ΟΧΙ δώρο νεογέννητο πασχαλινό ζωάκι!

Ποιο βαφτιστήρι δεν θα ξετρελαθεί με ένα χαριτωμένο κοτοπουλάκι ή κουνελάκι; ΟΧΙ δώρο νεογέννητο πασχαλινό ζωάκι!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ανακοίνωση από Animal Action

Μεγάλη Εβδομάδα πια και όλοι οι νονοί και οι νονές τρέχουμε να προλάβουμε να δώσουμε στα βαφτιστήρια μας τις πολυπόθητες λαμπάδες και όχι μόνο… Πάντα αναρωτιόμαστε ‘τι δώρο να κάνω στο βαφτιστήρι μου’;
Κάποιοι νονοί μπορεί να σκεφτούν να αγοράσουν ένα νεογέννητο πασχαλινό ζωάκι… Γιατί ποιο βαφτιστήρι δεν θα ξετρελαθεί με ένα χαριτωμένο κοτοπουλάκι ή κουνελάκι; Σχεδόν παντού- στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια, σε υπαίθρια μέρη κ.λπ. – θα παρατηρήσετε πάγκους και φορτηγά που πουλάνε νεογέννητα πουλερικά ή κουνέλια.
Εμείς οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η υπαίθρια πώληση ζώων είναι παράνομη. Η παρανομία δεν έγκειται πάντα στο γεγονός ότι οι πωλητές δεν έχουν άδεια μικροπωλητή – μπορεί και να έχουν – αλλά στ΄ότι πουλάνε τα ζωάκια σε λάθος μέρος και ταυτόχρονα τα ζώα κακοποιούνται από τις συνθήκες διατήρησης.


Εκτός από την νομοθεσίες που αφορούν στην προστασία των ζώων (Ν.4039/2012 και η τροποποίηση αυτού Ν.4235/2014) βάσει Υπουργικής Απόφασης 258971/2008 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, άρθρο 2, παρ. 2, απαγορεύεται η υπαίθρια συγκέντρωση πουλερικών και άλλων πτηνών καθώς και στο άρθρο 3 παρ. 4 ότι απαγορεύεται η διάθεση πουλερικών και πτηνών οποιασδήποτε ηλικίας και οποιουδήποτε είδους σε υπαίθριες λαϊκές αγορές, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την γρίπη των πτηνών.


Εφόσον γίνεται μάρτυρες μιας τέτοιας παρανομίας και θέλετε να δράσετε φιλοζωικά, καλείτε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και αναφέρετε στους Αστυνομικούς την Υπουργική Απόφαση. Επιπλέον, αναφέρετε και την κακοποίηση ζώων από τις παραβάσεις ευζωίας τους σύμφωνα με τον Ν.4039/2012. Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα περισσότερα ζώα που συναντάμε σε υπαίθριες αγορές ζουν σε πολύ μικρά κλουβιά, δεν τους παρέχετε φαγητό ή νερό και είναι εκτεθειμένα σε ακατάλληλες καιρικές συνθήκες.


Συνοψίζοντας ζητάτε την αυτεπάγγελτη δίωξη του εμπόρου για τις παραβάσεις.
Τέλος, η Animal Action θυμίζει ότι τα ζώα ΔΕΝ είναι δώρα. Η απόφαση υιοθεσίας ενός ζώου, δεν θα πρέπει να λαμβάνεται αυθόρμητα καθώς συνεπάγεται πολλές και σοβαρές υποχρεώσεις. Έχει διαπιστωθεί ότι τα περισσότερα κοτοπουλάκια και κουνελάκια εγκαταλείπονται μετά το Πάσχα γιατί η οικογένεια δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις φροντίδας τους. Η εγκατάλειψη ενός ζώου αποτελεί μια βάναυση συμπεριφορά απέναντι στο ίδιο το ζώο και ασυνειδησία απέναντι στους άλλους ανθρώπους και την κοινωνία γενικότερα.


Κλείνοντας, η Animal Action κάνει έκκληση σε εκείνους που θα ήθελαν να προσφέρουν ως δώρο ένα ζωάκι, να επιλέξουν να υιοθετήσουν ένα γατάκι ή ένα σκυλάκι από κάποιο καταφύγιο αδέσποτων αφού πρώτα συνειδητοποιήσουν τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται μια τέτοια πράξη.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Πηγή Animal Action & Ταλκ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ