Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης του Χόρχε Μπουκάι

Για να συνειδητοποιήσουμε ότι ελευθερία είναι η ικανότητά μας να επιλέγουμε και να δεχόμαστε τις συνέπειες των επιλογών μας. Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης του Χόρχε Μπουκάι – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Σε μια έκθεση βιβλίου, μερικά χρόνια πριν, εποχή που αναγνώσματα ψυχολογίας μονοπωλούσαν τις προτιμήσεις μου, ένας ιδιαίτερος τίτλος τράβηξε την προσοχή μου. Αμέσως σήκωσα το βιβλίο και άρχισα να το περιεργάζομαι και να το ξεφυλλίζω, κάτι που λατρεύω να κάνω.

-Το έχω διαβάσει κι εγώ.  Μου λέει μια κυρία δίπλα μου.

-Είναι καλό; Την ρωτώ.

– Θα έλεγα πολύ χρήσιμο. Μου απαντά.

Πράγματι είχε  χρησιμοποιήσει τη σωστή λέξη, όπως διαπίστωσα. Χρήσιμο.

Όταν πρωτοπήρα στα χέρια μου το ” Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ” του  Χόρχε Μπουκάι δεν γνώριζα τίποτα ούτε για το βιβλίο, ούτε για τον συγγραφέα – ψυχολόγο ή ”επαγγελματία θεραπευτή”, όπως ο ίδιος προτιμά να αποκαλεί τον εαυτό του, που έμελλε, όμως, να γίνει από τους πλέον αγαπημένους μου.

Αυτοεξάρτηση είναι μια λέξη δικής του επινόησης και στο βιβλίο αυτό, με άμεση και κατανοητή γραφή, με παραδείγματα και με πάμπολλες μικρές απολαυστικές και αλληγορικές ιστορίες μας οδηγεί στην κατανόησή της. Μας δείχνει τον δικό του δρόμο για να μπορέσουμε από απλά ανθρώπινα όντα να εξελιχτούμε όχι μόνο σε ιδιαίτερα άτομα αλλά σε πρόσωπα μοναδικά, υπεύθυνα, ελεύθερα.

Μας παρακινεί να ανακαλύψουμε μέσα μας τα εργαλεία, που όλοι διαθέτουμε, για να φτάσουμε στην αυτογνωσία και την αποδοχή αυτού που είμαστε, την αποδοχή του εαυτού μας.

Για να συνειδητοποιήσουμε ότι ελευθερία είναι η ικανότητά μας να επιλέγουμε και να δεχόμαστε τις συνέπειες των επιλογών μας!

Στη θαυμάσια αλληγορία της άμαξας γίνεται κατανοητό ότι εμείς είμαστε και η  άμαξα και τα άλογα και ο αμαξάς. Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης είναι ο δρόμος της ανάληψης της ευθύνης  του εαυτού μας.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΑΡΤΗΣΗΣ είναι το πρώτο από μια σειρά 4 βιβλίων με το γενικό τίτλο ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ

Τα άλλα τρία είναι:

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

Πολύ καλά όλα  και οπωσδήποτε χρήσιμα. Ιδίως το πρώτο και το τέταρτο κατά τη δική μου γνώμη.

Μακάρι να μπορούσα να τα είχα διαβάσει πολύ πολύ νωρίτερα.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ