Οι Μαγεμένες της Μαίρης Κόντζογλου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια πολύ δελεαστική πρόταση! Ένα βιβλίο που θα ξύσει τη βαθιά πληγή της αρχαιοκαπηλίας… Οι Μαγεμένες της Μαίρης Κόντζογλου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο  Γράφει η Μαρία Διακαντώνη.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Μια πολύ δελεαστική πρόταση των εκδόσεων Μεταίχμιο για το φετινό καλοκαίρι είναι σίγουρα το τελευταίο βιβλίο της Μαίρης Κόντζογλου “Οι Μαγεμένες”Ένα βιβλίο που θα ξύσει τη βαθιά πληγή που η αρχαιοκαπηλία σε συνδυασμό με την άγνοια και την κερδοσκοπία έχουν προκαλέσει στην πολιτιστική μας κληρονομιά με την αρπαγή των μνημείων της. Κι αυτό γιατί, αν και πρόκειται για μυθοπλασία, κορμός του έργου και κυρίαρχο στοιχείο του είναι η αληθινή ιστορία της απαγωγής  της Στοας των Ειδώλων, της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό μνημείο του 2ου μ.Χ αιώνα με κορινθιακούς κίονες και πεσσούς στολισμένους με ανάγλυφες μυθολογικές μορφές . Τις λεγόμενες Μαγεμένες ή Αγγέλους ή Las Incantadas.

Ο Γάλλος παλαιογράφος Εμμανουέλ Μιλλέρ με την συγκατάθεση και συνδρομή του Σουλτάνου κατάφερε να το ξεριζώσει από τον τόπο του, αφού το κατακρεούργησε για να μπορέσει να το μεταφέρει στη Γαλλία. Μέσα και πάνω σ`αυτό το ιστορικό της απαγωγής , τα πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα θα υφανθούν με τα φανταστικά, σ`ένα ρομαντικό και συγκινητικό μυθιστόρημα όπου ο έρωτας, ο αλτρουισμός, η αγάπη για πατρίδα ελευθερία και δικαιοσύνη θα αντιπαρατεθούν με την άγνοια, την απληστία, και τη διαφθορά.

 

Σε μια Σαλονίκη όπου η ζωντανή και ρεαλιστική περιγραφή της, θα μας μεταφέρει στα πολύβουα και πολυπρόσωπα στενά δρομάκια, στις γειτονιές και τα παζάρια, στις συναγωγές, τα τζαμιά και τις εκκλησιές της, μέσα σ` ένα ανακάτεμα από χρώματα, αρώματα, φορεσιές και γλώσσες, μέσα στα πλακόστρωτα που πότε λιώνουν από τη ζέστη, πότε πλημμυρίζουν από τα λασπόνερα ή κρυσταλλώνουν από τον παγωμένο Βαρδάρη, μέσα σ`αυτήν τη Σαλονίκη μια δράκα ανθρώπων θα δώσουν μιαν άνιση μάχη για να αποτρέψουν τη θρασύτατη κλοπή και να σώσουν την κληρονομιά τους.

Άνθρωποι τόσο διαφορετικοί, που τους χωρίζουν γλώσσα, θρησκεία και καταγωγή, ενώνονται σ`έναν κοινό σκοπό και δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς αγάπης, φιλίας και αλληλοσεβασμού. Ο νεαρός Χριστιανός και η Εβραιοπούλα, ο Βλάχος γλύπτης με τον ηλικιωμένο Γάλλο γιατρό, ο Εβραίος έμπορος με το Δάσκαλο ‘Ελληνα επαναστάτη. Ο καθ`ένας θα ξετυλίξει τη δική του προσωπική ιστορία, τις εσωτερικές του αναζητήσεις, τα όνειρά του και οι ιστορίες θα συνθέσουν μια συναρπαστική πλοκή. Οικογενειακές παραδόσεις, ήθη και έθιμα, πολιτικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια και φυσικά ο έρωτας σε διαφορετικές μορφές αλλά πάντα έρωτας,θα συμπληρώσουν τον καμβά.

Κι από πάνω οι ”Μαγεμένες”  Λήδα – Αριάδνη – Διόνυσος – Μαινάδα – Νίκη – Αύρα – Διόσκουρος- Γανυμίδης, να παρακολουθούν και να ψιθυρίζουν να αναρωτιούνται, να αγωνιούν και να προβλέπουν τον ξεριζωμό που δεν θα ήταν μόνο ο δικός τους.

Κι αργότερα στο σκοτεινό υπόγειο της μακρινής χώρας…

….πονάω…φοβάμαι…κρυώνω…  ας πούμε το παραμύθι με το βασιλιά Αλέξανδρο και τη τη βασίλισσα της Θράκης που μαρμάρωσε μέσα στη στοά.

Μια φορά κι έναν καιρό…

Ε π α ν έ ρ χ ο μ α ι .

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Μια σαγηνευτική ιστορία, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, που σκαλιζεται με έρωτα και αίμα στα βυζαντινά τείχη, στα υγρά λιθόστρωτα, στις συναγωγές, στα παζάρια και στα γεμάτα θρύλους και ατμούς χαμάμ της Σαλονίκης… . . “Οι Μαγεμένες” της ΜΑΙΡΗΣ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ από τις #εκδοσειςμεταιχμιο #metaixmiobooks @metaixmio . . #mommyjammi #momblogger #bookstagram #bookreview #story #blogger #μεταιχμιο #μυθηστόρημα #οιμαγεμένες #μαιρηκοντζογλου

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????MommyJammi???? Maria Liodou! ???? (@mommyjammi.gr) στις

Οι Μαγεμένες (Las Incantadas)
ISBN: 978-618-03-0987-4
Σελίδες: 528
Ημερομηνία έκδοσης: 11/05/2017 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ