Matcha τσάι το superfood και τα οφέλη του στον οργανισμό μας!

Το Matcha μπορεί να ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό στο ευρύ κοινό, όμως πλέον το μυστικό έχει αποκαλυφθεί. Matcha τσάι το superfood και τα οφέλη του στον οργανισμό μας!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Για να μάθουμε δύο πράγματα, το Matcha είναι υψηλής ποιότητας ποικιλία πράσινου τσαγιού σε μορφή σκόνης. Παράγεται από θάμνους των οποίων τα φύλλα ονομάζονται tencha. Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των φύλλων. Σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες πράσινου τσαγιού, τα φύλλα tencha περνάνε από ατμό για να διατηρηθεί η γεύση και το θρεπτικό περιεχόμενο. Ακολουθεί άλεσμα των φύλλων σε μύλους από γρανίτη και έτσι παράγεται η πράσινη σκόνη που είναι η πρώτη ύλη για το τσάι Matcha.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα και είναι γεγονός ότι πιο εύκολα θα το βρείτε στο εξωτερικό. Αγγλία και φυσικά από την πηγή του Ιαπωνία. Μου αρέσει το πράσινο τσάι και ήθελα να δοκιμάσω και το συγκεκριμένο το οποίο όπως έψαξα έχει απεριόριστες εφαρμογές σε ροφήματα, φαγητά ακόμα και προϊόντα περιποίησης. Δείτε ΕΔΩ “Diy Matcha Green Tea Face Srub!”

Σε μια κούπα προσθέτετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού από το τσάι (σε σκόνη) και προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και αναδεύετε καλά ώστε να διαλυθεί η σκόνη. Μετά προσθέτετε το υπόλοιπο ζεστό νερό και είναι έτοιμο. Καλό θα ήταν να μην αφήσετε το νερό να βράσει ώστε να μη καταστρέψει μεγάλο μέρος των θρεπτικών του συστατικών. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή γάλα καρύδας, γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας.  Εγώ το προτιμώ latte με γάλα σόγιας που έχει γεύση βανίλια. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σκόνη αυτή στο γιαούρτι σας ή να φτιάξετε παγωτό, μπισκότα κλπ! Θα πειραματιστώ και θα επανέλθω!

matcha-tsai-to-superfood-kai-ta-ofeli-tou-ston-organismo-mas2

Τι μας προσφέρει στην πραγματικότητα αυτό το πράσινο…. καταπράσινο τσαγάκι;!

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού Matcha σε καθημερινή βάση μπορεί να αποφέρει τα εξής οφέλη:

  • Πολύ υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Σύμφωνα με μελέτες ένα ποτήρι μάτσα ισοδυναμεί με τουλάχιστον δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.
  • Προσφέρει ηρεμία, αλλά και τόνωση χαρίζοντας ενέργεια.
  • Συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα των ιστών και το DNA, προκαλώντας πρόωρη γήρανση και αυξημένο κίνδυνο νόσου από καρκίνο.
  • Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χλωροφύλλη που περιέχει το Matcha, το όμορφο βαθύ πράσινο χρώμα του, καθίσταται ένα αποτοξινωτικό ποτό/ ρόφημα/ συστατικό, που καθαρίζει το αίμα αποβάλλοντας τις ανεπιθύμητες τοξίνες του σώματος.
  • Λειτουργεί σαν μία υψηλής ποιότητας καθημερινή πολυβιταμίνη, με αφθονία μέταλλων- ιχνοστοιχείων, μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καθώς και σημαντικά μέταλλα όπως το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο.
  • Περιέχει υψηλή συγκέντρωση των αμινοξέων L-Theanine, μια μοναδική σειρά φυσικών αμινοξέων που βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά στο πράσινο τσάι, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και τη συγκέντρωση, ενώ μειώνει το άγχος και το στρες, προσφέροντας μια απόλυτα ισορροπημένη κατάσταση χαλαρής εγρήγορσης.
  • Αποτελεί ένα υγιές υποκατάστατο του καφέ, καθώς η σκόνη Matcha περιέχει πολύ λιγότερη αναλογία καφεΐνης από τον καφέ, παρέχει μια σταθερή απελευθέρωση ενέργειας μεγάλης διάρκειας χωρίς το απότομο ανέβασμα των επίπεδων της κορτιζόλης (όπως ενεργεί ο καφές) και δεν επιβαρύνει τους επινεφρίδιους αδένες.
  • Βοηθά στη σταθερή διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα για παθήσεις, όπως ο διαβήτης.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι μειώνει την χοληστερόλη και τον κίνδυνο ηπατικής νόσου. Επίσης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες ένα ποτήρι μάτσα ισοδυναμεί με δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επεσε και εμενα στα χερια μου τελευταια ένα τέτοιο φακελάκι και το δοκίμάζω ακόμα με διάφορους τρόπους. τώρα που επιασε και δροσούλα, ότι πρπει να το δοκιμάσω σε ρόφημα! Ευχαριστω για τη συνταγη 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ