Βιταμίνη C – τι ευεργετικές ιδιότητες έχει για το πρόσωπο μας;

Η βιταμίνη C είναι γνωστή με τον επιστημονικό όρο ασκορβικό οξύ και αποδεικνύεται θαυματουργή! Βιταμίνη C – τι ευεργετικές ιδιότητες έχει για το πρόσωπο μας; – Γράφει η Χρύσα Βουλγαρίδου

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου

H βιταμίνη C, γνωστή και με τον επιστημονικό όρο «ασκορβικό οξύ», είναι απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού μας, αλλά επιπλέον συμβάλλει στη διατήρηση ενός νεανικού δέρματος. Χρησιμοποιείται στα καλλυντικά γιατί προάγει την σύνθεση του κολλαγόνου, έχει αντιοξειδωτική δράση, αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος, ελαττώνει τις δυσχρωμίες και τις πανάδες, μειώνει τις λεπτές ρυτίδες και τις ευρυαγγείες. Παράλληλα ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος, ανασυγκροτεί το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας και συσφίγγει τους διεσταλμένους πόρους.
Η λευκαντική δράση της βιταμίνης C είναι γνωστή, γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε προϊόντα και θεραπείες για λεύκανση δέρματος από πανάδες και δυσχρωμίες, σημάδια ακμής ατέλειες όπως ρυτίδες, πανάδες, θαμπή όψη.

Η βιταμίνη c είναι η ουσία η οποία διεγείρει τους ινοβλάστες ( κύτταρα τα οποία παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, δηλαδή τις πρωτεΐνες που διατηρούν το δέρμα ελαστικό και τονωμένο).

Όταν η βιταμίνη C συνδυάζεται με το γλυκολικό οξύ και τους απολεπιστικούς κόκκους, τα αποτελέσματα  είναι εντυπωσιακά. Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και η βιταμίνη C εισχωρεί σε μεγαλύτερο βάθος στην επιδερμίδα, επίσης  

  • Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες
  • Αναστρέφει τη διαδικασία της φωτογήρανσης.
  • Βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, άρα και τη σωστή οξυγόνωση των κυττάρων.
  • Δυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και καταπολεμά τις ευρυαγγείες.
  • Αυξάνει τη φωτεινότητα του δέρματος.
  • Καταπολεμά την υπερμελάγχρωση και τις δυσχρωμίες.
  • Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία (προστατεύει τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες
  • Απομακρύνει τα κατεστραμμένα κύτταρα και προλαμβάνει την καταστροφή νέων.
  • Βοηθά στην παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης (που σημαίνει ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά).

Η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό το οποίο αλλοιώνεται πολύ εύκολα στην επαφή του με τον αέρα και τέτοιου τύπου προϊόντα έχουν μικρή διάρκεια ζωής από την στιγμή που θα ανοιχτούν (περίπου δύο μήνες και πρέπει να διατηρείτε σε σκιερό μέρος).

Επίσης πριν από την χρήση τις πρωινές ώρες δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ την χρήση αντιηλιακής προστασίας με υψηλό δείκτη προστασίας διότι είναι ευάλωτη στο φως.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ