4 βήματα για να αποθηκεύσετε τα χειμερινά σας παπούτσια γρήγορα και τακτοποιημένα!

Λέμε αντίο σε μπότες και μποτάκια και την θέση τους δίνουν σε ανοιξιάτικα sneakers! 4 βήματα για να αποθηκεύσετε τα χειμερινά σας παπούτσια γρήγορα και τακτοποιημένα!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Καλωσορίζουμε τα ανοιξιάτικα sneakers, σανδάλια, τα πέδιλα και τις αγαπημένες μας σαγιονάρες. Πριν, όμως κάνουμε την οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να ξεκινήσουμε κάποιες δουλειές αναγκαίες ώστε την επόμενη σεζόν τα παπούτσια μας να είναι σε εξαιρετική κατάσταση!

Καθάρισμα. Δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε παπούτσια τα οποία πριν δεν έχουμε καθαρίσει προσεκτικά. Εάν αφήσετε τα παπούτσια με σκόνη, λάσπη στα τακούνια και οσμές στο εσωτερικό τους, την επόμενη σεζόν θα είναι σχεδόν για πέταμα. Είναι το βασικότερο βήμα ώστε τα παπούτσια μας να παραμείνουν ανθεκτικά και σε καλή κατάσταση και για την επόμενη σεζόν.

Tip Για τα δερμάτινα παπούτσια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά μερικά μωρομάντηλα (αν δεν είναι πολύ βρώμικα). Για αθλητικά και πάνινα χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων αφού πρώτα αφαιρέσετε τα κορδόνια. Πλύντε τα στους 30 βαθμούς για να τα προστατέψετε. Για ευαίσθητα υλικά, όπως είναι το σουέντ, χρησιμοποιήστε ειδικά βουρτσάκια και καθαριστικά που προτείνονται από τους κατασκευαστές αυτών των παπουτσιών. Μπορείτε να βρείτε καθαριστικά για όλα τα είδη παπουτσιών σε σούπερ μάρκετ αλλά και σε μεγάλα καταστήματα παπουτσιών.

Γυάλισμα. Μη ξεχάσετε ειδικά τα δερμάτινα παπούτσια να τα γυαλίσετε με ειδικό προϊόν. Το δέρμα για να διατρηθεί θέλει φροντίδα σε διαφορετική περίπτωση “σπάει”.

Ξεκαθάρισμα. Συνηθίζω να απλώνω τα παπούτσια σε έναν χώρο που έχω την άνεση να απλωθώ. Απλώνουμε τα παπούτσια και ξεκαθαρίζουμε ποια από αυτά θα κρατήσουμε και ποια θα δώσουμε αλλά φυσικά και ποια θα πετάξουμε. Σίγουρα πρέπει να τακτοποιήσουμε και όχι να στοιβάξουμε.

 

Εμείς σας προτείνουμε για την Άνοιξη!

805-510x510 817-510x510 818-510x510 as61185g-510x510 as61200w-510x510 ng613-510x510

 

Tip Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό υλικό για γυάλισμα όπως είναι το ελαιόλαδο ή το γάλα. Βάλτε σε ένα πανάκι λίγο γάλα ή ελαιόλαδο και περάστε με αυτό τα δερμάτινα παπούτσια. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τα σπασίματα και τις ζάρες που γίνονται πολλές φορές στα παπούτσια σας με την πάροδο του χρόνου.

Κουτιά αποθήκευσης. Αποθηκεύστε τα παπούτσια σας στα κουτιά με τα οποία τα είχατε αγοράσει και όχι σε σακούλες! Οι σακούλες διατηρούν και ενισχύουν την υγρασία κάποιες αυτοδιασπώνται με αποτέλεσμα να αντικρίσετε έναν χαμό την επόμενη σεζόν! Τα κουτιά των παπουτσιών με τα ειδικά σακουλάκια κατά της υγρασίας είναι τα ιδανικότερα για την αποθήκευση αυτών.
Πολλά παπούτσια όταν τα αγοράζετε έχουν στη συσκευασία τους ένα λεπτό και μακρόστενο πλαστικό αντικείμενο. Κρατήστε το για να το βάζετε στα παπούτσια σας όταν τα αποθηκεύετε.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πως να επιλέξεις το κατάλληλο παπούτσι για το σχολείο

papoutsi_gia_to_sxoleio

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλος πονοκέφαλος η αποθήκευση των παπουτσιών. Είναι η δουλειά που βαριέμαι περισσότερο από όλες, αλλά όποτε δεν την κάνω κάποιο ζευγάρι θρηνώ! Πολύ χρήσιμες συμβουλές οργάνωσης.

  2. Να σου πω και εγώ το ίδιο… Αλλά και με την κόρη και τον σύζυγο που όλοι έχουν μια λατρεία στα παπούτσια… αλίμονό μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ