10 μυστικά για τα πιο αφράτα σπιτικά τσουρέκια!

Το τσουρέκι ανήκει στην κατηγορία των αγαπημένων παραδοσιακών πασχαλινών γλυκών! Θέλει τρόπο όμως για να πετύχει το σπιτικό τσουρέκι! 10 μυστικά για τα πιο αφράτα σπιτικά τσουρέκια!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ο μπαμπάς μου ήταν φούρναρης και λόγω αυτής του της ιδιότητας εγώ έμαθα πολλά μυστικά γύρω από το φούρνισμα! Το τσουρέκι όμως πάντα με δυσκόλευε και δεν μου πετύχαινε και πάντα. Με τα χρόνια όμως εντόπισα τα μυστικά για να γίνονται τα τσουρέκια αφράτα και φουσκωτά.

Η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το άλφα και το ωμέγα όχι μόνο για τα πασχαλινά τσουρέκια αλλά και για οποιαδήποτε άλλη συνταγή δοκιμάσουμε.

Τα υλικά επίσης, είναι σημαντικό να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Καλό είναι μάλιστα να είναι σχετικά ζεστό το περιβάλλον.

Ακολουθούμε πιστά τις δοσολογίες στα υλικά μας ώστε να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

Η μαγιά πρέπει να διαλυθεί σε χλιαρό νερό ώστε να ενεργοποιηθεί. Προσοχή όχι καυτό!

Αν αγοράσουμε την μαγιά από τον φούρνο θα δούμε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε σχέση με τη ξηρή μαγιά. Η διαφορά είναι στην υφή.

Το ζύμωμα που θα κάνουμε είναι άμεσα συνδεδεμένο με το αποτέλεσμα που θα λάβουμε. Ζυμώνουμε, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα και ζυμώνουμε ξανά. Πρέπει να επαναλάβουμε την διαδικασία δύο και τρεις φορές ζυμώνοντας μαλακά για να φύγει ο αέρας από μέσα. Χρονοβόρα διαδικασία αλλά απαιτείται υπομονή.

Για να φουσκώσει καλά η ζύμη θέλει χρόνο αλλά και σκέπασμα με μία νωπή πετσέτα σε ζεστό περιβάλλον. Σκεπάζουμε τη ζύμη στην λεκάνη με μία πετσέτα και βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς με ανοικτό το πορτάκι. Με αυτό το τρόπο επιταχύνουμε το αποτέλεσμα.

Το ψήσιμο γίνεται στη χαμηλή σκάλα σε μέτρια θερμοκρασία χωρίς να ανοίξουμε ούτε μία στιγμή το πορτάκι. Αν ανοίξουμε το πορτάκι η ζύμη θα “κάτσει”.

Για να αποκτήσει γυαλάδα το τσουρέκι από πάνω αλείφουμε με ασπράδι αυγού χωρίς τον κρόκο για να μη μαυρίσει!

Τέλος το κόκκινο αυγό δεν το τοποθετούμε από την αρχή. Περιμένουμε να ψηθεί και μόλις το βγάλουμε τρυπάμε το τσουρέκι εκεί που θέλουμε να βάλουμε το αυγό.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ