Ξεμπλοκάρισμα! Όταν όλα δείχνουν ότι είμαστε έτοιμοι να δούμε τη ζωή αλλιώς!

Όλα φαντάζουν εύκολα,όλα φαίνονται σαν να γίνονται όμως για κάποιο λόγο και αιτία. Ξεμπλοκάρισμα! Όταν όλα δείχνουν ότι είμαστε έτοιμοι να δούμε τη ζωή αλλιώς! – Γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ξεμπλοκάρισμα!

Τα πάντα θέλουν να μας δείξουν πως είμαστε πλέον έτοιμοι να δούμε τη ζωή μας, με άλλο μάτι, με μια θετική ματιά, για μας και μόνο για μας. Όσο και να θέλουμε να δείξουμε πως απαλλασσόμαστε απ το παρελθόν, τόσο πιο δύσκολο γίνεται και πιο επώδυνο.

Ας αφουγκραστούμε τις σκέψεις μας,τις ενοχές μας ακόμη,αν υπάρχουν και ας δούμε εσωτερικούς κραδασμούς και ταλαντώσεις του “Eίναι” μας.

Με άλλα λόγια, ας ταρακουνηθούμε πλέον, ώστε να αποδείξουμε πως αξίζουμε για κάτι το καλύτερο και όσο το δυνατόν πιο ωφέλιμο και προσβάσιμο, στα δικά μας θέλω και επιδιώξεις.

Ίσως βρεθούν κάποιοι, να μας προτρέψουν, να μας δείξουν το δικό τους δρόμο, στο να ξεκολλήσουμε απ το παρελθόν και να δούμε το μέλλον, με αισιοδοξία και χαρά.

Κι όμως, αν εμείς δεν είμαστε σε θέση να το αντιληφθούμε, να το διαπραγματευτούμε, τίποτα και κανείς δε θα καταφέρει τη δική μας απεμπλοκή και ανεξαρτητοποίηση, απ το δέσιμο εκείνο του παρελθόντος, με κομμάτια του εαυτού μας, που διατηρούμε  και τηρούμε απλησίαστα και απόμερα.

Τρόποι το να αποχωριστούμε και να κοιτάξουμε μπροστά, κάνοντας το δικό μας βήμα, δεν είναι τίποτα άλλο,παρά το να δείξουμε αγάπη, σεβασμό και την αλήθεια μας, απέναντι και μόνο στον εαυτό μας.

Καμιά γυναίκα δεν αξίζει,την  υποτίμηση, την  απαξίωση, την υποβάθμιση, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής της.

Ας αναλογιστούμε για μια φορά, ότι πρέπει εμείς να φροντίσουμε τον εαυτό μας, χωρίς να δεχόμαστε δεκανίκια και βοήθειες από άλλους, που όντως αληθινά και ειλικρινή θέλουν  να μας συμπαρασταθούν.

Φυσικά και επόμενα, να δεχτούμε όλη αυτή την προσφορά,εφόσον δούμε και παρατηρήσουμε για τα καλά τα συστατικά και τα δεδομένα,του χαρακτήρα μας και της υφής και υπόστασις του.

Τότε και μόνο τότε, αφού κατανοήσουμε και αντιληφθούμε τα δικά μας κενά, τα καλύψουμε με τρόπους ευρηματικούς για το καλό μας, θα είμαστε έτοιμοι, να δεχθούμε και τη βοήθεια των άλλων.

Ξεμπλοκάρουμε και βλέπουμε τα ποτήρια της ζωής μας μισογεμάτα, ακόμα και πλήρη, όταν ο καλός Θεούλης μας, η τύχη να πω, η μοίρα, αποφασίσει να στείλει και σε μας ,εκείνο το φύλακα άγγελο,ώστε να αποτελέσει όχι το άλλο μας μισό,αλλά την πλέον ταύτιση και συνειδητή απόφασή μας, να περάσουμε από κοινού, τη ζωή μας, σε όλα τα εύκολα και δύσκολα τερτίπια της ζωής.

Στόχος  μας και σκοπός μας, δε θα είναι το να βρούμε κάποιον ή κάτι,να κρατηθούμε και εναγώνια να βασιστούμε σ αυτό, παρά,με τη βοήθεια αυτού και μόνο,να συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες μας, τα θέλω μας και με σεβασμό και θαυμασμό,να τηρήσουμε τους δικούς μας κανόνες και προτεραιότητες,που θα μας πάνε ένα βήμα μπροστά.

Να φροντίσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να κατατάξουμε τις ανάγκες μας, τα όνειρά μας και τα θέλω μας, αποκλειστικά και μόνο, στις δικές μας προτεραιότητες και όχι στις καταναγκαστικές εμμονικές τάσεις και συστάσεις, στις ψυχαναγκαστικές διαθέσεις και επιθέσεις, άλλων κενών και άδειων ψυχών.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαίρι καλώς μας ήρθες! Σχολεία τέλος! Και τώρα τι κάνουμε;
Επόμενο άρθροΤούρτα πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου που θα λατρέψετε!
Κατάγομαι απ΄την πανέμορφη Καβάλα. Από μικρή είχα αφήσει τις σκέψεις μου σε ένα χαρτί, κόλλα απλή κι όχι αναφοράς. Με τον καιρό όμως, εφησύχασα τις αγωνίες μου και τα όνειρά μου, τα οποία ζήτησαν τον αναλογούμενο χώρο που τους ανήκε, σε δύσκολη και φάση διαφυγής και φυγής μου, από διάφορα τερτίπια του μυαλού μας και τεχνάσματα της ζωής μας. Συμμετέχω και έχω βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, καθώς τα γραπτά μου, ποιήματα και διηγήματα, κοσμούν ανθολογίες και ημερολόγια, διαφόρων διαγωνισμών. Έχω δραστήρια ενασχόληση με προγράμματα και σεμινάρια ψυχολογίας, κοινωνιολογίας. Αρθρογραφώ σε ηλεκτρονικά περιοδικά, παρουσιάζω την εκπομπή ΑΡΑΞΟΒΟΛΙ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΞΑΝΘΗΣ. Έχω εκδώσει την 1η μου ποιητική συλλογή ΑΚΡΙΒΟΘΩΡΗΤΗ πριν 2 χρόνια και τώρα, ήδη κυκλοφορεί το 1ο μου Μυθιστόρημα ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠ ΑΓΡΥΠΝΗΣΙΝ ώστε να αφυπνιστούμε, να οδηγηθούμε σε δράσεις και αντιδράσεις, αποδοχές, παραδοχές, στον ένα και μοναδικό στόχο, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ