Θα φτιάξουμε ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη τάρτας, εύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα ευχάριστα! Ζαμπονοτυροπιτάκια – μια συνταγή με αρκετή αγάπη!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Όπως έχω δηλώσει ξανά μας αρέσουν οι εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές. Επίσης μας αρέσει να «μπλέκονται» και τα παιδιά στα κουζινομαγειρέματά μας. Στην συγκεκριμένη συνταγή είναι μια πολύ καλή ευκαιρία αφού περιλαμβάνει ζύμωμα και σχέδια με κουπ κατ. Η αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών ανεξαρτήτου ηλικίας, στην κουζίνα!

Τα παιδιά μαθαίνουν να ανακατεύουν, να ζυμώνουν και αναπτύσσουν την ικανότητα χειρισμού σκευών και εργαλείων. Επίσης μαθαίνουν και τη θεωρεία πίσω από το ψήσιμο, τι συμβαίνει στον φούρνο, γιατί φουσκώνει η ζύμη, γιατί γίνεται τραγανή και πολλά άλλα. Συνεπώς μην αποκλείετε τα παιδιά σας από την κουζίνα. Επιλέγετε συνταγές εύκολες και κλασικές όπως μπισκότα, κέικ μέχρι και ψωμί! Πάμε τώρα να δούμε την συνταγή μας και τα υλικά της.

ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη (βασική ζύμη τάρτας):

225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. βούτυρο

3 κ.σ νερό

Για την γέμιση:

τυρί και γαλοπούλα σε φέτες του τόστ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε το βούτυρο και το αλεύρι σε ένα μπολ. Τα τρίβετε με τα δάχτυλά σας ώστε το μείγμα να θυμίζει τρίμματα.

zamponotyropitakia-mia-syntagh-me-arketh-agaph-mommyjammi2

zamponotyropitakia-mia-syntagh-me-arketh-agaph-mommyjammi3

Προσθέτετε σταδιακά τις κουταλιές σούπας νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φλιτζανάκι μέτρησης. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα ζυμώνοντάς την με τα χέρια σας. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν τα τοιχώματα του μπολ είναι καθαρά. Τυλίγετε τη ζύμη σας με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για μισή ώρα, μέχρι να σφίξει.

Τα μυστικά του σεφ: όταν ζυμώνουμε για πολλή ώρα, η ζύμη σκληραίνει. Για αυτό την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει και δεν την δουλεύουμε πολλή ώρα για να μη ζεσταθεί πολύ γιατί η θερμότητα από τα χέρια μας λιώνει το βούτυρο. Αν μπορείτε χρησιμοποιήστε γάντια για να περιορίσετε την θερμότητα!

Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη μας με τον πλάστη σε φύλλο και με τα κουπ κατ κάνουμε τα σχέδια που επιθυμούμε. Στρώνουμε με λίγο ζαμπονάκι και τυράκι και σκεπάζουμε με άλλο ένα κομμάτι σχήμα ζύμης και το πιέζουμε στις άκρες να κολλήσει. Εμείς επιλέξαμε να φτιάξουμε ζαμπονοτυροπιτάκια σε σχήμα καρδιάς!

zamponotyropitakia-mia-syntagh-me-arketh-agaph-mommyjammi4

zamponotyropitakia-mia-syntagh-me-arketh-agaph-mommyjammi5

Για το πασπάλισμα χρησιμοποιήσαμε λίγη βρώμη που την «πιέσαμε» ελαφρά επάνω στην επιφάνεια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 περίπου λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται ανάλογα με τον φούρνο. Δεν θέλουμε να αρπάξουν, ίσα να πάρουν ένα χρώμα. Έτοιμα τα Ζαμπονοτυροπιτάκια – μια συνταγή με αρκετή αγάπη!

zamponotyropitakia-mia-syntagh-me-arketh-agaph-mommyjammi6

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Μπισκότα βρώμης με νιφάδες μαύρης σοκολάτας!

mpiskota-vromis-me-nifades-sokolatas1

You May Also Like

6 comments

Reply

Όντως είναι μια γλύκα! Πολύ μου άρεσε και η ιδέα να τα πασπαλίσεις με βρώμη!

Maria Liodou
Reply

Ωωωω ευχαριστούμε πολύ! Βασικά δεν είχα σουσάμι και είπα ας πασπαλίσουμε με βρώμη!

Reply

Πανεύκολα όμως! Και μπορούν να γίνουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί. Τις αγαπάω τις εύκολες συνταγές!

Maria Liodou
Reply

Νομίζω αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!!! Τα πολλά φιλιά μου

Reply

τοσο απλα??? και με δικη σου ζυμη??/ τελεια…τη σημειωνω!

Maria Liodou
Reply

«Ευκολάκι» όπως λέμε φιλενάδα!