Έγκλημα στην οικογένεια του σερ Τζέιμς στο μουντό και παγωμένο Λονδίνο

Ένα βιβλίο που αν και αστυνομικό, είναι γραμμένο με εξαιρετική ευαισθησία και μια δόση ρομαντισμού. Έγκλημα στην οικογένεια του σερ Τζέιμς στο μουντό και παγωμένο Λονδίνο – Γράφει η Μαρία Διακαντώνη

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Φίλοι μου αγαπημένοι…

Η χρυσή Βικτωριανή εποχή, το μουντό και παγωμένο Λονδίνο, οι καταπράσινες Αγγλικές εξοχές, μεγαλόπρεποι πύργοι και αξιοπρεπή αστικά σπιτάκια, βρωμερές ταβέρνες και λασπερά δρομάκια  αποτελούν, θα λέγαμε, ιδανικό περιβάλλον για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα.

Στο Έγκλημα στην οικογένεια του σερ Τζέιμς η  Kate Saunders, συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος διαλέγει αυτήν τη γοητευτική εποχή και αυτό το σκηνικό για να υφάνει μια ιστορία μυστηρίου και κρυμμένων μυστικών. Μυστικών που οδήγησαν σε τρεις απεχθείς φόνους κι ένα νεαρό αριστοκράτη ένα βήμα πριν από την κρεμάλα.

Η Λετίσια Ροντ, άτυπη ντετέκτιβ, χήρα αρχιδιακόνου, αδελφή και βοηθός διάσημου ποινικολόγου, σεμνή, αφανής, διακριτική, με αλάνθαστο ένστικτο και εμμονή στην αλήθεια, θα ταξιδέψει με άμαξες που τις δέρνουν καταιγίδες, με παγωμένα τρένα και θαλασσοδαρμένα ατμόπλοια, θα επισκεφτεί μακρινά ψαροχώρια, αριστοκρατικά καφέ και ανυπόληπτα σπίτια, πύργους και καταγώγια, θα ρωτήσει,θα ανακρίνει διακριτικά, θα συγκρουστεί με τον κυνικό επιθεωρητή, θα υποδυθεί την γκουβερνάντα και την αδερφή του ελέους, θα κάνει ότι της επιτρέπει η κοινωνική της θέση, μέχρι να καταφέρει να ξετυλίξει το κουβάρι του παρελθόντος και να πιάσει το νήμα που οδηγεί στην αλήθεια που τόσο επίμονα αναζητά.

Ένα βιβλίο που αν και αστυνομικό, είναι γραμμένο με εξαιρετική ευαισθησία και μια δόση ρομαντισμού.

Η συγγραφέας αποτυπώνει θαυμάσια την εποχή τα ήθη και τις συνήθειές της. Πλάθει ζωντανούς χαρακτήρες, απλούς καθημερινούς ανθρώπους, ευυπόληπτους αριστοκράτες, συμπαθητικούς κληρικούς, άπληστους και αδίστακτους κακοποιούς, χαριτωμένες σεμνές δεσποινίδες, αξιοπρεπείς κυρίες και παραστρατημένες γυναίκες και χτίζει βήμα-βήμα την πλοκή  ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας, τις παράλληλες και συγκινητικές, κάποιες φορές, ιστορίες τους.

Στο τέλος του βιβλίου η Kate Saunders ομολογεί ότι λατρεύει, από τα εφηβικά της χρόνια, την Βικτωριανή εποχή και τον Κάρολο Ντίκενς. Αυτό αποτυπώνεται σε όλη την ατμόσφαιρα του έργου. Ο δε βασικός χαρακτήρας, πάνω στον οποίον κτίστηκε η υπόθεση, η πανέμορφη Ελεν Ορμ, η κόρη του ψαρά, παραστρατημένη αλλά τόσο αξιοπρεπής, είναι εμπνευσμένος από την Εμιλυ του ”Δαβίδ Κοπερφιλντ ”, επίσης κόρη ενός ψαρά, την τύχη της οποίας ο Ντίκενς αφήνει αόριστη.

Το εξαιρετικά κατατοπιστικό οπισθόφυλλο μας βάζει αμέσως στο κλίμα και το νόημα της υπόθεσης, αλλά φυσικά μέσα στις σελίδες μας περιμένουν πολλές εξελίξεις.

egklima-stin-oikogeneia-tou-ser-james-sto-mounto-kai-pagwmeno-londino-mommyjammi2

Ένα βιβλίο που μου κράτησε ευχάριστη συντροφιά, ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά αλλά ασφαλώς και για τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια.

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

ISBN: 978-960-605-252-1
Συγγραφέας: Kate Saunders
Μεταφραστής: Ρηγούλα Γεωργιάδου
Επιμελητής: Ιουλιάννα Πανίδη
Έκδοση: 1η
Ημερομηνία έκδοσης: 07/06/2017
Αριθμός σελίδων: 352
Format: Paperback
Μέγεθος: 140 x 205
Χώρα προέλευσης: Ηνωμένο Βασίλειο
Θεματολογία: Αστυνομικά – Θρίλερ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ