Τα βιβλία που ξεχωρίσαμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

Τα διαβάσαμε και σας τα παρουσιάζουμε, δύο παιδικές βιβλιοπροτάσεις από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Τα βιβλία που ξεχωρίσαμε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και σκέψεις!  

Πόσο μ’αρέσει το σχολείο

ta-vivlia-pou-ksexwrisame-me-tin-enarksi-tis-neas-sxolikis-xronias-mommyjammi2

Η εικονογράφηση σίγουρα θα τραβήξει το βλέμμα των μικρών αναγνωστών. Χαρούμε φωτεινά χρώματα και όμορφες εικόνες που μαζί με το κείμενο σου παρουσιάζουν τους τόσους πολλούς λόγους που έχεις για να σου αρέσει το σχολείο. Ένα κείμενο με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που σίγουρα κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι! Θεωρώ πως είναι το καταλληλότερο βιβλίο, το οποίο θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τους γονείς για την ομαλή μετάβαση του παιδιού ή των παιδιών τους στο νηπιαγωγείο.Η προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο μπορεί να είναι ομαλή αλλά και διασκεδαστική! Η μικρή μου Κωνσταντίνα φέτος ξεκίνησε στην 1η δημοτικού και της έδωσε αυτή την αισιοδοξία και την χαρά που χρειάζεται για την δική της προσαρμογή στο δημοτικό! Ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο ακόμα και για τα παιδιά τα οποία ξεκινούν να διαβάζουν που αφήνει μόνο ευχάριστα συναισθήματα!

ta-vivlia-pou-ksexwrisame-me-tin-enarksi-tis-neas-sxolikis-xronias-mommyjammi3

ta-vivlia-pou-ksexwrisame-me-tin-enarksi-tis-neas-sxolikis-xronias-mommyjammi4

Τις Ράμπι – Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο!
Εικονογράφος: Λόρα Χιουζ
μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου 
ISBN: 978-618-03-1117-4
Σελίδες: 40
Ημερομηνία έκδοσης: 28/08/2017

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

Τόνοι, τόνοι και Τόνι

ta-vivlia-pou-ksexwrisame-me-tin-enarksi-tis-neas-sxolikis-xronias-mommyjammi5

Θα σας πω με σιγουριά ότι το λατρέψαμε αυτό το βιβλίο μάνα και κόρη! Βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή την φάση κατά την οποία ξεκινάμε να μαθαίνουμε ανάγνωση, ορθογραφία και κανόνες τονισμού στο σχολείο. Μας διασκέδασε αυτή η ευρηματική σύνδεση του τόνου (το ψαράκι καλέ) με τους τόνους (της γραμματικής καλέ!). Μια πανέξυπνη ιστορία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και… μεγάλων αναγνωστών! Οι τόνοι (τα ψαράκια) μπήκα στην θέση των τόνων (της γραμματικής) και έγινε το έλα να δεις! Βγήκαν από την θάλασσα νομίζοντας ότι τους φώναξαν, αλλά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η φωνή του δασκάλου στον Τόνι που έχει… ένα μικρό προβληματάκι με τους τόνους! Ένα τρελό παραμύθι παρεξηγήσεων και ορθογραφίας που πολύ έξυπνα περνά το μήνυμα στα παιδιά, για το πόσο σημαντικοί είναι οι τόνοι στις λέξεις και πόσο αλλάζει το νόημα μιας λέξης αν αλλάξει και ο τόνος της!

ta-vivlia-pou-ksexwrisame-me-tin-enarksi-tis-neas-sxolikis-xronias-mommyjammi6

ta-vivlia-pou-ksexwrisame-me-tin-enarksi-tis-neas-sxolikis-xronias-mommyjammi7

ta-vivlia-pou-ksexwrisame-me-tin-enarksi-tis-neas-sxolikis-xronias-mommyjammi8

Πάνος Χριστοδούλου – Τόνοι, τόνοι και Τόνι
Εικονογράφος: Σοφία Παπαδοπούλου 
ISBN: 978-618-03-1050-4
Σελίδες: 40
Ημερομηνία έκδοσης: 28/08/2017 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ