Μισώ τις ανοιξιάτικες αλλεργίες! Οδηγός επιβίωσης!

Τα τελευταία χρόνια βασανίζομαι έντονα από αλλεργίες τους ανοιξιάτικους μήνες! Θα σου πω μερικά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τα συμπτώματα! Μισώ τις ανοιξιάτικες αλλεργίες! Οδηγός επιβίωσης!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων όπου οι μήνες Μάρτιος – Απρίλιος – Μάιος είναι από τους πιο δύσκολους; Ξερός βήχας και δυσκολία αναπνοής (εδώ είμαι εγώ), μύτη και μάτια που τρέχουν και φτερνίσματα το ένα μετά το άλλο; Σίγουρα εκτός από τα tips που θα σου πω καλό θα ήταν να συζητήσεις την περίπτωσή σου με τον γιατρό σου (αλλεργιολόγο) ώστε αν είναι αναγκαίο να ακολουθήσεις και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Απαιτείται βέβαια χρόνος και αρκετή υπομονή διότι οι αλλεργίες δεν εξαφανίζονται έτσι απλά, μπορούμε όμως λίγο να μετριάσουμε τα συμπτώματα ώστε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της καθημερινότητάς μας.

Οι πιο συνηθισμένες αλλεργίες είναι: η αλλεργική ρινίτιδα, η ρινοεπιπεφυκίτιδα και το αλλεργικό άσθμα.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες για τις ανοιξιάτικες αλλεργίες είναι: η γύρη από τα αγριοσιτηρά (καλλιεργημένα δημητριακά που ανθίζουν αυτούς τους μήνες), η γύρη της ελιάς (που επίσης ανθίζει αυτούς τους μήνες), η γύρη του φυτού ελξίνη (αγριοβασιλικός, παρθενούλι, περδικάκι κ.ά που επίσης ανθίζουν αυτούς τους μήνες), οι μύκητες (που γενικώς αυξάνονται λόγο αύξησης θερμοκρασίας και υγρασίας), η αύξηση των ακάρεων της οικιακής σκόνης (που γενικώς αυξάνονται λόγο αύξησης θερμοκρασίας και υγρασίας).

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πως να μετριάσουμε τα συμπτώματα ή και να προλάβουμε τις αλλεργίες μας, πριν εμφανιστούν;

Καθαρισμός σπιτιού. Ω ναι όσο πιο συχνά τόσο το καλύτερο ώστε να απαλλαγούμε από την περιττή σκόνη που επιβαρύνει την κατάσταση. Tip όταν βάζω σκούπα, ή ξεσκονίζω ή καθαρίζω τις βεράντες πάντα φοράω μάσκα ώστε να προστατεύω την μύτη μου, το ίδιο κάνω και όταν χρησιμοποιώ απορρυπαντικά.

Βραδινό μπάνιο. Πριν πας για ύπνο και μπεις στα σκεπάσματα του κρεβατιού σου καλό είναι να έχεις κάνει ένα μπάνιο ώστε να απομακρύνεις όσο το δυνατόν περισσότερους αλλεργιογόνους παράγοντες.

Ευκάλυπτος. Προσωπικά έχω δει με βοηθά η μυρωδιά του ευκάλυπτου στον βήχα αλλά και στην αλλεργική ρινίτιδα. Βράστε μια ποσότητα και αφήστε τους υδρατμούς στον χώρο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαια σε αρωματιστή χώρου.

Κλείστε παράθυρα. Τις ημέρες που έχει αεράκι, καλό θα ήταν να έχετε κλειστά όλα τα παράθυρα διότι η γύρη στήνει χορό!

Προβιοτικά. Αυξήστε την κατανάλωση σε προϊόντα με προβιοτικά όπως το γιαούρτι και το κεφίρ. Τα προβιοτικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά τα συμπτώματα από τις αλλεργίες μας.

Σε γενικές γραμμές, ηρεμία, ψυχραιμία γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας ως το καλοκαίρι…

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό με την καθαριότητα του σπιτιού με τσάκισε…. Δεν τις αντέχω τις δουλειες!
    Αλλά ούτε και τις αλλεργίες αντέχω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ