Αγαπώ και βελτιώνω τον εαυτό μου και δεν κατακρίνω τη διαφορετικότητα

Αγαπάμε το καλό παιδικό βιβλίο. Αυτό που έχει πάντα κάτι να δώσει, τροφή για σκέψη και συζήτηση… Αγαπώ και βελτιώνω τον εαυτό μου και δεν κατακρίνω τη διαφορετικότητα! 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Σας έχω παρουσιάσει και άλλες προτάσεις από την Ελληνοεκδοτική αλλά οι συγκεκριμένες τολμώ να πω ότι είναι από τις αγαπημένες μας. Αυτό γιατί πραγματεύονται κάποιες θεματολογίες που λίγο πολύ τους τελευταίους μήνες μας απασχολούν. Βλέπεις, ένα παιδί 6 ετών μέσα από το σχολικό περιβάλλον αλλά και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, γνωρίζει νέο κόσμο, αντιμετωπίζει καταστάσεις και γεννούνται ερωτήματα και προβληματισμοί διαρκώς…

Ο λυποπόταμος

agapw-kai-veltiwnw-ton-eauto-mou-kai-den-katakrinw-ti-diaforetikotita-mommyjammi10

Αυτοεκτίμηση και η δύναμη της φιλίας είναι οι δύο βασικές, δυνατές έννοιες που “περνάει” το συγκεκριμένο βιβλίο στο παιδί. Ο μικρός ιπποπόταμος που μετατρέπεται σε “λυποπόταμο” αφού διαρκώς είναι λυπημένος, αναζητά το μυστικό της χαράς και της αληθινής ομορφιάς! Στο ταξίδι του θα γνωρίσει έναν ελέφαντα και έναν ρινόκερο και θα γίνουν οι τρεις αχώριστοι σωματοφύλακες! Μαζί θα πορευτούν βιώνονται διάφορες καταστάσεις αλλά και συναισθήματα σχετικά με την εξωτερική τους εμφάνιση. Βλέπεις… δεν αγαπούν τα παραπάνω κιλά που έχουν, τα μεγάλα αυτιά, την τεράστια προβοσκίδα… θα ήθελαν να ήταν αλλιώς και τελικά… καταλήγουν να ακούν συμβουλές από “τσαρλατάνους”. Μέσα από το ταξίδι τους όμως, θα ανακαλύψουν την πραγματική φιλία αλλά και τελικά την ομορφιά της αυτοεκτίμησης που οδηγεί στην ΕΥΤΥΧΙΑ!

agapw-kai-veltiwnw-ton-eauto-mou-kai-den-katakrinw-ti-diaforetikotita-mommyjammi11

agapw-kai-veltiwnw-ton-eauto-mou-kai-den-katakrinw-ti-diaforetikotita-mommyjammi12

agapw-kai-veltiwnw-ton-eauto-mou-kai-den-katakrinw-ti-diaforetikotita-mommyjammi13

Ο ΛΥΠΟΠΟΤΑΜΟΣ – Λίνα Μουσιώνη – Ελληνοεκδοτική
Εικονογράφηση: ΒΑΝΕΣΣΑ ΙΩΑΝΝΟΥ
  • KATHΓΟΡΙΑ: Παιδικά & Εικονογραφημένα Βιβλία
  • ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ: Δεμένο
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 40
  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 22 x 30
  • BARCODE: 9789605631390
  • ISBN: 978-960-563-139-0

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Τι τρέχει με τον Μπαντού;

agapw-kai-veltiwnw-ton-eauto-mou-kai-den-katakrinw-ti-diaforetikotita-mommyjammi6

Είναι αγαπημένο βιβλίο γιατί ήρθε just in time… Η μικρή μου Κωνσταντίνα τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει την 1η Δημοτικού και ήδη ένα άγχος σχετικά με τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις, έχει ξεκινήσει… Ο μικρός Μπαντού ξεκινά την 1η δημοτικού και βλέπει πως δεν είναι όπως στο νηπιαγωγείο, γράφουν, διαβάζουν, έχουν εργασίες. Όλο αυτό τον αγχώνει, θυμώνει και κλείνεται στον εαυτό του γιατί νιώθει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Αν σηκώσει το χέρι του και πει κάτι λάθος στην τάξη θα γελάσουν μαζί του; Αν δεν μπορεί να γράψει μια λέξη θα τον κοροϊδέψουν οι συμμαθητές του; Δεν τους αρέσει λοιπόν καθόλου το σχολείο, δεν θέλει να ξυπνάει το πρωί, δεν θέλει να πηγαίνει στην τάξη, δεν θέλει να σηκώνει το χέρι του… Νιώθει θυμό, φόβο και απόρριψη… Άραγε θα τα καταφέρει ο μικρός Μπαντού να πιστέψει στον εαυτό του και στις δυνατότητές του; Μια υπέροχη ιστορία για την διαφορετικότητα που καταγράφει με αριστουργηματικό τρόπο την απλοποιημένη αλλά τόσο έντονα συναισθηματικά παιδική σκέψη…

agapw-kai-veltiwnw-ton-eauto-mou-kai-den-katakrinw-ti-diaforetikotita-mommyjammi7

agapw-kai-veltiwnw-ton-eauto-mou-kai-den-katakrinw-ti-diaforetikotita-mommyjammi8

agapw-kai-veltiwnw-ton-eauto-mou-kai-den-katakrinw-ti-diaforetikotita-mommyjammi9

Τι τρέχει με τον Μπαντού; – Άννα Μιχίδη – Ελληνοεκδοτική
ΕικονογράφησηΦωτεινή Τίκκου
  • KATHΓΟΡΙΑ: Παιδικά & Εικονογραφημένα Βιβλία
  • ΤΥΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ: ΔΕΜΕΝΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ
  • ΣΕΛΙΔΕΣ: 40
  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 22 x 30
  • BARCODE: 9789605631413
  • ISBN: 978-960-563-141-3

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει

agapw-kai-veltiwnw-ton-eauto-mou-kai-den-katakrinw-ti-diaforetikotita-mommyjammi2

Εδώ θα δούμε ένα βιβλίο με ένα ιδιαίτερο θέμα που λίγο πολύ όλοι το βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, μικροί και μεγάλοι. Τον θόρυβο, τον σαματά και τις φωνές… που πολλές φορές μας τρελαίνουν και μας προκαλούν αθεράπευτο πονοκέφαλο! Αυτό ακριβώς το πρόβλημα είχε και ο Βασιλιάς της πόλης Βροντούπολης όπου όλοι οι κάτοικοι μιλούσαν πολύ δυνατά, γελούσαν πολύ δυνατά, τα παιδιά φώναζαν και τσίριζαν παίζοντας και επικρατούσε μία τρέλα… Βέβαια στην νότια πλευρά της πόλης δεν είχαν το ίδιο πρόβλημα. Εκεί βλέπεις υπήρχε ένα κορίτσι που ονομαζόταν Γαλήνη… από τότε που γεννήθηκε η πόλη άλλαξε… γαλήνεψε… τα πουλιά κελαηδούσαν μελωδικά, οι άνθρωποι μιλούσαν απαλά και τα παιδιά έπαιζαν ήρεμα και όμορφα… Άραγε η μικρή Γαλήνη θα καταφέρει να βοηθήσει τον Βασιλία με τους πονοκεφάλους του; Θα καταφέρει να τον κάνει να χαμογελάσει ξανά; Θα μεταφέρει αυτή την ηρεμία και στο βόρειο τμήμα της πόλης; Ένα παραμύθι που μας δίνει το μήνυμα “μαθαίνω από τα λάθη μου και βελτιώνω τον εαυτό μου”.

Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει – Τζένη Κουτσοδημητροπούλου – Ελληνοεκδοτική
Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου
ISBN 978-960-563-157-4

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ