Η φροντίδα του δέρματος μας τον χειμώνα! Tips και συμβουλές!

Έχουμε καλωσορίσει τον χειμώνα και πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας! Η φροντίδα του δέρματος μας τον χειμώνα! Tips και συμβουλές! – Γράφει η αισθητικός Χρύσα Βουλγαρίδου

16807461_750821741753970_2434865709878759800_n  Skinatte – Χρύσα Βουλγαρίδου – Αισθητικός

Έχουμε καλωσορίσει τον χειμώνα και πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας σε οποιοδήποτε πρόβλημα επρόκειτο να αντιμετωπίσουμε στο δέρμα μας.

Το δέρμα μας είναι όργανο το οποίο συντελεί πολλούς ρόλους. Δρα προστατευτικά, εμποδίζοντας  τους βλαπτικούς παράγοντες όπως είναι η ηλιακή ακτινοβολία, οι βλαπτικοί χημικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Παίζει ρόλο στην γενικότερη άμυνα και σύνθεση της βιταμίνης D.

Το δέρμα μας  είναι αυτό που αντανακλά την υγεία  συχνά όμως το αμελούμε και δεν του δίνουμε την φροντίδα που του αξίζει.

Το κρύο ταλαιπωρεί και αφυδατώνει το δέρμα μας, όπως επίσης και η εναλλαγή ζεστού κρύου νερού, ο αέρας από τα air condition και ο θερμός αέρας των καλοριφέρ. Πολύ μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί η χρήση ζεστού νερού η τα θερμαινόμενα μπάνια  διότι απομακρύνουν όλα τα φυσικά λιπίδια και ξηραίνουν το δέρμα με αποτέλεσμα να  σκάει, να τσούζει και να χρειάζεται άμεση περιποίηση με ενυδατικούς παράγοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Serum προσώπου γιατί πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινή μας ρουτίνα

 

 

Όταν υπάρχει αφυδάτωση στο δέρμα εκτός από την κακή εξωτερική όψη του δέρματος, όπως η ξηρότητα, το σκάσιμο, το ξεφλούδισμα είναι και η συνοχή (σύνδεση)των κυττάρων με αποτέλεσμα να εισέρχονται ευκολότερα μικρόβια.

Η φροντίδα που πρέπει να προσφέρουμε στο δέρμα μας, πρέπει να είναι εντατική και να περιλαμβάνει παχύρευστες κρέμες με συστατικά όπως η πανθενόλη η οποία ενυδατώνει σε βάθος, επιταχύνει τη δημιουργία νέων κυττάρων και κάνει το δέρμα απαλό και λείο. Το μεγάλο της προσόν είναι ότι διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και απορροφάτε σε εξαιρετικό βαθμό από τα κύτταρα. Η ουρία είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό της επιδερμίδας σημαντικό για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, αλλά και για την ενίσχυση της προστατευτικής του λειτουργίας. Και τα δύο αυτά συστατικά συγκρατούν το νερό στους ιστούς και αποτρέπουν την αφυδάτωση. Τα βρίσκουμε σε καλλυντικές κρέμες .

Για την περιποίηση του δέρματος του προσώπου το νούμερο ένα συστατικό για την πλήρη ενυδάτωση είναι το υαλουρονικό οξύ. Συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Όσο πιο χαμηλό μοριακό βάρος έχει, τόσο πιο βαθιά διεισδύει. Το βρίσκουμε σε καλλυντικά, ενέσιμα και σε πόσιμη μορφή (ενημερώνουμε πάντα τον γιατρό μας.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

15 ιδέες για να ξεχωρίσεις με το μακιγιάζ σου στο ρεβεγιόν

 

 

 

Υπάρχουν πολλές εξιδεικευμένες  θεραπείες ενυδάτωσης η οποίες μπορούν να γίνουν μόνο σε ιατρείο δερματολόγου και πλαστικού χειρουργού, και άλλες σε κέντρα αισθητικής. Σε πρόσφατο σεμινάριο ομορφιάς όπου παρευρέθηκα άκουσα κάτι πάρα πολύ όμορφο από έναν γιατρό πλαστικής χειρουργικής, και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

Οι γιατροί στην ομορφιά είναι οι αρχιτέκτονες ενώ οι αισθητικοί οι διακοσμητές . Δεν γίνεται να μην υπάρχει συνεργασία για το πιο όμορφο αποτέλεσμα. Εμπιστευτείτε τους.

Και μην ξεχάσετε! Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα και Διαγωνισμούς!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρα επιβάλλεται κρεμούλα και φυσικά να μην το παραμελούμε το δερματακι μας… κατατοπιστικότατο αρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ