Αληθινές φιλίες στο πέρασμα του χρόνου, που άντεξαν και ας τσαλακώθηκαν

Είχα τη τύχη ως τώρα να γνωρίσω θαυμάσιους ανθρώπους που ούτε καν οι ίδιοι το γνώριζαν… Αληθινές φιλίες στο πέρασμα του χρόνου, που άντεξαν και ας τσαλακώθηκαν

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Ναι πραγματικά… γνώρισα ανθρώπους που ήταν θαυμάσιοι και ούτε καν οι ίδιοι το γνώριζαν. Πιστεύω πως τελικά αυτό ήταν και το μεγάλο τους μυστικό. Δεν έκαναν τίποτα… Ήταν όπως ακριβώς ήταν. Ο χρόνος μας λυγίζει, οι συνθήκες, τα γεγονότα μας κουράζουν, τσαλακώνουν τις συμπεριφορές και τις σχέσεις μας… Πολλές φορές το έχω νιώσει και προσπαθώ να πατήσω ένα pause και να δω τι ακριβώς έφταιξε.

Σχέσεις γάμων που τερματίζουν, φιλίες που σβήνουν, άνθρωποι που χάνονται… είναι μαχαιριά στην καρδιά όταν αντικρίζεις έναν άνθρωπο που κάποτε σήμαινε τόσα για εσένα και τώρα απλώς να σε γεμίζει θλίψη και κενό. Ίσως και αδιαφορία… μία αυτόματη τάση απομάκρυνσης χωρίς λόγο και αιτία.

Οι άνθρωποι αλλάζουμε, εγώ, εσύ, όλοι μας… πολλές φορές είναι και τα γεγονότα που σε βρίσκουν στην πορεία και σε σκληραίνουν, σε κάνουν λιγότερο ανεκτικό, σε κάνουν να θέλεις να απομακρύνεσαι και να αναζητάς νέες επιρροές και ανθρώπους. Όσο τα χρόνια περνούν βλέπω πως οι φιλίες περιορίζονται και γίνονται πιο ξεχωριστές όταν υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα, όταν μπορείς να μοιραστείς τη χαρά και τον ενθουσιασμό σου. Το ίδιο ισχύει και στις σχέσεις… πως μπορείς να είσαι με έναν άνθρωπο όταν δεν συμβαδίζουν οι σκέψεις, τα γούστα και τα ενδιαφέροντά σου; Το ίδιο ισχύει και με τον φίλο σου.

15 πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσεις να σπαταλάς το χρόνο σου!

Αληθινές φιλίες στο πέρασμα του χρόνου, που άντεξαν και ας τσαλακώθηκαν, αυτές είναι οι φιλίες για τις οποίες αξίζει να πιεις ένα ποτηράκι κρασί… να τσουγκρίσετε τα ποτήρια και να μιλήσετε για το μέλλον… Δεν έχει σημασία αν το κάνετε αυτό από κοντά, ακόμα και ένα τηλέφωνο είναι αρκετό, η κίνηση να σηκώσεις το ακουστικό και να μιλήσεις, να θελήσεις να μιλήσεις είναι το κλειδί… Αυτή η επιθυμία να θέλεις να μιλήσεις ή να γράψεις στην φίλη σου είναι αυτή η επιθυμία που υποδηλώνει το πραγματικό ενδιαφέρον.

alithines-filies-sto-perasma-tou-xronou-pou-anteksan-kai-as-tsalakwthikan2

Ναι ξέρω… όλοι έχουμε αλλάξει, τα είπαμε…. μη τα λέμε ξανά… Όμως τι κάνουμε για τους άλλους; Που είμαστε εμείς μέσα σε μία σχέση; Που είμαστε μέσα σε μία φιλία; “η πραγματική μου φίλη με έμαθε να μην την έχω ανάγκη στα δύσκολα”

Ισχύει;

Ναι είναι αυτονομία, είναι ανεξαρτησία αλλά για εμένα δεν είναι πραγματική φίλη ή φίλος ή σχέση. Όταν δεν έχω πια αυτή την ανάγκη να μιλήσω τότε κάτι με φρενάρει. Δεν θα με καταλάβει νιώθω; Δεν θέλω να τον φορτώσω; Δεν αξίζει να συζητήσω αυτό που σκέφτομαι; Και κάπως έτσι ξεκινούν σιγά σιγά οι άνθρωποι να χάνονται. Να δημιουργούν μία προσκόλληση μόνο με το αυστηρά συγγενικό τους περιβάλλον, να ακολουθούν τα “σωστά” πρέπει και να χάνονται στην μετάφραση με τα δικά τους “πραγματικά” θέλω…

Η ζωή προχωρά, οι άνθρωποι αλλάζουμε καθώς και οι σχέσεις μας. Κάποιες παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο για τον Α Β λόγο, έτσι απλά… Σχέσεις πάνω στις οποίες μπορεί στο παρελθόν να μη πόνταρες πολλά αλλά τελικά στην πορεία ανακάλυψες ότι αξίζουν πραγματικά… Είναι κάποιες φορές αστείο και σε εκπλήσσει γιατί είναι έξω από τις προδιαγραφές σου, αλλά έτσι είναι η ζωή…

Αν κοιτάξουμε στον καθρέφτη θα αντικρίσουμε έναν ξένο ή κάποιον που μας μοιάζει;

“Ο αιώνας μας είναι αιώνας γνωριμιών και όχι των φιλιών” δεν ξέρω με σιγουριά αν ισχύει όμως, έχει μία βάση. Όταν όλα τρέχουν γύρω σου, καταιγισμός ερεθισμάτων και συναισθημάτων… έτσι μάθαμε να “τρέχουμε” και τις σχέσεις μας. Είναι γεγονός πως πολλές φορές πέφτουμε σε πολλά λάθη που ούτε καν οι ίδιοι θέλουμε να κατανοήσουμε. Στην πορεία όμως όταν πραγματικά θέλεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου, μαθαίνεις να σε κρίνεις.

Ο φίλος ΔΕΝ θα γεμίσει τα ΚΕΝΑ σου ούτε είναι υποχρεωμένος να το κάνει… Επιλέγει να είναι δίπλα σου και με την στάση του να σε ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ να σε ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ και με τον τρόπο του να σου δώσει το ερέθισμα να βρεις την άκρη σου… τα υπόλοιπα είναι καθαρά δική σου δουλειά. Είναι εύκολο να ρίχνουμε τα λάθη επάνω στους άλλους και να μπλοκάρουμε τα συναισθήματά μας.

Σίγουρα το μυστικό για μία επιτυχημένη σχέση ή μία επιτυχημένη φιλία είναι αρχικά να είμαστε εμείς ΦΙΛΟΙ καλοί με τον εαυτό μας. Πάντα έρχεται αυτό το “πλήρωμα” του χρόνου, σε όλες τις μορφές σχέσεων και εκεί είναι πολλές φορές που πονάς… για όσα έκανες, για όσα δεν έκανες…

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

«Μην περπατάς μπροστά μου. Δεν θέλω αρχηγό και ίσως να μη σε ακολουθήσω. Μην περπατάς πίσω μου. Δεν θέλω οπαδό και μπορεί να σε χάσω. Περπάτα δίπλα μου, θέλω έναν αληθινό φίλο».

alithines-filies-sto-perasma-tou-xronou-pou-anteksan-kai-as-tsalakwthikan3

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ