά και να τα βοηθά καθώς στην πορεία το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει. Θεωρώ πως είναι ένα εξαίσιο βιβλίο για παιδιά νηπιαγωγείου διότι με έναν τόσο ευχάριστο τρόπο, τους περνά πολλές γνώσεις σχετικά με την γλώσσα και τα βάζει σε μία “ιδέα” για την 1η δημοτικού.

mama-ti-tha-kanoyme-stis-diakopes-gnoseis-kai-paixnidi-mazi-mommyjammi4

Δεν είμαι από τους γονείς που φορτώνουν τα παιδιά τους με δραστηριότητες και εργασίες, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μου. Όμως θεωρώ πως ειδικά σε περίοδο διακοπών Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι που το παιδάκι δεν έχει σχολείο, καλό θα ήταν να κάνει και κάποιες δραστηριότητες αυτής της μορφής.

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Μείνετε συντονισμένοι γιατί νέες παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων έρχονται στο www.mommyjammi.gr

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ