5 εναλλακτικοί τρόποι για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά!

Φτιάξε τα πασχαλινά αυγά με κέφι και φαντασία! Εμείς αυτό κάναμε και σου τα παρουσιάζουμε! 5 εναλλακτικοί τρόποι για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Αν κάνεις μια βόλτα στο διαδίκτυο θα βρεις αρκετούς τρόπους για να βάψεις τα πασχαλινά αυγά. Άλλοι πιο εύκολοι, άλλοι πιο δύσκολοι, άλλοι πιο σύντομοι και άλλοι αρκετά χρονοβόροι. Το σκεπτικό μου ήταν να επιλέξουμε έναν τρόπο σχετικά εύκολο και όχι αρκετά χρονοβόρο.

Η αρχή των πάντων… είναι το βράσιμο των αυγών. Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με το πως να βράσεις αυγά χωρίς να σπάσουν. Εγώ προσωπικά αφού τα αυγά ήταν σε θερμοκρασία δωματίου, τα έβρασα σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά σε μία κατσαρόλα στην οποία είχα τοποθετήσει ένα βετέξ στον πάτο και ένα πιάτο επάνω στα αυγά! Απώλειες σχεδόν μηδενικές, ένα αυγό έσπασε!

5-enallaktikoi-tropoi-na-vapseis-ta-pasxalina-avga-mommyjammi2

Ο πρώτος τρόπος που επέλεξα ήταν ντεκουπάζ στα αυγά με χαρτοπετσέτα. Για κόλλα χρησιμοποίησα ασπράδι αυγού στο οποίο μέσα είχα βάλει μία βανίλια – πιστέψτε με θα μοσχομυρίσει ο τόπος!

5-enallaktikoi-tropoi-na-vapseis-ta-pasxalina-avga-mommyjammi3

Έκοψα κομμάτια τετράγωνα από χαρτοπετσέτες, αφαίρεσα το εσωτερικό τους χαρτί και στην συνέχεια τα εφάρμοσα στα αυγά. Τα αυγά για φέτος ήταν τα κλασικά μπεζ. Δεν βρήκα λευκά αυγά συνεπώς επέλεξα χαρτοπετσέτα σε αυτά τα χρώματα ώστε να τα “δέσω”.

5-enallaktikoi-tropoi-na-vapseis-ta-pasxalina-avga-mommyjammi5

Η μικρή μου Κωνσταντίνα έκανε σφραγίδες στα αυγά με ειδικά σφραγιδάκια και χρώμα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Δύσκολο λίγο στην εφαρμογή όπως είδαμε στην πορεία αλλά δεν μας ενόχλησε καθόλου. Αυτός ήταν και ο δεύτερος τρόπος που ακολουθήσαμε. Σημασία είχε η όλη διαδικασία και όχι τόσο το αποτέλεσμα!

5-enallaktikoi-tropoi-na-vapseis-ta-pasxalina-avga-mommyjammi4

Τρίτος τρόπος ήταν να βάψουμε σε απαλό πορτοκαλί χρώμα αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστική (κόκκινο – κίτρινο) και να κολλήσουμε αυτοκόλλητα δημιουργώντας ένα χαριτωμένο πουά αποτέλεσμα!

5-enallaktikoi-tropoi-na-vapseis-ta-pasxalina-avga-mommyjammi6

Τέταρτος τρόπος ήταν να παίξουμε με τα χρώματα ζαχαροπλαστική απευθείας και ακαθόριστα επάνω στα χρώματα δημιουργώντας έναν πιο space αφηρημένο αποτέλεσμα… Πέμπτος τρόπος, ο κλασικός με το βαμμένο κόκκινο αυγό στο οποίο έγινε ντεκουπάζ – decopatch με ένα μικρό κομματάκι χαρτοπετσέτας, όχι μεγάλο κομμάτι, όπως στον πρώτο τρόπο – decoupage.

5-enallaktikoi-tropoi-na-vapseis-ta-pasxalina-avga-mommyjammi7

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Όταν τα αυγά στέγνωσαν τα πέρασα με λίγο λάδι σε χαρτί κουζίνας ώστε να τους δώσω γυαλάδα και τα άφησα να “τραβήξουν”.

5-enallaktikoi-tropoi-na-vapseis-ta-pasxalina-avga-mommyjammi8

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα να έχουμε!

Με υγεία και αγάπη…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ