Ιδέα διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο by VioletMimosa

Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να συμμαζέψω το δωμάτιο της Μελίνας. Πολλά πράγματα, πολλά παιχνίδια, πολλά χρώματα. Ιδέα διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο by VioletMimosa

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να συμμαζέψω το δωμάτιο της Μελίνας. Πολλά πράγματα, πολλά παιχνίδια, πολλά χρώματα. Και εμένα ξυπνάει ο μινιμαλισμός μέσα μου και λίγο τρελαίνομαι… Χαχα! Αφού έκανα μια αναδιαμόρφωση των επίπλων (όχι κάτι σημαντικό), αφού ξεδιαλέξαμε τα παλιά μωρουδίστικα παιχνίδια για να τα δώσουμε και αφού συμβιβάστηκα με την ιδέα ότι ένα παιδικό δωμάτιο δεν θα είναι ποτέ συμμαζεμένο και θα είναι πάντα πολύχρωμο, σκέφτηκα να ελαφρύνω λίγο την διακόσμηση στους τοίχους.

Απέσυρα κάποια κάδρα, έναν πίνακα ανακοινώσεων με εργασίες από τον παιδικό σταθμό και μερικές ζωγραφιές της Μελίνας που τις είχαμε κολλήσει με κολλητική ταινία. Όμως η Μελίνα εννοείται ότι δεν ήθελε να κρύψει τις αγαπημένες της εργασίες και ζωγραφιές που με τόσο κόπο έκανε, όπως είπε, σε ένα κουτί. Έτσι, σκέφτηκα την ιδέα με τις κορνίζες.

idea-diakosmisis-gia-to-paidiko-dwmatio-by-violetmimosa-mommyjammi2

Αγόρασα από την ΙΚΕΑ φτηνά κάδρα και χρησιμοποίησα μόνο τις κορνίζες. Μπορείς να κάνεις ό,τι σύνθεση σου αρέσει και ταιριάζει στο δωμάτιο του παιδιού. Επέλεξα 5 κορνίζες διαφορετικών μεγεθών σε λευκό χρώμα. Στερέωσα κορδόνι στο πλαίσιο και με μικρά ξύλινα μανταλάκια η Μελίνα κρέμασε τις ζωγραφιές και της χειροτεχνίες της.

Αυτό που μου αρέσει στην ιδέα αυτή είναι η ευελιξία. Μπορείς να αλλάζεις τις ζωγραφιές ακόμη και κάθε μέρα. Εμένα με βόλεψε πολύ γιατί περνάμε την φάση της ζωγραφικής, οπότε κάναμε με την Μελίνα την συμφωνία να διαλέγει τις καλύτερες ζωγραφιές της και να τις «εκθέτει» (Χαχα) και τις υπόλοιπες να τις βάζει σε έναν φάκελο.

Επίσης, μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει η διακόσμηση του δωματίου ανάλογα με την εποχή. Για παράδειγμα Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι μπορείτε να φτιάχνετε, εκτός από ζωγραφιές, σχετικές κατασκευές και να της κρεμάτε. Ένα αγαπημένο παλιό μπλουζάκι, ένα αγαπημένο λούτρινο παιχνίδι, το πρώτο γράμμα του ονόματος του παιδιού είναι μερικές ακόμη ιδέες. Έτσι, η διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο δεν θα είναι πια απρόσωπη και τυποποιημένη.

idea-diakosmisis-gia-to-paidiko-dwmatio-by-violetmimosa-mommyjammi3

idea-diakosmisis-gia-to-paidiko-dwmatio-by-violetmimosa-mommyjammi4

Πως σου φάνηκε η ιδέα με τις κορνίζες; Άφησε, λοιπόν, την φαντασία σου ελεύθερη και δημιούργησε με ό,τι υλικά διαθέτεις! Μπορείς να βρεις περισσότερες ιδέες διακόσμησης στο VioletMimosa.gr.

Και ας σου πω και λίγα λόγια για το blogμας. Είμαστε η Λένα και η Κατερίνα και ξεκινήσαμε το VioletMimosa πριν περίπου ένα χρόνο με πολλή χαρά και δημιουργική διάθεση. Στο Blog μας θα βρεις ιδέες για διακόσμηση, before-after projects, DIY κατασκευές, αγαπημένες μας συνταγές (εύκολες πάντα), βιβλία και ταινίες που μας κέρδισαν, προϊόντα ομορφιάς που δοκιμάσαμε, ταξίδια και εκδρομές που κάναμε, θέματα που μας απασχολούν για παιδιά, αφού είμαστε μαμάδες και οι δύο, και διάφορα άλλα. Αν θες να γνωρίσεις καλύτερα εμάς, τα ενδιαφέροντα μας και τις ιδέες μας κάνε μια επίσκεψη στο blog μας www.violetmimosa.gr. Μπορείς, επίσης, να μας ακολουθήσεις στο Facebook (@violetmimosaByLenaAndKaterina) και στο Instagram (violetmimosa).

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το www.mommyjammi.gr για την φιλοξενία!!!

Φιλιά, Λένα

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ