Ζώδια και…νέα σχολική χρονιά!

Θα δούμε πως αντιδρά το κάθε ζώδιο στην πρώτη του επαφή με το σχολικό περιβάλλον δίνοντας συμβουλές ανάλογα με το ζώδιο. Ζώδια και…νέα σχολική χρονιά! – Γράφει ο Δημήτρης Καμίλλος

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

fullsizerenderpandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που οι διακοπές σταματούν, τα σχολεία ανοίγουν και… κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Τα πρωτάκια έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με αυτό ενώ τα υπόλοιπα παιδιά μπαίνουν και πάλι στον ρυθμό του διαβάσματος. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως αντιδρά το κάθε ζώδιο στην πρώτη του επαφή με το σχολικό περιβάλλον και θα δώσουμε κάποιες συμβουλές, ανάλογα με τη φύση του κάθε ζωδίου, για το πως να χειριστείτε καλύτερα την κατάσταση καθώς και το διάβασμα του παιδιού. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Για αρχή να έχετε στο νου ότι τα ζώδια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με τα στοιχεία. Έτσι υπάρχουν τα ζώδια της Φωτιάς, της Γης, του Αέρα και του Νερού.

Τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες και Τοξότες) είναι κατά κανόνα εξωστρεφή και κυρίαρχα. Έτσι συνήθως προσαρμόζονται στο καινούριο σχολικό περιβάλλον. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να το βολιδοσκοπήσουν και να αποδεχτούν ότι υπάρχει κάποιος εκεί μέσα που θα τους κάνει κουμάντο (ο δάσκαλος). Αυτό, το ότι κάποιος άλλος θα έχει το πάνω χέρι, θα τα κάνει να αντιδρούν. Θα κάνουν παρέες εύκολα.

Τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) είναι πιο κλειστά και στην αρχή λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος νιώθουν ότι δεν πατούν σε σταθερό έδαφος. Έτσι η όποια τους αντίδραση θα οφείλεται κυρίως στην ανασφάλεια. Είναι όμως πραγματιστές και έτσι μόλις συνηθίσουν το καινούριο περιβάλλον θα το αγαπήσουν.

Τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι) είναι επικοινωνιακά και έτσι θα κάνουν γρήγορα παρέες και θα προσαρμοστούν χωρίς πολλά προβλήματα. Από τη φύση τους ρωτάνε τα πάντα οπότε θα πρέπει να είστε έτοιμοι να τους εξηγήσετε πολλά γύρω από τη σχολική ζωή και τις νέες τους υποχρεώσεις.

Τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες) είναι, όπως ίσως θα ξέρετε, αρκετά συναισθηματικά έτσι νιώθουν ευάλωτα στο νέο περιβάλλον. Είναι πιθανό στην αρχή να είναι μόνα τους. Χρειάζονται συνήθως υποστήριξη από τον δάσκαλο και τον γονέα. Θέλουν τον χρόνο τους.

Πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για το ζώδιο μόνο. Ένας πλήρης χάρτης του παιδιού είναι αυτός που θα αποκαλύψει όλη του την προσωπικότητα, τις δυνατότητές του και τις προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει.

Κριός

Ζωηρός και βιαστικός, θα θέλει να εξερευνήσει το νέο περιβάλλον. Αν κάτι όμως δεν του αρέσει θα σας ταλαιπωρήσει μέχρι να καταλάβει ότι… δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Επειδή μπορεί να γίνουν αντιδραστικοί μην τους επιβάλλεστε. Τονώστε την επιθυμία τους να είναι πρώτοι (υγιής ανταγωνισμός φυσικά) και φροντίστε να μην διασπάται η προσοχή τους όταν έχουν διάβασμα. Όταν κουράζονται κάντε διαλείμματα με παιγνίδι.

Ταύρος

Πρακτικοί και πραγματιστές θα συνηθίσουν γρήγορα στις νέες τους υποχρεώσεις. Προσέξτε μόνο το πείσμα τους. Θυμηθείτε ότι οι Ταύροι κάνουν τα πράγματα με τους δικούς τους ρυθμούς. Συνήθως τους αρέσουν οι δημιουργικές ασχολίες με τα χέρια (ζωγραφική, πηλός κτλ)

Δίδυμοι

Περίεργοι από τη φύση τους, θα αγαπήσουν τα μαθήματα. Θα θέλουν να έχουν πολλές ασχολίες εντός και εκτός σχολείου. Φροντίστε να εξασκείτε την διανοητική τους λειτουργία καθώς αυτό θα τους κεντρίζει το ενδιαφέρον. Εξηγείστε τους κάτι που ρωτάνε ή πείτε “δεν ξέρω”. Μην καταφεύγετε σε λύσεις του τύπου “έτσι είναι!”.

Καρκίνος

Μπορεί να κλάψει, μπορεί να χτυπηθεί κάτω για να μην πάει σχολείο! Αυτό όμως δείχνει απλώς ότι το φοβίζει η νέα πραγματικότητα. Δείξτε του αγάπη και ανοχή και εξηγήστε του ότι ο δάσκαλος είναι για αυτό σαν δεύτερος γονιός. Μιλήστε του για τις δικές σας εμπειρίες όταν πήγατε σχολείο. Επειδή κατά κανόνα έχει καλή μνήμη θα έχει καλές αρχικές επιδόσεις στα μαθήματα.

Λέοντας

Θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα βρει τον τρόπο να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Ενθαρρύνετέ τον να διαβάζει μεθοδικά γιατί θα έχει την τάση να βιάζεται. Προβλήματα ίσως προκύψουν αν έρθει αντιμέτωπος με άλλα παιδιά που θέλουν κι αυτά να είναι πρώτα. Διδάξτε του τη σημασία της συνεργασίας.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι συνήθως μελετηροί και μεθοδικοί. Θα θέλουν να είναι καλοί στα μαθήματα και πολλές φορές ίσως έχουν παραπάνω άγχος από ό,τι χρειάζεται. Αν δείτε κάτι τέτοιο, ή αν κάπου δεν πάει καλά, δείξτε του ότι τον αγαπάτε όπως και αν έχει. Εξηγήστε του ότι και οι αποτυχίες είναι εδώ για να μας μαθαίνουν και να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι κι αυτές μέρος της ζωής.

Ζυγός

Επικοινωνιακοί και ευγενικοί, θα κάνουν φίλους και θα αγαπήσουν το σχολείο τους. Έχουν την τάση να “ξεχνιούνται” οπότε στην αρχή επιτηρείστε τους στο διάβασμα. Έχετε το νου σας στο πως είναι το σχολικό περιβάλλον και μιλάτε με το παιδί καθώς αν υπάρχουν σκληρές συμπεριφορές από άλλα παιδιά, ο Ζυγός δεν θα ξέρει πως να τις αντιμετωπίσει.

Σκορπιός

Με μεγάλη ενέργεια και θέληση, ο Σκορπιός άμα το θελήσει θα…μπορέσει. Και για αυτόν έχει σημασία η ασφάλεια στο νέο περιβάλλον οπότε δώστε του χρόνο να προσαρμοστεί. Αν νιώσει ότι απειλείται θα αντεπιτεθεί οπότε μην αγχωθείτε αν μαλώσει. Δείτε τι ήταν αυτό που τον έκανε να επιλέξει αυτόν τον τρόπο αντίδρασης. Έχει κι αυτός καλή μνήμη όπως όλα τα ζώδια του Νερού. Του αρέσουν οι εξωσχολικές δραστηριότητες και τα σπορ.

Τοξότης

Έχει αγάπη για τη μάθηση αλλά τρομερή έλλειψη συγκέντρωσης καθώς στο μυαλό του μπορούν να… στριμωχτούν πεντακόσια διαφορετικά πράγματα. Δείξτε του πως να διαβάζει και εξετάστε τον. Μην περιμένετε απλώς να σας πει το μάθημα σωστά αλλά διαβάστε μαζί του για να μάθει να είναι μεθοδικός όσο γίνεται. Του αρέσει το παιγνίδι γιατί έχει πολλή ενέργεια και πολλές φορές θα τον πιάσει ο δάσκαλος να μιλάει στην τάξη. Αν διοχετεύσει την ενέργειά του κάπου συγκεκριμένα μπορεί να κάνει θαύματα!

Αιγόκερως

Μεθοδικός και υπομονετικός, θα κάνει αυτό που θα του πουν γιατί τα πάει καλά με τους κανόνες. Ο Αιγόκερως δε θέλει εξηγήσεις γιατί κατανοεί ότι ο καθένας έχει υποχρεώσεις. Έτσι συνήθως στα μαθήματα και στο σχολείο πηγαίνει καλά. Προσέξτε μόνο μην το παρακάνει! Έχει ανάγκη να μάθει να εκφράζεται για αυτό θα χρειαστείτε να συνεργαστείτε μαζί του για να καταλάβετε ποιον δρόμο θα επιλέξει για να το κάνει αυτό (πχ μέσα από το παιγνίδι, μέσα από την καλλιτεχνία κτλ).

Υδροχόοι

Έξυπνοι και υπεύθυνοι, οι Υδροχόοι θα μάθουν να διαβάζουν εύκολα. Έχουν όμως το δικό τους κριτήριο για τον κόσμο και το αναπτύσσουν από νωρίς έτσι δείχνουν απαξίωση για πράγματα, μαθήματα ή πρόσωπα που τα θεωρούν βαρετά. Είναι πιθανό να βαρεθεί τους ρυθμούς της τάξης. Αν συμβεί αυτό, δώστε του ασχολίες εκτός σχολείου και βιβλία που ξεφεύγουν από τη διδακτέα ύλη.

Ιχθύες

Ευαίσθητοι από τη φύση τους οι Ιχθύες θα χρειαστούν την υποστήριξή σας στο νέο τους περιβάλλον. Το “στεγνό” μάθημα τους κουράζει και έχουν ανάγκη από πιο δημιουργικά πράγματα που θα προωθήσουν τη φαντασία τους. Έτσι συνήθως τους αρέσουν τα καλλιτεχνικά και τα σκετς. Θα χρειαστούν τη βοήθειά σας στο διάβασμα γιατί και αυτοί, όπως οι Τοξότες και οι Ζυγοί έχουν την τάση να αφαιρούνται.

Να έχετε κατά νου ότι στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ανθρώπου δεν παίζει ρόλο μόνο το σχολείο. Δεν “παρκάρουμε” τα παιδιά στο σχολείο έχοντας αξιώσεις από τον δάσκαλο να τα βγάλει πέρα μόνος του. Το σπίτι, οι καταβολές δηλαδή του κάθε παιδιού, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το διάβασμα δεν τελειώνει στο σχολείο. Συνεχίζει στο σπίτι, παρέα με τον γονιό που διδάσκει στο παιδί του πως να διαβάζει. Το να μάθει ότι 2 συν 2 κάνουν 4 είναι δουλειά του δασκάλου αλλά το πως θα το μάθει, με ποιον τρόπο θα βάλει τάξη και θα ακολουθήσει μια σχολαστική μέθοδο στο διάβασμα, είναι δουλειά του γονέα. Όχι μόνο με το να κάθεται να διαβάζουν μαζί αλλά και με το να φροντίζει να υπάρχει ένα ήσυχο περιβάλλον γεμάτο αγάπη και κατανόηση. Ο γονιός δεν κάθεται στον νεροχύτη ή στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και το μόνο που κάνει είναι να ρωτάει το παιδί του αν “έκανε τα μαθήματά του”. Ούτε του λέει μόνο “έλα εδώ να σε εξετάσω”. Ο γονιός είναι στο γραφείο του παιδιού μαζί με το παιδί και του δείχνει πως να μαθαίνει. Απαντάει στις ερωτήσεις του και ψάχνει μαζί του στο internet και στην εγκυκλοπαίδεια.

Ο γονιός δεν παρουσιάζεται μόνο κάθε τρίμηνο στον δάσκαλο ζητώντας “τα ρέστα” γιατί το παιδί έχει “τέτοιους βαθμούς”. Ο γονιός συνεργάζεται με τον δάσκαλο. Αν δει ότι το παιδί δυσκολεύεται επικοινωνεί με τον δάσκαλο και τον ρωτάει ο ίδιος. Ναι έχουμε περιορισμένο χρόνο και ναι είμαστε κουρασμένοι αλλά το να είσαι γονιός σημαίνει ότι είσαι χίλια άλλα τόσα πράγματα και ένα από αυτά είναι να είσαι παιδαγωγός του ίδιου σου του παιδιού. Τα παιδιά έχουν “σπίτι”, δε γεννήθηκαν σε κάποιον κήπο όπως τα λάχανα! Το “σπίτι, μη την έννοια της οικογένειας είναι αυτό που θέτει τις βάσεις για την υλική, ψυχική και πνευματική ανάπτυξη του μικρού ανθρώπου. Αυτός είναι ο υπέροχος ρόλος που αναλαμβάνουν όσοι γίνονται γονείς και καλούνται να τον φέρουν εις πέρας. Περισσότερα για αυτά στο επόμενο άρθρο μας για τον ρόλο του γονιού ως πρότυπο μέσα από την αστρολογική σκοπιά. Να έχετε μια χαρούμενη και δημιουργική χρονιά!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

fullsizerender

pandorastrology – Ο Δημήτρης Καμίλλος σπούδασε και πήρε το πτυχίο της Αστρολογίας από τη Mayo School of Astrology του Λονδίνου και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του (MA) πάνω στην Αστρολογία από ιστορική, ανθρωπολογική και φιλοσοφική σκοπιά στο University of Wales Trinity Saint David στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης ενεργειακός θεραπευτής εφαρμόζοντας τα συστήματα Angelic Reiki και  Arcana Therapy που σκοπό έχουν την ολιστική ίαση και εξέλιξη του ανθρώπου με στόχο να έρθει πιο κοντά και να συντονιστεί με την αποστολή της ψυχής του. Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το site pandorastrology

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ