Συνέντευξη με την Έλενα Ανδρεάδη – μας μιλά για Τα Τέρατα των Ωκεανών!

Η Ελένη Ανδρεάδη αναθέτει στους μικρούς αναγνώστες μια ολοκαίνουρια άκρως απόρρητη μυστική αποστολή. Συνέντευξη με την Έλενα Ανδρεάδη – μας μιλά για Τα Τέρατα των Ωκεανών! 

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!

Μετά την  «Εκδίκηση του Πουφ» ήρθαν «Τα Τέρατα των Ωκεανών». Στο καινούριο σας βιβλίο ποια είναι η αποστολή που καλούνται να αναλάβουν οι πράκτορες-αναγνώστες; 

Στα «Τέρατα των Ωκεανών» ο αναγνώστης που είναι και ο πρωταγωνιστής της δράσης όπως σε όλα τα βιβλία, πρέπει να σώσει τον κόσμο από το ύπουλο πλάνο του

Ιβάν φον Βαμπάουερ να καταστρέψει τις θάλασσες μέσα σε 48 ώρες. Ο κακός της  ιστορίας μας ο Ιβάν, αναγνωρίζοντας πως το υγρό στοιχείο καταλαμβάνει το 72% του πλανήτη θέλει να κατακτήσει τον κόσμο καταστρέφοντας για αρχή τους ωκεανούς μέσα από τέσσερα τέρατα. Αυτό που θα διαπιστώσει βέβαια ο αναγνώστης που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μαζί με τους τέσσερις επίλεκτους Πράκτορες που θα τον βοηθήσουν, είναι ότι αυτά τα τέρατα τα έχουμε φτιάξει εμείς οι άνθρωποι και όχι ο πανούργος Ιβάν.

Σε κάθε βιβλίο σας ζητάτε την συναίνεση του μικρού αναγνώστη. Του λέτε πως αν δεν είναι έτοιμος να μην το ανοίξει καν. Η ελεύθερη βούληση-ακόμη και σε μικρές ηλικίες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση γνώσης;

Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα εκπαιδευτικό βιβλίο να προσεγγίζει το θέμα με έναν τρόπο ελκυστικό προς τον αναγνώστη. Στην υιοθέτηση του ρόλου του μυστικού Πράκτορα, θεωρώ πως το βασικό είναι ο αναγνώστης-μικρός Πράκτορας να αποδεχτεί την αποστολή με ελεύθερη βούληση, γιατί έτσι θα αφομοιώσει και θα δεχτεί πολύ πιο εύκολα την εκπαιδευτική πληροφορία που μεταφέρεται μέσα από αυτή την περιπέτεια.

ta-terata-twn-wkeanwn-nea-apostoli-gia-tous-praktores-tou-planiti-mommyjammi1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ REVIEW ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: 

Τα τέρατα των ωκεανών – Νέα αποστολή για τους πράκτορες του πλανήτη!

 

 

 

 

 Στα βιβλία σας έχετε μυστικά στοιχεία κρυμμένα σε QRcodes. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία; 

Αυτό που ίσχυε και ισχύει πάντα για να αγαπήσεις ένα βιβλίο, είναι η καλή ιστορία. Η τεχνολογία μπορεί να εμπλουτίσει την ανάγνωση μέσω κάποιων εφαρμογών. Τα βιβλία της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη, διαβάζονται χωρίς αναγκαστικά να πρέπει κανείς να διερευνήσει τα QRCodes, αλλά εάν το θελήσει, σίγουρα αυτά τα εργαλεία μπορούν να διανθίσουν το κείμενο με επιπλέον στοιχεία, εικόνες και ηχητικά μηνύματα.

Περιγράψτε μας μια από τις καθημερινές μάχες που πρέπει να δίνουν τα παιδιά προκειμένου να νικήσουν κάποιο από τα τέρατα των ωκεανών.
Ένα από τα πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να κερδίσουν τη Σουπάρα για παράδειγμα, είναι να αποφεύγουν τα πλαστικά μιας χρήσης, δηλαδή να μην χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες μεταξύ άλλων. Ένα άλλο από τα τέρατά μας είναι η Ψαρόσκουπα και για να το αντιμετωπίσουμε πρέπει να καταναλώνουμε ψάρια υπεύθυνα. Γι’ αυτό στο τέλος του βιβλίου έχουμε τοποθετήσει έναν ειδικό πρακτορικό χάρακα-κάρτα, ώστε τα παιδιά να μετρούν τα ψάρια και να βρουν ποια είδη μπορούν να καταναλώσουν και το σωστό μέγεθός τους.

Ποιο είναι το πιο μεγάλο όνειρο των Πρακτόρων του Πλανήτη; 

Το πιο μεγάλο όνειρο των Πρακτόρων είναι να σωθεί ο πλανήτης με τη βοήθεια όλων των αναγνωστών Πρακτόρων, αλλά και να περάσουν και όμορφα κάνοντας άκρως πρακτορικές αποστολές.

Οι Πράκτορες του Πλανήτη άνοιξαν φτερά τόσο για την Κίνα, όσο και για τον Αραβικό Κόσμο. Τι κάνει-θεωρείτε- τα βιβλία σας να ξεπερνούν τα σύνορα;

Νομίζω πως αυτό που τα παιδιά βρίσκουν ελκυστικό είναι η υιοθέτηση του ρόλου του Πράκτορα και το πως αναλαμβάνουν τα ίδια δράση, για προβλήματα τα οποία μοιράζεται όλος ο κόσμος μας. Πρόκειται δηλαδή για θέματα τα οποία είναι γνωστά σε όλα τα παιδιά, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε στην Κίνα, είτε στην Τουρκία και την Αμερική.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

A_40559_copy

Βιογραφικό:
Η Ελένη Ανδρεάδη χρησιμοποιεί τη συγγραφική της πένα ως το απόλυτο μυστικό όπλο για τη δημιουργία της σειράς βιβλίων Πράκτορες του Πλανήτη. Σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και έχει εργαστεί ως στρατηγικός και περιβαλλοντικός σύμβουλος σε Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία. Η ομώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία Πράκτορες του Πλανήτη που ίδρυσε εκπαιδεύει κάθε χρόνο πάνω από 12.000 νέους πράκτορες μέσα από τα προγράμματα και το άκρως απόρρητο υλικό της. Το πρώτο βιβλίο της Ελένης, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015, ενώ βρέθηκε στις βραχείες λίστες για το βραβείο Βίτω Αγγελόπουλου, του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου, στα Βραβεία Βιβλίου Public και στα Βραβεία Αναγνώστη, όπου κατατάχτηκε πρώτο από τα βιβλία γνώσεων. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί και θα κυκλοφορήσουν σε χώρες του εξωτερικού, όπως στην Κίνα και στην Αίγυπτο. Κάποιοι πιστεύουν ότι η 00Συγγραφέας είναι η Διοικητής Δ, αλλά δεν το έχει ποτέ επιβεβαιώσει. Αντιθέτως η Ελένη ισχυρίζεται ότι γνώρισε τη Δ τυχαία κατά τη διάρκεια κατάβασης στον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου Σέρο Νέγκρο της Νικαράγουα με σανίδα σερφ.

TEMPELXANA FAMILY

Βιογραφικό:
Οι Πράκτορες του Πλανήτη είναι μια μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2009, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Τα σχολικά προγράμματα της οργάνωσης, όπως οι Αποστολές «Τέλος στα Απορρίμματα με Τρεις Λέξεις», «Σταματήστε τη Σπατάλη Ενέργειας», και «Σώστε το Δάσος», έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιούνται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό.Οι Πράκτορες του Πλανήτη έχουν βραβευτεί ως ένα από τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα έσοδα από τη βραβευμένη σειρά βιβλίων «Πράκτορες του Πλανήτη» ενισχύουν τη δράση της οργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στα σχολικά προγράμματα μπορείτε να επισκεφτείτε το www.planetagents.org.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ