5 μυστικά για ένα υγιεινό πρωινό που βοηθά στην απώλεια βάρους

Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τα οφέλη του πρωινού, εγώ σήμερα θα σου αποκαλύψω τα δικά μου tips! 5 μυστικά για ένα υγιεινό πρωινό που βοηθά στην απώλεια βάρους

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Την άποψή μου για το πρωινό την γνωρίζεις, σε προηγούμενη ανάρτηση σου είχα γράψει το πόσο σημαντικό είναι στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας. Αυτή τη φορά δεν θα σου αναλύσω το σημαντικό του ρόλο στην υγεία σου ή στον μεταβολισμό σου, ούτε θα σε κατακρίνω που πολλές φορές κάνεις “skip” σε αυτό το γεύμα. Διαβάζοντας όμως παρακάτω σίγουρα θα γίνει το μυστικό σου trick για την απώλεια βάρους…

Επέλεξε γκράνολα για το πρωινό σου! Ο συνδυασμός της βρώμης, με τα αποξηραμένα φρούτα και το γάλα ή το γιαούρτι είναι ίσως το μεγαλύτερο boost που μπορείς να δώσεις το πρωί στον μεταβολισμό σου. Πρέπει όμως να δώσεις μεγάλη βάση από που θα την αγοράσεις διότι στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετές εκδοχές με αρκετή ζάχαρη και τελικά θα σε οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποίησε κανέλα στο πρωινό σου! Υπάρχουν αμέτρητες, ευτυχώς, μελέτες οι οποίες αποδεικνύουν ότι η κανέλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να την χρησιμοποιείς από σήμερα στο πρωινό σου, μέσα στο γάλα, επάνω στο γιαούρτι, ακόμα και στον καφέ σου! Κανέλα κεϋλάνης είναι η καλύτερη ποιοτικά σε σχέση με την κοινή που κυκλοφορεί.

Αν το φρέσκο φρούτο, σου είναι δύσκολο το πρωί, δοκίμασε τα αποξηραμένα! Για να σου είμαι ειλικρινής δεν είμαι λάτρης των φρούτων… κακώς πολύ κακώς και είναι κάτι που παλεύω. Ειδικά το πρωί ή στο δεκατιανό μου, αδυνατώ να καταναλώσω κάποιο φρούτο. Ξεκίνησα λοιπόν να καταναλώνω στο πρωινό μου αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη. Θέλει όμως προσοχή από που θα τα αγοράσετε ώστε να είσαστε σίγουρες ότι δεν έχουν ζάχαρη! Εννοείται το απόγευμα η επιλογή είναι ένα κανονικό φρουτάκι.

Άλλαξε τον καφέ με πράσινο τσάι! Ο καφές μας ξυπνά και γνωρίζεις πολύ καλά ότι εγώ προσωπικά τον λατρεύω. Όμως προσπαθώ 1-2 κούπες καφέ να τις αντικαθιστώ με πράσινο τσάι το οποίο είναι από τα ισχυρότερα λιποδιαλυτικά. Στο εμπόριο υπάρχουν εξαιρετικές ποικιλίες αρωματικού πράσινου τσαγιού που σίγουρα θα κάνουν το πρωινό σου πιο ενδιαφέρον!

Κάνε εναλλαγές στο πρωινό σου ώστε να μη το βαριέσαι! Δεν σημαίνει ότι το πρωί τρώμε μόνο δημητριακά ή γάλα ή γιαούρτι κλπ! Μπορεί για πρωινό να έχεις ένα σάντουιτς με καλής ποιότητας φυστικοβούτυρο ή με ελιές, λιαστή ντομάτα και τυρί με χαμηλά λιπαρά! Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τις επιλογές που μας ταιριάζουν!

Προσωπικά το κατάστημα το οποίο εμπιστεύομαι και προμηθεύομαι όλα τα υλικά τα οποία χρειάζομαι για μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι το Terra Delicia στου Ζωγράφου. Είναι το στυλ του μαγαζιού που μου αρέσει ιδιαίτερα. Ένα τύπου παλαιού παντοπωλείου στο οποίο μπορείς να βρεις άπειρες επιλογές για το πρωινό σου, μπαχαρικά, ποικιλίες τσαγιού, αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδες δίχως ζάχαρη και ένα σωρό βιολογικά χειροποίητα προϊόντα. Το μυστικό του είναι ότι λειτουργεί ως coffee spot το πρωί όπου μαζί με το καφέ έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσει αυτά που θέλεις να αγοράσεις! Πίνεις το καφέ σου και χαζεύει τα προϊόντα που θέλεις να επιλέξεις! Ταυτόχρονα μπορείς να το επισκεφτείς και το βράδυ για κρασί και μπύρα και αν σου αρέσει αυτό που πίνεις;… υπάρχει μέσα η κάβα όπου και μπορείς να το αγοράσεις και για το σπίτι σου! Ρίξτε μια ματιά παρακάτω στο φωτογραφικό μου υλικό και μη ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στην σελίδα του στο FACEBOOK και στο INSTAGRAM.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αχ αυτό το πρωινό! Προσπαθώ να το τηρήσω αλλά δεν τα καταφέρνω 🙁
    Ούτε εγώ είμαι πολύ των φρούτων και θα το ρίξω στα αποξηραμένα μου φαίνεται! Φιλιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ